[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Nem lehet örökké a szándék hiányára fogni azt, ha az oroszok nem tudnak választ adni egy kihívásra. Aki alig-alig üt vissza rendesen, az nem tud rendesen visszaütni. Ha az oroszok módszeresen alulreagálják a geopolitikai és katonai kihívásaikat, annak nem politikai oka van.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Te figyu már, és az eszedbe jutott, hogy esetleg a Kurdokat ilyen sok szervezet, ilyen sok embere, ennyire összehangoltan még nem támadta, mondjuk kb. SOHA, mint amit itt most Aleppónál csináltak? Vagy ez amúgy nem is lényeges, ugye?

Aztán Irakban a sikeres nagy múltú és tudású NATO támogatta Iraki hadsereg mekkorákat balekolt többször is, vagy azt már elfelejtetted, mikor hanyatt homlok hátrahagyva a létszámfölényben lévő és nehéz fegyverzettel rendelkező iraki siíta milíciák/hadsereg elmenekült a könnyű fegyverzettel rendelkező ISIS elől?

Nincsen nálad kettős mérce? Csak kérdezem :D?

A kurdokat az a főellenség támadja a főerejével, amelynek a szíriai front csak mellékes a szírekkel szemben és amely önmagában sokkal erősebb, mint az összes szíriai terrorista egység együttvéve: az ISIS. A kurdok olyan csatákban hátráltak az ISIS elől, vagy tartottak ki reménytelenül a konfliktus kezdetén, mint a mostani aleppói volt. Komplett városokat tettek ezek a csaták földdel egyenlővé és most ugyanezek a kurdok, erősen feltőkésítve és aktívan támogatva sikerrel támadnak az ISIS elleni két fő front egyikén: a török-ISIS kapcsolat mentén (a másik az iraki).

ps. A háború elején, az iraki hadsereg még nem a NATO támogatásával szenvedett súlyos veszteségeket, hanem éppen anélkül. Az iraki konfliktus irakizálva lett, ha visszaemlékszel és az irakiak egyedül arra voltak képesek, hogy a szunni lakosságot az ISIS karjaiba kergessék, majd a síita területek határáig retiráljanak. Ekkor jött először az iráni, majd a NATO segítség is nekik, aminek együttesen lett meg az eredménye, bár az ISIS offenzíváját az iráni önkéntesekkel állították meg.

A nyugati mintára szervezett iraki hadsereg éppúgy összeomlott az ISIS csapásai alatt, mint a szovjet mintára szervezett szír. Az egyetlen igazi különbség, hogy a szírek kitartottak deir ezzornál, amíg az irakiak qayyarah-nál odavesztek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 664
79 899
113
blogen

Ha nagyot akarnának ütni odaküldenek 1-2 hadosztályt akik rendet raknának pár hónap alatt és szépen ki is vinulhatnának mert Asszad serege képes lenne fenntartani a kialakított rendet.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
De nem küldenek. A <i>ha</i>, a <i>lehetne</i>, a <i>tudnának</i>, azok nem játszanak. Az van, amit csinálnak és valamiért ezt csinálják. A külső szemlélőnek csak racionális magyarázatok maradnak, az pedig a képességek és lehetőségek hiányában merül ki.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="zsolti">Ne őrjítsél már meg :D! Összfegyvernemi hadviselés van. NEM légvédelem + légierő.

Mondjuk légierők képességeit mértük össze annak kapcsán, hogy a grúzok egyedül itt tudtak képességet villanatani és sikereket felmutatni. Persze nem zavar téged, mert fogalmam sincs kivel vitázhatsz itt, de hogy nem velem, azt látom... :D</blockquote>

Meséld már légy oly szives, mikor és milyen képességet villantott és milyen sikereket ért el a grúz légierő?!
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
<blockquote rel="panoz">Mitől jobbak az oroszok mint a NATO, hogy még mindig páran, de egyre kevesebben az ő védelmüket keresnék a NATO helyett?

Ami itt fel lett sorolva az oroszok védelmében az Aleppoi kudarc miatt, az a szöges ellentéte annak ami egy szövetségestől várna az ember főleg hazánk esetében.

Mikor és hol írta itt bárki, hogy úgy általában és mindenben jobbak az oroszok mint a NATO, és főleg hol írta valaki, hogy NATO-ból kilépni, és kössünk szövetséget Ivánnal?!!</blockquote>
ugyan kérlek ilyen apróságokon fennakadni.....
Akinek egy ruszófób = egy moszkovitával....
De végül is lehet benne igazság ha egy ruszofób nem más mint egy csalódott moszkovita :)
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
blogen

Ha nagyot akarnának ütni odaküldenek 1-2 hadosztályt akik rendet raknának pár hónap alatt és szépen ki is vinulhatnának mert Asszad serege képes lenne fenntartani a kialakított rendet.
jaj hát nem érted elfogyott a pénz....
(komolyan mondom lenyűgöz a türelmed!)
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="zsolti">Ne őrjítsél már meg :D! Összfegyvernemi hadviselés van. NEM légvédelem + légierő.

