[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Az "Új Szíriai Hadsereg" orvlövésze egy átalakított PSL-54-et tartva Észak-Aleppoban.

Ci2YWU6UYAA7BXT.jpg
Ez nem az NSA lövésze hanem a török/USA támogatású FSA katonája fent a Török határnál É. Aleppó tartományban.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Az IA. megpróbál áttörni Azaz felé.A hazug szaros szerint ott sem lévő amcsik akiknek engedélyt kéne kérni a Szírektől és az ugye nekik derogál bombázgatnak javában.
http://warsonline.info/siriia/novosti/siriia/islamskoe-gosudarstvo-snova-pytaetsia-prorvatsia-k-g-aazaz-severnee-aleppo.html
aleppo-north19may16-1.jpg
Neked elmentek otthonról teljesen? Te az ISIS-t támogatod inkább mint, hogy a yenkik elintézzék őket.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
<blockquote rel="szatomi69">Arról miért nem írsz Bokikám, hogy éppen Oroszo. és Kína akadályozta meg ellenszavazatával 2014 máj. azt, hogy a szíriai háborús konfliktusban a háborús bűnősöket Nemzetközi Büntetőbíróságra adják.
http://www.newyorker.com/magazine/2016/04/18/bashar-al-assads-war-crimes-exposed

Szerintem itt feltettél egy tök egyszerű kérdést. Azért, mert a nyugatiak, és az oroszok szemszögéből teljessen más a háborús bűnös. Egyébként szíriában igen sok szaladgál belőlük mindkét oldalon. Az elmúlt évek legkegyetlenebb háborúja! Senki nem ad kegyelmet.
Ha példával kellene bemutatnom, az is megy.
Szóval, ha esetleg találkoznánk, és hát hogy is mondjam, egy kicsit lezúználak, a családod szerint én egy bűnöző aljas féreg lennék, és már vinnének is a bíróságra. Ellenben a fórumozók nagy többsége, szenté avattatna, de minimum boldoggá. Az még tuti, hogy ha eltüntetnélek innen, összedobnák a lóvét nekem vagy 72 szűzre, és még öngyilkolnom sem kellene! :)
Félre a tréfát. A háború ocsmány dolog. Emberek hallnak meg. És hogy ki a háborús bűnös, attól függ, ki melyik oldalon áll! Véleményem szerint, nem csak Hitler volt háborús bűnös, hanem a Drezdai bombázás megálmodója is. </blockquote>
Ebben igazad van. Drezda bombázásának "megálmodója", /bombázó/ Harris angol marsall volt. Curtis LeMay amerikai tábornok mondta a háború után. Ő vezette Japán terrorbombázását. "Ha elvesztettük volna a háborút mindannyian bíróság elé kerültünk volna háborús bűnökért"
 

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
<blockquote rel="atreides">Kérem szatomi69 most egy-két napig fogja be. Leginkább azért, mert ismerőseim is vannak az áldozatok között, nem kell a terroristamentegető dumája. Tartusz azon utolsó városok egyike volt Szíriában, ahol még zajlott NORMÁLIS élet. Ha nem tudja mi az, akkor segítek: fiatalok, a tengerparton kézenfogva sétáltgattak, fátyoltalan és szépen kifestett nők sütkéreztek a tengerparton, miközben egész generációk ültek benn a kávézókban és szívták a vizipipát, itt-ott sört

eggel 9 -kor történtek a robbantások, amikor sokan igyekeztek egyetemre is , egy robbantás gimnáziummal szemben, egy másik a kórház sebészeti osztályán fel robbantotta magát ellehetetlenítve a mentést és a sebesültek ellátàsàt , ahol szinte sok áldozatot szedett az egészégügyi dolgozók között, mert önkéntesnek álcázta magát, ilyen aljas módon tudott bejutni a kórházba
tisztelt atreides
Azért mert önt súlyosan érintette a merénylet, miért kéne nekem a tájékoztatásomat befognom. Nagyon sajnálatos ami a rokonaival történt és részvétem miattuk.
Én nem mentegetem a terroristákat, de úgy látszik néhányuknak ez a fixa ideájuk ezen a fórumon.
Felhívnám az ön figyelmét azonban, hogy ön se mutatott sok részvétet az Assad által lebombázott és legyilkolt civilek ezrei felé, holott rendszeresen tettem be ilyen tartalmú híreket.
Az ön részvéte ezek szerin egy kissé részrehajló.
Ha nem tetszenek az infók, nem kell elolvasnia, megnéznie őket és megmaradhat a maga alkotta véleményben.
</blockquote>

