BTR Bumerang (Oroszország)

Mutasd,hol kormos,hiába van parádén és mosták le előtte ment pár km-et ami bőven elég ahhoz,hogy összekormolja egy ekkora motor...
Bumerang-1-large.jpg

Figyelj.
Nyilvánvalóan a tetőn van a rendes kivezetés, de az nem létezik, hogy valami ilyen hőképet produkáljon ha nincs szándékosan lefelé is kivezetve a kipufogó gáz legalább egy része. A 2 képen tényleg 2 külön jármű van, és az egyiken látszik a leégett festék, a másikon meg a hőkép mutatja, hogy kerekek felé minden át van forrósodva.
A páncéltesten lévő melegebb foltok még magyarázhatóak lennének a hővezetéssel a motortérből eredően, de az átforrósodott jobb első kereket, mivel magyarázod? Mert nekem konkrétan csak az jut eszembe, hogy kap némi kipufogó gázt is. Feltételezem, hogy nem mind a 2 járművön ugyan az a csőtoldás eresztettel és pont ugyanott fúj ki a kipufogó.
De nézd, mutatok egy videót:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Figyeld meg a szemből közeledő, és irányt váltó járművet. Ha átnézel a kerék felett, láthatod a fodrozódó forró levegőt fölötte.
Én csak arra tudok gondolni, hogy a fejlesztés bizonyos fázisában próbálkoztak valamilyen eltérő megoldással.

Dehogy próbálkoztak,veled ellentétben értenek hozzá.Nézd meg ajármű menetirány szerinti jobb elején a két zsalus érszt.A hátsó minden felvételen vagy képen tiszta korom...kettőt találhatsz hogy miért.

Nekem úgy tűnik eddig sem nagyon kellett a katonáknak. Az egész Armata-Kurganyec-Bumeráng vonalat más érdekcsoportok tolták, a HM maradna a "bevált" technika fejlesztgetésénél. Ahogy a Szu-57 sem kellene nekik, ha nem erőltetné a politika. Nekik olyasmi kell, ami legalább működik és van hozzá szervizháttér, alkatrészellátás, tapasztalt személyzet.

És akkor még hány évig fogják rendszerben tartani a 30-20 éves technikákat? Valamerre lépniük kell. Ezek az eszközök lehet hogy még nem tökéletesek, de ez a jövő.
HA nem ffejlesztenek még jobban lemaradnak. Kényszerben vannak mert Kína elrobog mellettük.

Dehogy próbálkoztak,veled ellentétben értenek hozzá.Nézd meg ajármű menetirány szerinti jobb elején a két zsalus érszt.A hátsó minden felvételen vagy képen tiszta korom...kettőt találhatsz hogy miért.
Nézem:
0_9c49f_2dff0ef2_orig-uprav.jpg

De mutatok neked egy másikat is:
A menet irány szerinti jobb oldalon a lámpa és a kerék közötti részt figyeld! (Jó nagy kép. Itt találtam a fórumon, érdemes belenagyítani! Köszi @Python! )
Alabino220415part2-48.jpg

Én mindent elhiszek, csak a hőképre nincs más logikus magyarázat. (de ha te adsz nekem, akkor elfogadom!)
Én azon is gondolkodtam, hogy esetleg nem véletlenül oldalra (tankok esetén hátra) vezetik ki a nyugati harckocsikon a kipufogót. :rolleyes:
Nem túl szerencsés, az optika szempontjából, ha pont a lőirányba esik éppen a kipufogó, és a vezető éppen nyom egy kövéret neki. De a meleg levegő az optika képén is torzítana és mondjuk pl. a lézeres távolságmérő adatait is befolyásolná egy kormosabb gázfröccs.
De ahogy látom, a kipufogó zárható fedéllel ellátott. A @boki által berakott Bumerang film ezen jelenetében teljesen zárva is van.
Nem lehet, hogy van benne egy biztonsági zsalu, ami a felső kivezetés zárt állásánál a kipufogó gázait lefelé irányítják a kerekek felé? (a'la Mig-29-es felső beömlői?)

Ami a megégett festéket okozhatta az biztosan nem a kipufogógáz ami még az ember kezén se nagyon képes égési sérülest okozni,viszont ha megtartották az oroszok a regi jó szokásukat akkor a Bumerangnak is van olyan füstképző rendszere mint ami a harckocsiknak.Ez a rendszer egyszerű mint a facsipesz:a forró kipufogócsonkba gázolajat öntenek(a T-72-nél percenként 10 liter gazolajat) ami borzasztó nagy füstöt generálva ég el a kipufogócsonkban.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Pontosan ezért illene normálisan megcsinálni, mivel ez még nem sorozatgyártás. (Ha már parádéztatják.) De pár éve egy T14-es is lerohadt egy felvonuláson.
Azt a vezető fullasztotta le!

A Mistral meg nálunk nem működött gyakorlaton felhasználói hibából...
Azért a világ egyetlen valóban új generációs HK-ját ne írjuk le egy lefulladás végett. :hadonaszos:

Pontosan ezért illene normálisan megcsinálni, mivel ez még nem sorozatgyártás. (Ha már parádéztatják.) De pár éve egy T14-es is lerohadt egy felvonuláson.

A főpróbán fulladt le, mert a sorkatona nem értett hozzá... Nem tudom, láttad-e az Armata belsejét, de ultra modern elektronika van benne és joystick szerü irányítása van.

• Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger
A főpróbán fulladt le, mert a sorkatona nem értett hozzá... Nem tudom, láttad-e az Armata belsejét, de ultra modern elektronika van benne és joystick szerü irányítása van.

Nem a sorkatona volt a hibás,hanem a parancsnokai,akik Oroszország legfontosabb állami ünnepén,egy vadonatúj technikába beültették,alapos képzés és gyakorlás nélkül.
A gyárból,vagy a fejlesztök közül kell ilyenkor a sofört toborozni,a toronyba tisztelegni pedig mehet a kétméteres szöke,jóképü katona.