Mondjuk légierők képességeit mértük össze annak kapcsán, hogy a grúzok egyedül itt tudtak képességet villanatani és sikereket felmutatni. Persze nem zavar téged, mert fogalmam sincs kivel vitázhatsz itt, de hogy nem velem, azt látom... :D</blockquote>

Meséld már légy oly szives, mikor és milyen képességet villantott és milyen sikereket ért el a grúz légierő?!</blockquote>
aztat megírta a topgun. után szabadon az index is nem tudsz róla.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Meséld már légy oly szives, mikor és milyen képességet villantott és milyen sikereket ért el a grúz légierő?!

A konfliktus során mindvégig sikerrel akadályozta az orosz légierő tömeges bevetését azzal, hogy nap, mint nap demonstrálta, hogy le tudja lőni az oroszok gépeit, legyenek azok bombázók, frontbombázók, vagy csatarepülők.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Az oroszok nem akarnak nagyot ütni asadot gyozelemhez segitik de az idő még nem alkalmas jobban mondva még jó nekik hogy vannak a lázadok. Majd ősszel belelendül a dolog ősz végére tél elejére már egyértelmű lessz saa győzelem. A nagy kérdés a kurdok. Nem megoldhatatlan de nem egyszeru. Asad és a kurdok nem fognak egymás ellen menni
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
<blockquote rel="gioo">Én azon fogok nagyon röhögni amikor 2nap alatt egy harapóval bezárják megint a zsákot,remélem akkor is ilyen szép hosszú és tartalmas hozzászólásokat olvashatunk majd.
Szerintem nagyon látványosan nem csináltak ahhoz semmit az elmúlt napokban ott ahogy kellett volna, hogy ez legyen a helyzet. Az Oroszok van egy olyan érzésem, hogy eladták Asszadot a törököknek, vagy megállapodtak az USA-val valamiért cserébe. Az sem lehetetlen, hogy valami háttéralku arról szól, hogy Asszad/helyette egy másik orosz báb maradhat egy adott területén az országnak(nyilván ahol orosz érdekeltség van), de Aleppó már nem lehet az övé. Itt én nem várom hogy SAA siker lesz a végén, mert nem úgy állnak hozzá az oroszok, hogy az legyen, és nagyon látványos változások vannak a háttérben az Erdogani mosolygós fénykép Szentpéterváron sok jót nem ígér Asszadnak, meg a bezárt Kurd iroda sem. Szerintem lepaktáltak szépen csendben.

</blockquote>
Csak,hogy egy értelmes emberrel is eszmét cseréljek....
Az elmúlt 3napban iszonyatos erőket küldtek Aleppoba SAA,Irániak,Hezbollah
Nem igaz,hogy az oroszok nem csinálnak semmit mert ma is bombázták a folyosót és környékét tehát puhítják a férgeket nem engedik őket berendezkedni.
Ezt a gyűrűt akkor is képesek bezárni ha az oroszok nem segítenek de fognak.
Erdogan ment pitizni nem az oroszoknak kell az ő segítsége.....
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
http://www.geopolmonitor.com/around-7000-militants-amassed-on-aleppo/#

Armed groups have gathered around 7,000 militants on the south-western approaches to Syria’s city of Aleppo, Head of the Main Operations Department at Russia’s General Staff Sergei Rudskoi said on Wednesday during a briefing published on YouTube.

Azért megnézném melyik hadsereg bírta volna a nyomást egy 7000 fős csapatocska ellen...az, hogy gyorsan átmentek egy dolog, de lehet nem véletlen engedték őket. Így hamarabb, kevesebb veszteséggel megúszták.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Jjaajj a szereplési vágy elöntötte a Fórumot. :(

Más:

6tlFYbs.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="emel">Meséld már légy oly szives, mikor és milyen képességet villantott és milyen sikereket ért el a grúz légierő?!

A konfliktus során mindvégig sikerrel akadályozta az orosz légierő tömeges bevetését azzal, hogy nap, mint nap demonstrálta, hogy le tudja lőni az oroszok gépeit, legyenek azok bombázók, frontbombázók, vagy csatarepülők. </blockquote>

És ezt hogyan demonstrálta a grúz légierő szerinted? Nem vagyok gondolatolvasó, de nem inkább a légvédelemre gondoltál esetleg?

Az orosz-grúz háború meg az eredményt tekintve tipikusan azt mutatta, mintha én Kokónak pöckölgettem volna az orrát aztán adtam volna neki egy pofont is - később ezzel büszkélkedve egész életemben - másnap viszont Kokó hozott volna nekem narancsot a kórházba, hogy bocs hogy akkorát adott vissza, de nem gondolta hogy ilyen nyamvadt vagyok....
Egyetlen különbség, hogy a grúzok nem kaptak narancsot...
Szóval a lényeg: akárhogy és akármit is magyaráz erről bárki, a grúzok nem érték el a céljukat, az oroszok meg igen.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
A grúzok esetében mindvégig a légvédelemről volt szó. És az orosz légierő képességei azért kerültek elő, mert ez a fő expedíciós fegyvernemük.