BTR-60, -70, -80, -90, -94

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 172
15 547
113
Csak kibukkan az igazság előbb utóbb.
Nekem enyhén gyanús volt, hogy lehetett ezt a pléhkoporsót Level 5 (14.5 mm elleni) védettségi szintre felhúzni.
Most azonban kiderült az igazság:

"At the Army 2019 international military-technical forum held in Kubinka near Moscow on June 25-30, the vehicle's manufacturer, the Military Industrial Company (VPK), unveiled a ballistic armor update kit that can be installed on both BTR-82A/AT and the BTR-80. The kit comprises several applique armour plates, as well as bar-slats. These pieces provide the carrier’s hull all-round reliable protection against 12.7 mm bullets, a source from VPK told TASS at the show."

https://www.armyrecognition.com/sep...ndustry/turkmenistan_upgrades_btr-80_apc.html

Tesztelés után

0_a8977_d6e8063d_XL.jpg

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 112
40 389
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
3 048
6 257
113
Kamisli környéke, orosz katonai menetoszlop

Számomra érdekes, hogy oroszok még ilyen harci zónában is használják BTR-80-t, máshol meg mindenki szabadulni akar tőlük mert hogy elavult,nincs elég páncélzat és a többi kifogással. Talán legtöbbet emlegetett kifogás hiányosság a nem hátulra nyíló deszanttér ajtó. Szíriába abban a feladatkörben nem hiszem, hogy sokat számít.

• Tetszik
Reactions: aquarell

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 737
133 664
113
Számomra érdekes, hogy oroszok még ilyen harci zónában is használják BTR-80-t, máshol meg mindenki szabadulni akar tőlük mert hogy elavult,nincs elég páncélzat és a többi kifogással. Talán legtöbbet emlegetett kifogás hiányosság a nem hátulra nyíló deszanttér ajtó. Szíriába abban a feladatkörben nem hiszem, hogy sokat számít.
Annyi van belőle mint a szar és nincs pénz cserélni a bumerang meg csúszik

• Tetszik
Reactions: Pocok75 and nyugger

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 953
62 044
113
Azert erdemes volna elgondolkozni azon, hogy nem tèvút-e az egyre nehezebb, drágább és igy kevesebb eszköz felé való irànyzat.

• Tetszik
Reactions: Kulso_54

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 131
73 492
113
Azert erdemes volna elgondolkozni azon, hogy nem tèvút-e az egyre nehezebb, drágább és igy kevesebb eszköz felé való irànyzat.

Ez sokváltozós történet. Ha van emberanyag dögivel, akkor a könnyebb de sok és olcsón tömeghadsereg is megéri. Ha nincs, akkor egyértelműen a képzettségből fakadó képességek fenntartása miatt kell a nehéz és drága, komolyabb védelmet adó eszközpark. Mondjuk személy szerint a kettő kombinálását tartanám szerencsésnek. Nehéz komoly védelmű és tűzerejű járművek a páncélosok mellett, könnyebb, de cserébe úszóképes és nagy tűzerejű járművek a hadműveleti mozgékonysághoz.

• Tetszik
Reactions: tong djagbu

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 953
62 044
113
Nem,nem érdemes.Ha hiszed ha nem nem hülye az egész világ.
Hát ebben nem vagyok egeszen biztos. Gondolj csak a csatahajókra stb. Aztàn meg nézd meg a mezitlàbas hutikat.
A legnagyobb tévedés szerintem az, hogy “ nem tévedhet/hûlye az egész világ”. Azt belàtom, hogy ennek a kerdésnek inkább elvi jelentősége van manapság.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Nem tévút, de mivel tényleg kevesebbet lehet belőlük rendszeresíteni, kezdenek terjedni a valódi értelemben vett PSZH-k.

• Tetszik
Reactions: Pogány

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 618
6 117
113
Ez aztán innováció,egy az egyben olyan mintha az A team csinálta volna lehet még ott kolbászolnak valahol a környéken.:)
.
.
A sziriai, kelet-ukrajnai és egyéb videokat nézve nekem úgy tűnik, akármennyi gyári páncélt, reaktiv téglát, vagy ilyen házilagos kókányolást pakolnak a tankokra, a modern ATGM-ek, aknák, drónok előnyben vannak.
Ezek a buherálások max a személyzet morálját javitják, mert azt hiszik, ők védve vannak.

• Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
.
.
A sziriai, kelet-ukrajnai és egyéb videokat nézve nekem úgy tűnik, akármennyi gyári páncélt, reaktiv téglát, vagy ilyen házilagos kókányolást pakolnak a tankokra, a modern ATGM-ek, aknák, drónok előnyben vannak.
Ezek a buherálások max a személyzet morálját javitják, mert azt hiszik, ők védve vannak.

Igen de csak annak a személyzetét aki azt hiszi,hogy pár tábla acél lemez felhegesztésével kilőhetetlenek lesznek.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 618
6 117
113
Igen de csak annak a személyzetét aki azt hiszi,hogy pár tábla acél lemez felhegesztésével kilőhetetlenek lesznek.
.
Szerintem a fentebbi képen a megbuherált harckocsi előtt álló atomfizikus küllemű faszi láthatóan elégedett az alkotásukkal, ő pl biztosan elhiszi, hogy Allahhal karöltve ez már elég védelem. :) :)

W

Wilson

Guest
.
Szerintem a fentebbi képen a megbuherált harckocsi előtt álló atomfizikus küllemű faszi láthatóan elégedett az alkotásukkal, ő pl biztosan elhiszi, hogy Allahhal karöltve ez már elég védelem. :) :)

Jaja én is azt néztem,hogy a figura jól láthatóan büszke az alkotásra:).Azért szerintem nem kell atomfizkusnak lenni ahoz,hogy az ember elsőre lássa ez nem más mint egy guruló koporsó.