BMP -1, -2, -3

Úszó harcjármű rémlik nekem gyenge oroszommal.
Szó szerinti fórditása úszó gyalogsági harcjármű,de a BMP jelölést használják minden IFV kategóriás járműre.
Én különben már teljesen elfelejtettem,mit meg se tanultam anno oroszórákon.Asszony viszont még most is egész jol megérti

• Tetszik
Reactions: ghostrider
DNR home made pimp. Évekkel ezelőtt (cirka 5) keringtek már képek róla a neten, volt arról találgatás, hogy valamiféle parancsnoki jármű és a torony hátuljában kapott elhelyezést az elektronika, erre utalhat is a 4 darab antenna, ugyanakkor ez a toronyelrendezés látható volt az antennák nélkül is. Más felvetések szerint tisztán propaganda célból készült átalakítások, amelyek valójában semmiféle modernizációt nem rejtenek.
g18ojs132uc51.jpg

EbIoIToWoAAVvBa.jpg

DNR home made pimp. Évekkel ezelőtt (cirka 5) keringtek már képek róla a neten, volt arról találgatás, hogy valamiféle parancsnoki jármű és a torony hátuljában kapott elhelyezést az elektronika, erre utalhat is a 4 darab antenna, ugyanakkor ez a toronyelrendezés látható volt az antennák nélkül is. Más felvetések szerint tisztán propaganda célból készült átalakítások, amelyek valójában semmiféle modernizációt nem rejtenek.
g18ojs132uc51.jpg

EbIoIToWoAAVvBa.jpg
Szia,

Amennyire en tudom, a reaktiv pancel valamilyen ara'nyban (tipikusan valahol 50% es 90% kozott) csokkenti a kummulativ lovedekek atuteset.
Nekem nagy kedvencem a BMP, de az oldalpancelja 18-19 mm (LOS), ha erre a legjobb, 90% hatekonysagu ERA-t rateszik, akkor ez 180-190 mm-rel lesz egyenerteku, ami meg a (sehol sem hasznalt) AMP granatot sem fogja meg, nem hogy az 1961-es RPG-7V-t.
Szoval nekem ez kamu propagandanak tunik.

Szia,

Amennyire en tudom, a reaktiv pancel valamilyen ara'nyban (tipikusan valahol 50% es 90% kozott) csokkenti a kummulativ lovedekek atuteset.
Nekem nagy kedvencem a BMP, de az oldalpancelja 18-19 mm (LOS), ha erre a legjobb, 90% hatekonysagu ERA-t rateszik, akkor ez 180-190 mm-rel lesz egyenerteku, ami meg a (sehol sem hasznalt) AMP granatot sem fogja meg, nem hogy az 1961-es RPG-7V-t.
Szoval nekem ez kamu propagandanak tunik.

Van kifejlesztve hozzá hatékony ERA, csak nem vették meg anno. Tettem be a teszteléséről is képeket ide.
Persze csodára az sem képes, öreg RPG (vagy hasonló) fejeknek tudja kellően csökkenteni az átütését.
61e4e8998042b2d34f8666faadfb6bbf.jpg

751c421e47d38701895e3db72764a9e8.jpg

9b635c81015a9f15f6f3abbe7df19ff9.jpg

A sima Kontakt-1 ERA valóban nem elég hatékony egy BMP számára, de fentebb olvasható, hogy 500 mm-es átütésig van hatékony ERA készlet hozzá. (Csak nem vették meg....)

Ezért probléma, ha üzemagyag van a küzdőtérben:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Amúgy az oroszok is szovjet örökséget élik fel. Ezeknek a pótlása nekik sem lesz "kétfillér": ott is drágább komplexebb technikában gondolkodnak már. Bumerang, Kurganetz, T-14 stb.
Szóval arra akarok rávilágítani, hogy ezekből ők sem engedhetnek majd meg több ezres flottát, ha már elfogtak BTR-ek és BMP-k...
Hát azért biztonság kedvéért a BMP-3 gyártását pörgették fel a négyszeresére. Idén 800 darab BMP-3 legyártását tervezi a KMZ

Kimondtad a kulcsszót: tervezik!…..És nem azért mert annyira remek, hanem mert arra képes csak az iparuk jelenleg..
200 darabot legyártottak az első negyedévben. Olvastam a járművel elégedetlen és elégedett véleményeket is. A páncélzata vékony ez kétségtelen, de ez eddigiek alapján a vastagabb páncélzatú Nyugati tipusok sem teljesítenek jobban. A gyalogsági harcjármű nem harckocsi. Ár-érték arányban a BMP-3 jobb.