Ezt nem hiszem el! Mutass már egyetlen olyan k...a háborút, ahol nem haltak meg civilek! Nem gyanús, hogy amerika komplett falvakat irtott ki Vietnámban, Koreában? Nem gyanús, hogy az ami hiper-szuper, anyám picsája vezérlésű bombák még mind a mai napig találnak el kórházakat, nemhogy mondjuk Belgrádban húsz-egynéhány éve. Kínai konzulátus Belgrádban? A menekültekkel teli busz telibekapásáról egy hídon Koszovóban? Az utolsó háború, ahol a civil nem szenvedett annyit talán az ami polgárháború volt, ahol felállt 2 sor katona, és addig lőtte a másik két sort, míg az egyik el nem fogyott. Na, ott nem volt civil áldozat. Budapest ostroma? Miről beszélünk?? Egy háború halállal jár. Egy hadiüzemben, ami kiemelt célpont, képzeld, civilek dolgoznak. Ugyanígy az olajmezőkön, finomítókban. És ha egy csapat terror majom egy városban bujkál, és azt védi, bizony lesznek civil áldozatok egy ostrom során.
Ha pedig ezt annyira meg akarjuk előzni, hozzunk egy szabályt,ami kimondja, tilos lakott területen védekezni, bújkálni, harci cselekményeket végezni. Kíváncsi lennék ki tartaná be.
Vegyél már vissza kicsit. Mi a sz..t agyalsz itt ilyen hülyeségekkel? Tudja itt mindenki, hogy mindkét fél gyilkol, de tudjuk azt is, az oroszok nélkül ez most hol tartana. Ha Asszad nem marad hatalmon, és véres megtorlást nem rendez (ami szerintem az eddigi legnagyobb háborús bűn lesz, de sajnos elkerülhetetlen) akkor szíria és környéke, még vagy 50 évig puskaporos hordó lesz, ami fel is robban majd újra és újra.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
Mekkora kamu ez, nincs 4 éve ostrom alatt Aleppo, pont hogy a kurd negyed van "felkelő" ostrom alatt. Az elnyomó al qaeda jelenlétről nem is beszélve.
Ez a film megint egy UK/US propagandafilm. Felelni viszont nagyon könnyű rá.
Menjen át Sheikh Maqsoud-ba. Nincs messze, Aleppo északi negyede. Kérdezze meg tőlük milyen itt az élet, amikor naponta lövik a "precíziós" canon hell töltetekkel (időnként klórral is) az ottani lakókat. Sorolja el ott a kérdéseit.
Aztán ha nem vernék agyon (ami persze gyilkosság), akkor tovább mehet az iszlámista kedvenceihez, nekik is felteheti ezeket a kérdéseket. Ha van bátorsága. Azok viszont ezért le fogják fejezni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
Nem kell struccot játszani. Rakka, de főleg Moszul ostroma hatalmas civil véráldozatot fog hozni.
Ezek egy része IÁ párti és ezért ott marad. A nagy többség meg semleges vagy IÁ ellenes és nem ottmarad, hanem nem engedik elmenni, mint most Falludzsánál.
Igaz ez minden településre, amit nem ürítenek ki, hanem harcban kell bevenni. É-Aleppoban, a török határ mentén a többszöri FSA/IÁ gazdaváltás eredménye jó pár megsemmisült település. Ami mellesleg a törökök céljaihoz prímán passzol. Így lehetne ott nyugodtan hétmérföldes menekült táborokat létesíteni, persze török felügyelettel.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
Alaviták támadtak szunniták menekülttáboraira Latakiában a merényletek után. 7 áldozatról tudni.
A kormányzó nyugalomra szólított fel, állítása szerint a menekültek között nincsenek terroristák.
(azért ennél biztosan több is történt a rend helyreállítására)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
al-Adnani IÁ szóvivő legutóbbi beszédének angol átirata megtekinthető itt:
https://pietervanostaeyen.files.wordpress.com/2016/05/al-hayat-that-they-live-by-proof.pdf
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
<blockquote rel="szatomi69">Arról miért nem írsz Bokikám, hogy éppen Oroszo. és Kína akadályozta meg ellenszavazatával 2014 máj. azt, hogy a szíriai háborús konfliktusban a háborús bűnősöket Nemzetközi Büntetőbíróságra adják.
http://www.newyorker.com/magazine/2016/04/18/bashar-al-assads-war-crimes-exposed

