Boxer (GTK/MRAV/MIV/CRV/...)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 568
113
BOXER RCT30: The most advanced 8x8 wheeled armored personnel carrier in the world...


Superior firepower and outstanding mobility are essential to asserting oneself in highintensity conflicts and offers the possibility for situation-specific escalation and de-escalation in all other deployment scenarios. In the BOXER RCT30, this assertiveness – combined with unique sustainability – is achieved by the firepower of the PUMA* in combination with the high mobility and the high protection level of the BOXER*.

The fully-stabilized, state-of-the-art remote-controlled turret with cutting-edge optical and optronic visibility allows the entire crew 360° all-round observation, detection and identification of long range targets. The stabilised 30 mm machine cannon is able to accurately engage moving targets, even when driving. For the first time it is possibile to fight aerial drones and drone swarms on the move while they are being detected, identified and tracked.

Two different types of ammunition types in the turret enable a mission-based firefight at the push of a button. With the latest C4I architecture, the BOXER RCT30 can be fully integrated into the existing battlefield management system and enables updating of all tactical relevant information through all command levels down to the individual soldier with various interface functions for a networked command.

The modular design of the BOXER allows the flexible adaptation to future military tasks or changing requirements thanks to its uniform driving module and a large number of specific, rapidly interchangeable mission modules. In addition to high flexibility and mobility, the BOXER RCT30 provides its crew with exceptional survivability and superiorprotection from mines, IEDs and ballistic threats.

*Joint venture between KMW and Rheinmetall
 
 • Tetszik
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 066
113
Nem nagyon lehet kisebbet csinálni, ha modernet akarsz (dán Piranha 5 és litván Boxer/Vilkas)...
430803295-751297320434046-1628058254291359449-n.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 201
66 959
113
Minek végeznek teljeskörű teszteket? Ezt komolyan kérdezed?
Nem, hanem azt, hogy mi a bánatos fasznak menetpróbázni egy páncélozott eszközzel a páncél nélkül, ha egyszer úgyis páncélozott lesz? Ha szar benne valami, az úgyis kiderül, de páncél nélkül mi olyat tudnak levonni, ami a harctéri körülmrnyekre majd jó lesz?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 066
113
Nem, hanem azt, hogy mi a bánatos fasznak menetpróbázni egy páncélozott eszközzel a páncél nélkül, ha egyszer úgyis páncélozott lesz? Ha szar benne valami, az úgyis kiderül, de páncél nélkül mi olyat tudnak levonni, ami a harctéri körülmrnyekre majd jó lesz?
Ne legyél buta. Így is páncélozott.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 443
120 810
113
Nem, hanem azt, hogy mi a bánatos fasznak menetpróbázni egy páncélozott eszközzel a páncél nélkül, ha egyszer úgyis páncélozott lesz? Ha szar benne valami, az úgyis kiderül, de páncél nélkül mi olyat tudnak levonni, ami a harctéri körülmrnyekre majd jó lesz?
Esélyesen fokozatosan tesztelik a menettulajdonságokar a védelmi szint lépcsőzetes emelésével.