M
molnibalage
Guest
Bakker, az érkező segítség fújta le...
https://index.hu/belfold/2020/07/05/sikloernyos_baleset_vertesszolos/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, ez hatalmas blama . A srác feldobnak neki egy dobókötelet, le is mentette volna saját magát. Vagy H145M méretű heli jön menteni...Bakker, az érkező segítség fújta le...
Tényleg nagyon tragikus az eset és megy a rage, de mintha valamit nem értene meg a siklóernyős baráti köre. A mentők kaptak a egy riasztást. Ők nem állnak neki akkor mérlegelni, meg nyomozni. Hívták őket, akkor mennek. Ez nem a Tanú című film, hogy "itt is tűz, meg ott is tűz és ellenőrizni kell, hogy nem-e hamis a bejelentés". A Mentőszolgálat sem mérlegel tudtommal, hogy megy-e legfeljebb prioritások szerint, de mennek.Igen, ez hatalmas blama . A srác feldobnak neki egy dobókötelet, le is mentette volna saját magát. Vagy H145M méretű heli jön menteni...
Ha kattintott pilóta lett volna fán, akkor ugyanaz lehetett volna vége?Gondolom a légijárművet (siklóernyős) ért baleset miatt riasztották a pápai kutató-mentőket.
Az, hogy a mentésbe is bevonták, holott ezzel kapcsolatban a mentendő fél, de legalább annak a helyszínen tartózkodó ismerőse előzetesen aggályait fejezte ki, inkább arra utal, hogy a mentést irányító személy (akárki is volt az) követte a protokollt, miszerint a mentés során a mentendő fél ne akarja meghatározni, vagy bármi módon befolyásolni a műveletet.
Ettől persze még figyelembe vehették volna javaslatait, már ha igaz a fenti beszámoló.
Bizony, könnyen lehet.Ha kattintott pilóta lett volna fán, akkor ugyanaz lehetett volna vége?
Könnyen lehet, mert ha ez igaz...Ha kattintott pilóta lett volna fán, akkor ugyanaz lehetett volna vége?
Vagy csak rosszul látta a földről, mert a videókból se látni sokat.Könnyen lehet, mert ha ez igaz...
"És akkor megindult másodszor is a (katonai) helikopter, kilógattak (!!!!) egy mittomén 10-20 méternyi kötelez (!!!!! személyzet nem volt a végén!!! mit gondoltak, majd Bruce Willis módjára félkézzel belekapaszkodik a kötélbe???) és elkezdett behelyezkedni."
...akkor itt valakik nagyon alkalmatlanok valamire.
A kérdés az, hogy kimászott volna e a fára a pilóta, kibújva a hevederéből, vagy sem, így békében a hátországban! Merthogy ezért tudott lezuhanni a rotorszél következtében!Ha kattintott pilóta lett volna fán, akkor ugyanaz lehetett volna vége?
Igen. Még inkább ez, mert ott esély se lett volna más kifutásra, ha nem gyakorlott alpinista. Ennek a srácnak odaért volna a beülőjéhez a kötél amivel lementi magát, simán megúszhatta volna gond nélkül.Ha kattintott pilóta lett volna fán, akkor ugyanaz lehetett volna vége?
Meg kell várni a vizsgálat végét. Én még azt is elképzelhetőnek tartom(nem tudom, tehát feltételezés), hogy így akartak neki az által kért kötelet feljuttatni, hogy le tudja menteni magát.
Akkora nyilvánosságot kapott mostanra az ügy, hogy biztosan lesz vizsgálat, és rengeteg infó.
Egyet nem szabad elfelejteni mielőtt bárkit is elkezdene mocskolni valaki, hogy oda mindenki a segítség szándékával érkezett, ebben én biztos vagyok.
Mindenképpen tragédia ami történt, jobbulást tudok csak kívánni a sérültnek!
Én csodálkozom, hogy a helikopter személyzete - típustól függetlenül - nem gondolt 1 ilyen baleset lehetőségére...Bakker, az érkező segítség fújta le...
Mert nem volt belekalkulálva az hogy elszáradt ágak, és 2 ernyő felülete is játszik. Rutintalanság, nincs minden héten ilyen eset. Ha a pali nem ipari alpinista, máshogy nem is nagyon lehetett volna még megpróbálni sem. Innen marha könnyű okoskodni, ott meg nehezen megközelíthető terepen úgy hogy nincs ekkora létra, valahogy le kell menteni egy faszit... Mentőheli mobil esetkocsi, nem erre van, személyzet sem erre van kiképezve. Ők leszállnak, hordágy, elviszik. Hülyeség ezt erőltetni hogy katonai heli meg sárga heli így meg úgy, mert az van, ami van. Nem védem a mundér becsületét, de hiba mindent ráhúzni a mentő erőkre, szerintem.Elovastam a szerencsétlenül járt sportoló társa által írt beszámolót érthetetlen miért erőltették ennyire ezt a honvédségi helikopteres mentést.
Biztosan gondoltak, tartottak tőle.Én csodálkozom, hogy a helikopter személyzete - típustól függetlenül - nem gondolt 1 ilyen baleset lehetőségére...
Mert nem volt belekalkulálva az hogy elszáradt ágak, és 2 ernyő felülete is játszik. Rutintalanság, nincs minden héten ilyen eset. Ha a pali nem ipari alpinista, máshogy nem is nagyon lehetett volna még megpróbálni sem. Innen marha könnyű okoskodni, ott meg nehezen megközelíthető terepen úgy hogy nincs ekkora létra, valahogy le kell menteni egy faszit... Mentőheli mobil esetkocsi, nem erre van, személyzet sem erre van kiképezve. Ők leszállnak, hordágy, elviszik. Hülyeség ezt erőltetni hogy katonai heli meg sárga heli így meg úgy, mert az van, ami van. Nem védem a mundér becsületét, de hiba mindent ráhúzni a mentő erőkre, szerintem.