Szétlőve? Nem tudom miért vagytok ezért oda kb ez oylan mint ha nekem kéne a szomszéd konyhája de én egy tankkal megyek azt elfoglalni .
Akkora baromság! Gyerekek! A németek mindent felrobbantottak amit maguk mögött hagytak és használható lett volna az ellenség javára .
Nem áll szándékukban szétlőni. Ezt erősen mondogatják is. Lerohanni szeretnék de azt iszonyatos sebességgel, hogy ember és technika is épen maradjon, se idejük ne legyen felrobbantgatni semmit, és a hozzáértők se tudjanak lelécelni. Nem olyan hülyék a kínaiak, tudják hogy nem összetörve kell nekik az a gyémánt, hanem sértetlenül. Pont erre épül Taiwan védekezése, lőni fognak mint az állat a kínaiakra, azok meg alig lőhetnek vissza, mert odalenne a gyémánt.
De te értsd úgy és magyarázd úgy amit írtam ahogy TE szeretnéd !
Amúgy kína azt ígérte nemrég, 2024-ig nem fog tenni semmit. Szóval addig hizlalja még a katonai potenciálját. Ezt éppen te tudod a legjobban, már építi az új hordozóit, te szoltad hozni a legtöbb képet róluk, nem ?
Nagy kanállal eszed ezt? Te komolyan be akarod magyarázni hogy egy komoly véres háború után a kínától fog még vásárolni a nyugati világ teljes gazdasági szankciók közepette ?
Most még érdekli ez kínát, de egyre kevésbé fogja az idő előre haladtával, ahogy egyre erősödik. Hegemonná szeretne válni. Amerikát se érdekli mit szól a világ a háborúihoz. Kínát se fogja. Erre tart most kína. A világ egy része majd durcáskodik egy darabig, aztán lenyelik. Azon is igyekszik, hogy a világ minél kisebb része problémázzon majd, erre már most építi a gazdasági hálóját. Még van egy pár nyugodt évünk, előbb legyenek kész a hordozói, egy rakás másik fegyver amin dolgoznak, a szankciózás idejére a piacai, a nyersanyag beszerzési vonalai, ahol nem fognak ellene szankciózni. Szépen épül már ez a birodalom, jól látni. Addig meg csak ijesztget Taiwan körül, jelzi a dominanciáját, meg a dél-kínai tengeren is. Mindenhol kezd egyre arrogánsabb lenni a világon. Mondhatod hogy nem, de minden ezt mutatja. Olyan mint a darázsfészek, azok minél erősebbek és nagyobbak lesznek, úgy növelik a fennhatóságuk területét és nő az agresszivitásuk. Ilyenkor már nem nekik támadási gyanú hogy támadjanak ha a kaptárhoz közelítesz, indok nélkül is megindul az elkergetésed, ott, ahol korábban még megtűrtek, nyugodtan mászkálhattál. (gyakorlatból ismerem a darazsak szokásait) Kína is így viselkedik, egyre nő a terület ahol már diktálni kezd.
ezért szintén Kína ellen lennének.
A válaszod:
Basszus erre ők meg nem is gondoltak
Dehogynem gondolnak ! Tájékozódj egy kicsit mi folyik arrafelé !
Gratulálnak Kínának a dél-kínai tenger lefoglalásáért ? Jaaa, NEM...
Félnek tőle, nem ok nélkül, elég erős már a "darázsfészek", tudják hogy ez csak rosszabb lesz. Mindig ilyen volt Kína, itt emlékeztetnék csak az anno legnagyobb tengeri hadseregére és hajóhadára. Nem "alamizsnát kérni" jártak vele, hanem adót beszedni, uralmat kiépíteni aki nem szándékozott kínai cseléd lenni, hanem ellenált a diktálásnak és a sarcolásnak. Ugye hogy ugye...
Nem egyezik a véleményunk, amiből én a sajátomat nem én találtam ki, hanem alaposan kielemeztem, megfigyeltem hosszabb időn át.