Hát,alkatrész szempontjábol aligha lesz sok átfedés a PzH és a HX3 löveg között.
Viszont az összes NATO szabványú löveg ugyanúgy képes az összes NATO szabványú löszert felhasználni.Ha alakulatonként szétválasztják a tipusokat,valójában nem okoz olyan nagyon megoldhatatlan logisztikai problémát.Az alakulat javitószolgálata egy féle tipushoz tárol alkatrészt,a központi logisztikai raktárnak meg nem egy különösebben megoldhatatlan feladat a többféle tipushoz szervezni a logisztikát.Nem ideális,mert növeli a központi logisztika dolgát,ha nem is annyira jelentősen,mint gondoljátok (IDF az egyik legjobb példa,eszméletlen heterogén fegyverzetet is flottul tudtak működtetni)
Megint krumplit hasonlítasz almához. Izrael jelentős mértékben saját iparára támaszkodik, jelentős állami cégekkel és úgy vannak neki különféle típusok. Miközben én épp azt ecseteltem, hogy Ukrajnában az USA és Oo. is bele tette a magáét, hogy ez Határvidéken épp megszűnjön.
És azt sem szabadna elfelejteni, hogy míg a zsidó állam hosszú idő óta és még előre nem látható, hogy meddig, állandó háborúban áll. Ezzel szemben pont arról beszélünk, hogy keleti szomszédunknál vége lesz. Nekik nem lesz szükségük nem tudom én mennyi típus IFV-re, meg nem tudom én mennyi típus tüzérségre.
Kár is folytatni. Sokszor mondtam, hogy hiábavaló összehasonlítani egy Izraelt egy Magyarországgal vagy egy Ukrajnának, mert teljesen más a geopolitikai környezet, amiben van.
Sokáig fogják még őket pénzelni
Gondolom ide is kiírtad, hogy szerinted, csak épp megint nem látszik.
Ez is csak az ideológiai nagyon képzettségedből jön. Az USA-ban van egy választói réteg, aki
elnök- vagy félidős választásokat el tud dönteni, és akit nem zavar, ha az IDF fent van a fizetési listán. Sőt! Ha nem lenne, ezen szavazók egy része saját cégéből is hajlandó lenne pénzelni -lehet csak kisebb mértékben, de hajlandóság meg lenne- Izraelt a harcában a túlélésért. Ahogy korábban volt is olyan idő, mikor valóban saját zsebből kellett küldeni adományokat a puszta katonai fennmaradásra.
Ezzel szemben Ukrajna... Komolyan gondolja valaki, hogy havi 10 millió dollárt kap az idők végezetéig? Visszakapja régi státuszát határőrként? Mire fel?
Két választással odébb már nem sok szavazatot hoz az, hogy a szláv népnek megadjuk-e az ország GDP-jének az 50%-át... Miért is? Mert fél az USA Oroszországtól? Vagy mert Franciaország fog félni?
Én nem látom ezt az egyértelmű kijelentést, amit te mindig teszel ez ügyben. És már elég öreg vagyok, meszesednek az agyi ereim, elfelejtettem azokat a hatalmas támogatásokat több száz Abrams harckocsira meg 4 százados légierőre, amit az ezredforduló után kaptunk az USA-tól, amikor ugyan abban a helyzetben voltunk, mint amiben Ukrajna lesz a háborút lezáróan. Semmivel sem más helyzetben azt leszámítva, hogy ő továbbra sem lesz NATO meg EU tag.
Szerintem is lesz támogatás. De meg sem közelíti majd annak a mértékét, amit sokan itt gondolnak. Nyugati pénzügyi vezetők már most arról nyilatkoznak és cikkek jelennek meg erről, hogy jó-jó az, hogy most segítünk,
de háború után Kijevnek egyensúlyba kell hoznia a pénzügyeit. És mit tesz Európa? Fegyverkezik. Nem lesz szükség, szerintem, arra a határőr szerepre, amit jó páran vizionálnak.
És itt már, ha igazam van, ki is megy a te elméleted alól a talaj, hogy biztos megtartanak majd 200+ láncos önjárót. Mi annak örülnénk, ha MBT-ből lenne ennyi modern!