Várjuk meg, hogy képzelik el. Az a sokkoló akkor ér valamit, ha a rendőr övén van, és nem a kocsiban. Az első időkben gyanús hogy csak a megyei beavatkozóknak, meg a KR-nek lesz. Esetleg egy-egy db a szolgálatirányító irodájában. Legalábbis nagyon megdöbbentene, ha egyéni felszerelés lenne belőle, mint a pisztolyból. Meg nem ismerem a rendszerét ezeknek a sokkolóknak, de gyanús hogy naponta töltön kell tartani. Egyébként hasznos lenne, meg nem is ellene vagyok, csak ismerem a mentalitást.
Én abból indulok ki, hogy a szégyenteljes magyar "igazságszolgáltatásban" ha egy rendőr használja a:
1. Fegyverét, akkor náci, és tönkre teszik az életét, akkor is ha jogos volt a fegyverhasználat. Ezért tényleg csak végső esetben használ lőfegyvert ami nem baj, viszont így sokszor fölöslegesen veszélyeztetik a saját életüket.
2. Ha gumibottal megagyal valakit, akkor szadista náci, jár a kárpi az elkövetőnek és a rendőr meg lesz hurcolva.
Én úgy gondolom már igen rég óta, hogy a sokkoló jó megoldás lehetne, a gumibot mellet és lényegében a pisztoly helyet.
Mert egyenlőre az esetek 99%-ban azért lóg a rendőr oldalán a pisztoly, hogy az elkövető elvehesse. Ami ha sikerül neki akkor a rendőrt elő veszik, ő a hibás. Ha a rendőr nem hagyja és elveri vagy lelövi az elkövetőt akkor is ő a hibás és még náci is.
A sokkolót viszont bátran lehet használni, nem hagy olyan külsérelmi nyomot, mint egy jó kis gumibotozás, és alapvetően nem alkalmas élet kioltására.
Szóval abban bízom, hogy lesz végre olyan eszköze a rendőröknek amit a meghurcolás veszélye nélkül használni tudnak.