[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Amit linkeltem, az csak egy kép a térképes oldal háttértárából. Nem maga a bejegyzés. Ezeket a városokat szerintem kb már mindenki fejből tudja, hogy hol van. :)

Amit linkeltem, az csak egy kép a térképes oldal háttértárából. Nem maga a bejegyzés. Ezeket a városokat szerintem kb már mindenki fejből tudja, hogy hol van. :)
Érdekes módon most megint kattintottam egyet a képre és láss csodát most megjelent !! :D:D

Egyébként meg nem biztos hogy mindenki tudja hol van ez szíriában, mert jönnek sokan csak olvasgatni. Persze, mi már nevek alapján is ismerjük szíriát, tudjuk mi hol van, de a vendégek egy része nem, mert csak alkalmilag jönnek híreket nézni, vagy annyira nincsenek otthon a témában. Viszont ha a térképen linkeled a bejegyzést, akkor mást is megnézhet ha érdekli.

Tényleg nem jelent meg a kép hajnalban. Többször is próbáltam. A portál pedig ment, a netem pedig nagy sávszélességű és az is ment csont nélkül ! :) Mindegy, most legalább frissítve van, hogy kell onnan linkelni. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Műholdfelvétel az Al-Omar olajmezőn (Deir ez-Zor tartomány) lévő amerikai támaszpontról, az irániak által végrehajtott rakétacsapásokat követően. A képen látható, hogy a lövések után füst száll fel a bázis fölé.
Míg az amerikaiak tagadják az emberi áldozatok számát, az SDF megerősítette, hogy közvetlen találat érte a támaszpontot, és anyagi károkat okozott (anélkül, hogy pontosítanák, pontosan mi semmisült meg).

E5FqvOqXIAIQkHY

Wayne Marotto amerikai ezredes szerint 34 nem irányított 122 mm-es rakétát lőttek ki a bázisra.
Síita-párti közéleti csoportok azt írják, hogy a csapások egy ISISIS-párti erők bázisát vették célba, és ennek következtében laktanyákat és egy páncélozott járműparkolót találtak el.

Most már Szíriában is. Ismét bebizonyosodott, hogy az amerikai támaszpontok nem érinthetetlenek, és nem csak Irakban tekinthetők célpontnak.

"Az ENSZ Szíriaért felelős követe júliusban Oroszországba látogat - Lavrov
Az orosz külügyminiszter szerint az ENSZ-küldött feladata, hogy a szíriai feleket a párbeszéd felé szorítsa"

"A 2018-ban újra megnyitott aleppói katonai repülőiskola mintegy 50 kadétja készül az érettségire, képzésüket orosz szakemberek segítik - közölte csütörtökön a TASZSZ-szal az iskola helyettes vezetője, Juszef Ahmad Hasszán tábornok."

Egy kicsit szürrealista. Ott nem fognak felújítani semmit. Úgy jó, ahogy van.
2021. július 4
211621938_2090783491064183_3857923626408277977_n.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A Szíriai Arab Köztársaság Honvédelmi minisztériuma - وزارة الدفاع في الجمهورية العربية السورية

Hadi helyzet Szíriában

2021. 07. 04.

- Az Orosz Honvédelmi Minisztérium július 3-án bejelentette, hogy a szíriai Idleb tartományt és a környező területeket megszálló militáns csoportok 49 alkalommal sértették meg a tűzszüneti megállapodást: 23 alkalommal Idleb tartományban, 13 alkalommal Lattakia tartományban, 7 alkalommal Hama tartományban és 6 alkalommal Aleppo tartományban;

- Július 3-án a "Szírai Demokratikus Erők" (SDF) nevű kurd milíciák biztonsági műveletet hajtottak végre az Al-Hawl menekülttáborban;

- Július 3-án orosz vadászbombázók Shejkh Juszuf falu közelében támadtak ellenséges állásokat;

- Július 3-án a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége török támogatású vahhabita fegyveresek állásaira mért csapásokat Ariha városban.

Forrás: South Front katonapolitikai honlap
E6gSuU3VkAAv74s

E6f_U8sX0AQJnKf

216536529_2095931063882759_3348074076188162257_n.jpg