Boxer (GTK/MRAV/MIV/CRV/...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 195
73 811
113

According to an interview conducted by Eurodefence with BaainBw's Brig. Gen. J. Schmidt, the Boxer anti-drone variant (shooting down micro-UAS with 40 mm grenades) still hasn't been delivered due to supply chain issues with Kongsberg's RWS. Roll-out has been postponed to 2024.

F21qRZwWYAAB_2A
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
This article considers the controversial question of whether the British Army still needs a tracked infantry fighting vehicle when WARRIOR is retired in 2025 or whether BOXER can fulfil this role.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 895
91 489
113
BW többszáz Ausztráliában készülő Boxert vásárolna 3 milliárd dollárért...

Ez most elmarad...


A Businessinsider Germany szerint a német védelmi minisztérium leállította a Boxer CRV idei évre szóló beszerzését.
Ausztrália nem a Lynxet választotta és a pénzügyi korlátok miatt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 858
30 514
113

GTK Boxer páncélozott személyszállító (8x8) távirányítós „Protector RT60” harci modullal a norvég „Kongsberg” csoporttól.

A modul egy 30 mm-es Northrop Grumman XM813 automata ágyúval van felszerelve koaxiális 7,62 mm-es géppuskával, valamint egy emelhető kéttöltéses ATGM kilövővel.

A modul tetejére egy Thales Catherine hőkamerán alapuló, 12,7 mm-es géppuskával felfegyverzett, panorámás irányzékkal ellátott, távirányítós harci modult szereltek fel.
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses and alfa74

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 195
73 811
113
The shareholders of ARTEC GmbH (Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, Rheinmetall Landsysteme GmbH and Rheinmetall Defence Nederland B.V.) have elected to set up a new subsidiary in the United Kingdom, ARTEC Boxer UK Ltd.

The company will be a wholly owned subsidiary of ARTEC GmbH and assume responsibility for its operational activities in the UK. These include providing the British Army with service and maintenance support for the Boxer armoured transport vehicle. Furthermore, ARTEC Boxer UK Ltd. will pursue export orders.

The company’s operational goals include growing its market share in the UK service sector as well as gaining ground in the global market for highly protected 8x8 vehicles.

The agreement to create ARTEC Boxer UK Ltd was signed during the DSEI defence show in London.
From left to right: James Cartlidge, MP, Britain’s minister of state for defence procurement;
Armin Papperger, chairman of the executive board of Rheinmetall AG; and, Ralf Ketzel, chairman of the board of management Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG.