Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igy már értem ezt a csontig benyalo interjút a női CEO-val, a minap vakartam a fejem, milyen tozsdei zuhanást próbálnak meg kiegyensúlyozni vele: https://www.wsj.com/articles/genera...eves-in-patriotism-and-resilience-11624636814A szappanopera folytatódik.
The Times cikk:
"New £3.2bn Ajax tanks withdrawn again after troops suffer hearing loss
New light tanks that have so far cost the army £3.2 billion have been withdrawn for a second time after more troops reported suffering hearing loss during trials, The Times has learnt.
All trials involving the Ajax armoured vehicle were paused in mid-June on “health and safety grounds” amid concerns that mitigation measures put in place to protect soldiers — including ear defenders — were not sufficient.
Ministers believe senior officers in the army may have hidden the extent of the problem with Ajax over recent months to prevent it being axed as part of this year’s “integrated review” of Britain’s defence and foreign policy."
A leaked report has also detailed how the vehicle could not go faster than 20mph and soldiers were not allowed to reverse over obstacles more than 8 inches high — problems that have since been resolved.
The trials were initially suspended for four months to March this year after concerns about hearing loss including tinnitus were raised by troops, but they were restarted with safety measures in place.
Soldiers were given noise-cancelling ear defenders and were limited to 90 minutes inside the vehicle.
In recent weeks more soldiers have come forward to report hearing loss problems, and the trials at Millbrook Proving Ground, a vehicle testing centre in Bedfordshire, were suspended.
It is understood that it took several days for that information to reach defence ministers, who then ordered the trials across the programme at three other sites to be suspended on June 16. Sources said there had been no vehicle movement at the other three sites in the days leading up to the wider pausing of trials.
A military source said: “We had to pause it on health and safety grounds as people reported hearing loss again. The ear defenders were not rigorous enough.”
The outcome of an independent investigation into the hearing problems could now be delayed past an original end of July deadline and Jeremy Quin, a defence minister, is not expected to report back on the findings until the autumn.
A problem with radiation emitted from an antenna in the vehicle has also been identified and it is understood that General Dynamics is trying to move the antenna to a place that puts the soldiers at less risk.
Ministers believe that senior army officers may have covered up the extent of the problems with the programme before the “integrated review” because they did not want Ajax to be scrapped.
Senior sources inside the MoD said there was no desire to pull out of the programme given the billions of pounds that would be wasted.
“It would be wrong to pull out now. We are not there yet, they could still deliver”, a source said.
They added that the MoD would refuse to pay the remaining £2.3 billion it owes for the programme if General Dynamics could not deliver a vehicle that met army requirements.
Sürgős tárgyalásokat terveznek a hadsereg új könnyű harckocsijának jövőjéről, mivel kiderült, hogy több mint 20 katona vesztette el a hallását a tesztelés után.A szappanopera folytatódik.
The Times cikk:
"New £3.2bn Ajax tanks withdrawn again after troops suffer hearing loss
New light tanks that have so far cost the army £3.2 billion have been withdrawn for a second time after more troops reported suffering hearing loss during trials, The Times has learnt.
All trials involving the Ajax armoured vehicle were paused in mid-June on “health and safety grounds” amid concerns that mitigation measures put in place to protect soldiers — including ear defenders — were not sufficient.
Ministers believe senior officers in the army may have hidden the extent of the problem with Ajax over recent months to prevent it being axed as part of this year’s “integrated review” of Britain’s defence and foreign policy."
A leaked report has also detailed how the vehicle could not go faster than 20mph and soldiers were not allowed to reverse over obstacles more than 8 inches high — problems that have since been resolved.
The trials were initially suspended for four months to March this year after concerns about hearing loss including tinnitus were raised by troops, but they were restarted with safety measures in place.
Soldiers were given noise-cancelling ear defenders and were limited to 90 minutes inside the vehicle.
In recent weeks more soldiers have come forward to report hearing loss problems, and the trials at Millbrook Proving Ground, a vehicle testing centre in Bedfordshire, were suspended.
It is understood that it took several days for that information to reach defence ministers, who then ordered the trials across the programme at three other sites to be suspended on June 16. Sources said there had been no vehicle movement at the other three sites in the days leading up to the wider pausing of trials.
A military source said: “We had to pause it on health and safety grounds as people reported hearing loss again. The ear defenders were not rigorous enough.”
The outcome of an independent investigation into the hearing problems could now be delayed past an original end of July deadline and Jeremy Quin, a defence minister, is not expected to report back on the findings until the autumn.
A problem with radiation emitted from an antenna in the vehicle has also been identified and it is understood that General Dynamics is trying to move the antenna to a place that puts the soldiers at less risk.
Ministers believe that senior army officers may have covered up the extent of the problems with the programme before the “integrated review” because they did not want Ajax to be scrapped.
Senior sources inside the MoD said there was no desire to pull out of the programme given the billions of pounds that would be wasted.
“It would be wrong to pull out now. We are not there yet, they could still deliver”, a source said.
They added that the MoD would refuse to pay the remaining £2.3 billion it owes for the programme if General Dynamics could not deliver a vehicle that met army requirements.
Csak a belesüketült katonák miatt nem nevetős reagáltam.Sürgős tárgyalásokat terveznek a hadsereg új könnyű harckocsijának jövőjéről, mivel kiderült, hogy több mint 20 katona vesztette el a hallását a tesztelés után.
További 83 katonának évente hallásvizsgálatot kell végezni, és ellenőrizni kell, hogy az Ajax páncélozott járműben való hosszabb ideig tartó tartózkodás után jelentkeznek-e a tünetek.
A hadsereg tisztjeit utasították, hogy fontolják meg az egyéb lehetőségeket, ami az első jele annak, hogy a programot törölhetik, amire eddig több mint 3 milliárd fontot költöttek.
A magas rangú tisztviselők a jövő héten tárgyalásokat folytatnak az ipari partnerekkel, hogy megvitassák az alternatív terveket, ha a miniszterek visszalépnek az 5,5 milliárd fontos szerződéstől.
Az Ajax-program kínos helyzetbe hozta a minisztereket, akik úgy vélik, hogy a gép problémáinak valódi mértékét illetően a sötétben tapogatózhattak, ezért az átvilágítás részeként még nem mondtak le róla.
Az az igazság,hogy csak hisztiznek a brit katonák,egyáltalán nem méltóak a nagy elődök örökére, a Victory ágyúfedélzetein szolgáló angol matrózok,tüzérek forognak a sírjukban látva azt,hogy mennyire elpuhultak az utódaikCsak a belesüketült katonák miatt nem nevetős reagáltam.
Szerintem ez kb mindenki ősére igaz a fejlett világban.Az az igazság,hogy csak hisztiznek a brit katonák,egyáltalán nem méltóak a nagy elődök örökére, a Victory ágyúfedélzetein szolgáló angol matrózok,tüzérek forognak a sírjukban látva azt,hogy mennyire elpuhultak az utódaik
azzal az ajaxal ilyen formában nem sokáig fognak tervezni
Az a durva, hogy ez már az áttervezett futóművel jelentkező probléma, mert ugya az Ajax egy felhízlalt (brutálisan) verziója az ASCOD-nak, ami azt feltételezi, hogy a futóművet már egyszer áttervezték.azzal az ajaxal ilyen formában nem sokáig fognak tervezni
persze, muszáj volt amúgy is alapból áttervezni a megnövekedett súly miatt , nem tudom mit csesztek el ennyire , de hallani mendemondákat hogy a britt katonák kezdenek picit kibukni vagy hogy idézzek " thats a piece of SHHIIITTEEEE"Az a durva, hogy ez már az áttervezett futóművel jelentkező probléma, mert ugya az Ajax egy felhízlalt (brutálisan) verziója az ASCOD-nak, ami azt feltételezi, hogy a futóművet már egyszer áttervezték.
muszáj lesz nekik mert a warriort nagyon kukázni akarják , illetve már kukázták csak nagyon nem akarják tovább húzni az időt, nincs is nagyon úgy idejük bár ez már más témaHa ezek után sem tudnak valami filléres megoldast az ügyre, akkor bukni fog a projekt.
nekik alapjaiban van ezzel gondjuk , ott volt a warrior , jó nem jó , döntse el mindenki magába , de addig teszetoszáskodtak meg ne adjunk rá pénzt meg a láncos technika amúgy is bukik mert nem fog kelleni majd meg mit tudom én miket mondtak még , odáig jutottak hogy volt egy elavult koncepciójuk haderőtervezés/fejelsztés terén aztán amikor erre rájöttek akkor "nagy sietve" felállítottak megint még mindig elavult és hát, mondjuk érdekes koncepcióknak, vesznek boxert meg kiválasztják a "rájuk szabott" ASCOD-ot , amit alapból sem értettem hogy jött ez nekik , "nagy sietve" (tipikus nagyképű brittkhez híven persze) húzzák, csűrik csavarják a dolgot majd megkapnak egy olyan vasat ami a szart is kirázza szerencsétlenekből bent de legalább sokáig húzták és rohadt sok pénzt vertek el rá , én értem hogy a közvélemény elfogadása ott is a béka segge alatt van ami a haderőfejlesztést illeti de ennyi pénzből RM-nél szerintem sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb programot tudtak volna kicsikarni , kb mint a Chali 3 programjuk bár az még mindig sokkal jobb mert legalább hazai ipart támogatja blablabla, meg legalább a chali egy jó kis vas de akkor is ,ott is egyre jobban veszik vissza a mennyiségetOnnantól meg vagy búcsúznak a láncos felderítő platformtól (nem hinném, mert akkor a Strike koncepció bukik), vagy lesz némi kapacitás lefoglalás a egerszegi üzemben.
Nekem ott bűzlik a dolog, hogy hogy a retekbe csak most jöt ki ez az orbitális blama?persze, muszáj volt amúgy is alapból áttervezni a megnövekedett súly miatt , nem tudom mit csesztek el ennyire , de hallani mendemondákat hogy a britt katonák kezdenek picit kibukni vagy hogy idézzek " thats a piece of SHHIIITTEEEE"
muszáj lesz nekik mert a warriort nagyon kukázni akarják , illetve már kukázták csak nagyon nem akarják tovább húzni az időt, nincs is nagyon úgy idejük bár ez már más téma
tipikus brittek amúgy
nekik alapjaiban van ezzel gondjuk , ott volt a warrior , jó nem jó , döntse el mindenki magába , de addig teszetoszáskodtak meg ne adjunk rá pénzt meg a láncos technika amúgy is bukik mert nem fog kelleni majd meg mit tudom én miket mondtak még , odáig jutottak hogy volt egy elavult koncepciójuk haderőtervezés/fejelsztés terén aztán amikor erre rájöttek akkor "nagy sietve" felállítottak megint még mindig elavult és hát, mondjuk érdekes koncepcióknak, vesznek boxert meg kiválasztják a "rájuk szabott" ASCOD-ot , amit alapból sem értettem hogy jött ez nekik , "nagy sietve" (tipikus nagyképű brittkhez híven persze) húzzák, csűrik csavarják a dolgot majd megkapnak egy olyan vasat ami a szart is kirázza szerencsétlenekből bent de legalább sokáig húzták és rohadt sok pénzt vertek el rá , én értem hogy a közvélemény elfogadása ott is a béka segge alatt van ami a haderőfejlesztést illeti de ennyi pénzből RM-nél szerintem sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb programot tudtak volna kicsikarni , kb mint a Chali 3 programjuk bár az még mindig sokkal jobb mert legalább hazai ipart támogatja blablabla, meg legalább a chali egy jó kis vas de akkor is ,ott is egyre jobban veszik vissza a mennyiséget
Tényleg nem értem hogy miért kellett ennyire megbonyolítani mindkét programot...