1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. gioo

  gioo Well-Known Member

  Ezt mind sikerült többed magaddal összehozni!? Gratulálok!o_O
   
 2. gioo

  gioo Well-Known Member

  Részemről annyit,hogy Irak,Szerbia (Yugo.),Líbia,Szíria mind egytől egyig szuverén országok amiket az usa./nato. ilyen vagy olyan ürüggyel megtámadott.
  Az oroszok is ezt tették (na csak ippen,hogy finoman).Hogy ez nem tetszik a 91-óta a világban szabadon garázdálkodó usának. Hát majd megszokja.
   
  lgabo, fishbed, szegcsab and 10 others like this.
 3. gioo

  gioo Well-Known Member

  lgabo, fishbed, szuvorov and 2 others like this.
 4. gioo

  gioo Well-Known Member

  lgabo, fishbed and antigonosz like this.
 5. gioo

  gioo Well-Known Member

 6. gioo

  gioo Well-Known Member

  ezen már meg se lepődök....
   
 7. gioo

  gioo Well-Known Member

  Pár napja egész véletlenül pont egy a semmi közepén álló megállót találtak telibe ukrajna hős katonái.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 8. gioo

  gioo Well-Known Member

  és amiről már korábban is beszéltünk
   
 9. gioo

  gioo Well-Known Member

  Na és ez nem a kamu fehér sisakos bollywood. Lehet köpködni tisztel SBU. agit prop. osztály akinek nem rég kinevezett vezetője minő véletlen szintén egy kiugrott Svobodás.
   
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mint pl Szíria múltkori Tomahawkozása? o_O
   
  lgabo and jimkirk like this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Biztos nagy üzlet lesz. Kijevben 2000 óra / év a napsütéses órák száma. Kicsit délebbre Kartúmban meg pl 3700. De ettől még megérheti, a közelben egy Fidesz vezetésű kisvárosban is épülhet egy kisebb napelempark, egy jó minőségű szántó földön, amelyiknek tulajdonosa már régóta egy volt szoci országgyűlési képviselő, még az ő benfentessége idején rendezték ipari parkká a területet papíron. Szóval megérheti ez mert itt is csak annyi a napsütéses órák száma mint Kijevben.
   
  lgabo, vilmoci and wolfram like this.
 12. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Találtak, bár az még önmagában nem bizonyíték, mert random szóródott a cucc anno mindenfelé. Persze a marharépa ukrikból simán kinézem, hogy abból a készletből is "újrahasznosítottak"...


  "Internet" szót hogy fordítanád magyarra? :D

  Tény.

  Könnyű Katit táncba vinni...


  LOL Nyilván az amcsik kényszerítették rá a balfaszságot és a plutóniummohósággal (RBMK) együtt járó pozitív üregtényezőt a szegény szovjetekre, akik amúgy annyira rendesek voltak, hogy sem az 1986-91, sem az azutáni időkben nem teregették ki az amcsik szennyesét, hogy valójában a rohadék imperialisták tömeggyilkoltak Pripjatyban-Csernobilban...


  [QUOTE="haubagoi, post: 352695, member: 1566" ...nálunk Magyarországon meg felgyújtották a MEV-et.[/QUOTE]

  Talán így volt, talán nem... Az igazságot (még) nem lehet tudni erről.
   
  Pocok75 likes this.
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Az aktuális hatalmuk/képességeik függvényében az érdekeik mentén.
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  2018-ban 410 millió dollárt kap Ukrajna az USA-tól Oroszország agressziójának kivédésére.
   
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nagy-Britannia kibővíti a kiképző programját Ukrajnában.
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az Európai Tanács új export kvótákat szavazott meg ma az ukrán termékek számára.
   
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Internet. Na ez marha jó kérdés! A World Wide Web az tényleg szó szerint Világháló, na de akkor mi az Internet? o_O Lehet, hogy tulajdonnévként kellene kezelni, és nem lefordítani. Magyarán az Internet az az Internet és kész. Internet (adatátvitel) + Világháló (egy rajta futó alkalmazás).

  RBMK bafaszság. Nos ez is egy érdekes kérdés. Annyit lehet tudni, hogy az RBMK agyrém a A.P. Alexandrov akadémikustól származik: egyes egyedül ő verte keresztül, hogy ilyen erőműveket építsenek, mindenki más heves tiltakozása ellenére.
  Itt én nem zárnám ki, hogy esetleg A.P. Alexandrov jellembeli hibáira (gőg, makacsság, saját hibáinak el nem ismerése) nem játszott-e rá valaki a környezetéből.
  Végezetül egy kérdés van, amire még sehol sem olvastam választ! Mégpedig az, hogy mi volt annak a kísérletnek a lényege, célja, amely kísérlet következtében felrobbant a Csernobili atomerőmű, és hogy ki rendelte el ezt a bizonyos kísérletet?

  Egy mellékes megjegyzés: az, hogy a kísérletet sem az előírt terv szerint hajtották végre, hanem máshogy, arra utaló jel lehet, hogy alsóbb szinten (pl. irányítóterem kezelői) rájöhettek néhányan, hogy ha a kísérletet úgy hajtják végre, ahogy az elő volt írva, akkor abból katasztrófa lesz, magyarán az egész kísérlet egy baromság. Ezért alsóbb szinten ki-ki ahogy gondolta, úgy próbálta megelőzni a katasztrófát, koordinálatlanul. De így már nem sikerült megelőzni a katasztrófát.
  Mi következik ebből? Az, hogy a kísérlet kitervelője pontosan tudhatta, hogy a kísérlet végrehajtása katasztrófához fog vezetni, és az azt végrehajtó személyzet egy-egy tagja rá is jött erre a végrehajtás közben, ezért egyénileg felülbírálva próbálta elkerülni a katasztrófát. Magyarán a kezelőszemélyzet nem lehetett beavatva abba, ami történt. Akkor viszont elég lehetett 1 döntéshozó személyt megvenniük az amerikaiaknak, aki ezt a dolgot felül jóváhagyta.

  A szovjeteknek így nem lehetett egyszerű kiteregetni az "amcsik szennyesét", mivel végső soron szovjet akadémikusok, döntéshozók gőgje, butasága, befolyásolhatósága, esetleg megvásárolhatósága okozhatta a katasztrófát. Ezt a közvetett manipulációt viszont abban a kritikus helyzetben már túl erőltetett lett volna bizonyítani. Erejük sem volt rá.
  Másrészt pedig, ki tudja milyen ultimátumot kaphatott a szovjet vezetés abban a nehéz helyzetben. Erre próbáltam utalni azzal a szöveg-részlettel is, amelyet Stolmár Aladár könyvéből másoltam be.
   
  gergo55 likes this.
 19. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Nem mintha neked sikerult volna arra valaszolni, hogy az USA hany szuveren orszagot is tamadott meg?! Ha mar igy az oroszoknal forszirozzuk, akkor nezzuk mar meg ezt is kerlek. :)
   
  lgabo, tindalos, dragonette and 2 others like this.
 20. joker

  joker Well-Known Member

  És az a durva, hogy google maps-en látod a határt az erdőknél, éles vonal van, mert nálunk mégjobban szétlopták az erdőket.
   
  gioo likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása