CV90 / Combat Vehicle 90 (Svédország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 781
30 562
113
Nagyon egy szinten vannak ezek szerint. Ugyan olyan elvű szenzor technológia, kb. ugyan akkora átütés, hatótáv. Így ok.
Én még a nem olyan régi verziónál jártam fejben.



Ez háborúban fog kiderülni melyik potensebb. De nem írnám le a francia cuccot. A Milan és a HOT a nyugati világ legjobb ATGM-jei voltak. Bele is kényelmesedtek a 90's években. Szerintem ez az MMP sem lehet rossz gurítás.
Valójában az első igazán sikeres IPTR a francia SS11.Valaki netbűvész bizton megtalálná a neten a 73as hk kilövési statisztikákat.Érdekes olvasmány lenne.(anno még papiron olvastam,Maljutka korántsem volt olyan nagyon sikeres,mint a köré szőtt legendábol hiszik az emberek)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 511
113
A legutóbbi Svéd Királyságban tett látogatásunk keretében a Balti-tenger közepén fekvő Gotland-szigeten a 18. Gotland Ezredet is meglátogattuk...

IMG_9202.jpg


 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 995
13 301
113
Ukrajna ezer darab CV90 után érdeklodik


https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a...-cesko-je-to-sance-pro-tuzemske-firmy-1397585

A lánctalpas CV90 gyártója, a brit-svéd BAE Systems Hägglunds cég megerősítette Ukrajna kérését. „Tudunk Ukrajna érdeklődéséről, de még túl korai bármit is előre látni. Határozottan igaz, hogy ezekkel a járművekkel a szállítási idők ügyfeleink számára semmi esetre sem kerülnek veszélybe” – mondta Mikael Segerman, a BAE Systems Hägglunds csehországi képviselője.

Segerman szerint a CV90 jelentkezők száma gyorsan növekszik. „Bővítjük ellátási láncunkat, és a cseh vállalatok ebben a láncban jelentősen megerősödnek. Feltételezzük, hogy a következő időszakban még intenzívebb lesz a szerepvállalásuk” – becsüli.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 995
13 301
113
Más!
Brazília IFV-t keres magánák, amely konyuharckocsi verziója Hitfact MK2 toronyal le fogja váltani a Leopardjaikat is. A lehetséges gyoztes Ascod, CV-90, Lynx és Puma kozul fog kijonni.
A németekkel mostanában elég feszultek a hadiipari kapcsolataik, ezért szerintem az elso ketto kozott fog eldolni.

 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
751
2 016
93
A háború után nyugati pénzbol mindenképpen át lesznek komplet fegyverezve, így már csak ki kell vállaszatani a gyártót.
Tehát a brazilok elképzelése az olasz C1 Ariete + Hitfact 2 torony kombóhoz hasonló kívülről. Tiszta jó hogy felpakolták már sok alapra ezt a tornyot:
unknown.thumb.png.356f0334c650e142f352e836892ffafb.png