Szerintem itt feltettél egy tök egyszerű kérdést. Azért, mert a nyugatiak, és az oroszok szemszögéből teljessen más a háborús bűnös. Egyébként szíriában igen sok szaladgál belőlük mindkét oldalon. Az elmúlt évek legkegyetlenebb háborúja! <b>Senki nem ad kegyelmet. </b>
Ha példával kellene bemutatnom, az is megy.
Szóval, ha esetleg találkoznánk, és hát hogy is mondjam, egy kicsit lezúználak, a családod szerint én egy bűnöző aljas féreg lennék, és már vinnének is a bíróságra. Ellenben a fórumozók nagy többsége, szenté avattatna, de minimum boldoggá. Az még tuti, hogy ha eltüntetnélek innen, összedobnák a lóvét nekem vagy 72 szűzre, és még öngyilkolnom sem kellene! :)
Félre a tréfát. A háború ocsmány dolog. Emberek hallnak meg. És hogy ki a háborús bűnös, attól függ, ki melyik oldalon áll! Véleményem szerint, nem csak Hitler volt háborús bűnös, hanem a Drezdai bombázás megálmodója is. </blockquote>

Ez így ebben a formában -mármint a kiemelt rész- nem teljesen fedi a valóságot. Egyrészt a kormány többször hirdetett amnesztiát, amivel a hírek szerint pár százan éltek is és letették a fegyvert, vagy épp épp átálltak. Ezen kívül a hetekben történt börtönlázadásban is -állítólag- olyanok vettek részt, akik "hadifoglyok".
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
gratulálok a barátaidnak tomi....ne
<blockquote rel="silurusglanis">Az "Új Szíriai Hadsereg" orvlövésze egy átalakított PSL-54-et tartva Észak-Aleppoban.

Ci2YWU6UYAA7BXT.jpg
nem tűnik egy sufni munkának </blockquote>

Gondolom az ilyen "humanitárius" szállítmányok miatt bombázzák a Castilo Road-ot.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Nem rokonaim, hanem ismerőseim voltak. Viszont azokból volt elég...Az egyik egy 20 éves srác volt, akinél nagyobb Real Madridos rajongót nem volt Tartuszban, nem egyszer járt Európában és elég szépen haladt afelé, hogy mérnök legyen. Egy másiknak a lánya pedig valószínűleg elvesztette három ujját, amikor az autóbuszállomás mellett robbant, miközben szálltak le az iskolafelé menet a buszról. Nagyon szépen rajzolt... És mielőtt elkezdené: a többi civil, akik a bombázásokban alatt haltak meg, szintén fájdalmas belül, mivel ők is szírek voltak, mégha megvezették őket. Igen, vannak olyan ismerőseim is, akik hirtelen két tűz közé szorultak és ebbe sérültek vagy haltak meg. Egy rokonukról már kb. hat hónapja nem halottunk Aleppóból, annyit tudunk, hogy lebombázták a házát, de azóta, hogy hol van, hova menekült, azt nem, de a holtestét nem találták meg.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Szatominak és a többinek: tessék egy kép arról, hogy többek közt ilyenek vesztették életüket. Nem a fátyolozott,szakállas, Allahu akbarozó őrültek, hanem teljesen világias és modern felfogású, európain kinéző emberek.
1382245271801986
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 096
82 754
113
Szatominak és a többinek: tessék egy kép arról, hogy többek közt ilyenek vesztették életüket. Nem a fátyolozott,szakállas, Allahu akbarozó őrültek, hanem teljesen világias és modern felfogású, európain kinéző emberek.
1382245271801986

13254176_1382245271801986_3963779749215275251_n.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 096
82 754
113
A szírek is nagyon várják a Kuznyát.
https://www.youtube.com/watch?v=sXiAxqVyXBQ