1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DCS World

Diskurzus a(z) 'Szimulátorok' témában - molnibalage által indítva @ 2015. január 20..

 1. blaze

  blaze Active Member

  Jah, gondolom valamelyik légierőnek csinálnak szimulátort, és ezt meg csak eladják mint "melléktermék". Kíváncsi leszek, hogy milyen felszereltséggel fogják modellezni.. de igazából még az első szériás mecha radarral is fényévekkel a többi DCS modul előtt lesz. Ha meg AESA radart akarnak modellezni a mostani DCS-ben akkor csak röhögök egy jót :)
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A DCS-ben, ha "benézel a burkolat alá", akkor azt látod, hogy sok helyen valódi modellezés nincs...
  Csak behazudtak valamit és a sok egymásra dobált izé végeredménye nevetségesen lehetetlen dolgok halmaza.
  https://forum.htka.hu/threads/Általánosságban-a-repülőgép-szimulátorokról.1090/page-3#post-602175
   
 3. episyrphus

  episyrphus Member

  Ez most komoly vagy viccelsz?
   
 4. blaze

  blaze Active Member

  Igen, bár ez mindegyik szimben ilyen. Az tény, hogy vannak teljesen röhelyes mechanikák amikor gyakorlatilag a platform létezése óta benne vannak.. hidd el, ha ezekkel foglalkoznának rengeteg mindent olyan szintre lehetne hozni, amibe nehezen lehetne belekötni, akkor is ha sokmindent alatta csak egyszerűsítenek.

  A legnagyobb vicc a fejlesztések prioritási sorrendje, 12 évet kellett várni arra, hogy érdemben hozzányúljanak az AAM-ek rávezetési logikájára (bár egyelőre nem sokkal lett jobb), vagy hogy működjön a loftolás..de itt is csak részleges előre lépések vannak, továbbra is szánalmas network bugok vannak, néhány patch óta megint teleportálnak a kliensek, kritikus featureket basznak beletenni a rávezetési logikába (pl. track vesztés utáni extrapoláció).

  Ehhez képest csak ilyen kibaszott paraszt vakító featureket csinálnak mint az animált deck crew. A faszomat.. ehhez képest amikor MPRF aktív lesz az AMRAAM oda vissza rángatva eldobja a sebesség jelentős részét mert hulladékul van megcsinálva az egész. Nincsen időjárás szinkronizáció, az IR rakéták leszarják a felhőket, újabban a nyugati AAM-ek jobban füstölnek mint az oroszok ésatöbbi ésatöbbi..

  Igen, a newsletterben volt :) Van külön thread is a 3rd party fejlesztőknél. De gondolom legalább 2év mire ebből lesz vmi.
   
  fulcrum11 likes this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Khöm. A Falcon 4.0 leszármazottakban tudtommal nem. Csak nehéz kipróbálni, mert Korea térkép túl sima a régi engine miatt. Ha benne lesz az új terrain engine (lesz, azt is tudom, hogy mi), akkor első dolgom lesz ezt kipróbálni.

  A BMS4.34-ben meg az időjárásnak hatása van az IR és EO fegyverekre is.
   
 6. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Molni! Tudsz egy min gépigényt a Falcon 4hez?
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem tudok. Az tudom, hogy sajátomon full HD-ben nem fullra húzva, de árnyék, és emez amaz full HD-ben az bőven elég amennyire látom.
  Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz

  De ez alatt is elmegy, csak akkor mondjuk kicsit lentebb kell adni az igényeket. A rain drop és heat blur ki, meg pár effekt. Ha az árnyékokat is teljesen leveszi, akkor nevetségesen gyenge gépen is hasít.
   
 8. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Köszi!
   
  molnibalage likes this.
 9. blaze

  blaze Active Member

  Félreértetted, én csak annyit akartam mondani, hogy minden szimben vannak durva egyszerűsítések. Max. a BMS-ben a nagy részük úgy van megoldva, hogy a végeredmény nem ultra nagy faszság, mint sok esetben a DCS-ben. Ezért irtam, hogy annyi a különbség, hogy a fejlesztők mennyire veszik előtérbe a harcászati szempontból fontos dolgokat.
   
  molnibalage likes this.
 10. episyrphus

  episyrphus Member

  Igen, a newsletterben volt :) Van külön thread is a 3rd party fejlesztőknél. De gondolom legalább 2év mire ebből lesz vmi.[/QUOTE]

  igazad van. Sajnos a MIG-25, Mirage III csak mod szinten van meg, a SZU-17-tel pedig egy szlovák srác próbálkozik szintén barkács szinten. De lesz Phantom és MiG 23, ez szuper. A EF Typhoon is jó, meg fogom venni, de egy Tornadonak jobban örültem volna.
   
 11. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Black Shark 3 Work In Progress fotók. Érdemes a két főfutó melletti gömbökre nézni,és máris kiderül,hogy egy az elődjénél komolyabb képességekkel bíró Ka-50-es változatot kapnak a szimulátorosok, amiért érthető ha az ED elkéri a pénzt. Aki meg nem akar fizetni az csak ingyen megkapja a régi, szerényebb képességű változatot új grafikával, de az új képességek és fegyverek nélkül.
  https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3977319#post3977319
   
 12. comandante

  comandante Well-Known Member

  A DC világában az amcsik ráizgultak a SZU-57, SZU-XX -re minden ellen , F22 -től gyakorlatilag minden ellen. Nem tudom ez mennyire reális de 50-50 % eredményességgel.
   
 13. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Mivan :D
   
  Pocok75 likes this.
 14. comandante

  comandante Well-Known Member

  Van valami mód a SZU XX -re gombnyomásra megcsinálja a trükkös manővereket amit az oroszok a bemutatókon. + Az f22 szerintem csökkentett képességgel van lemodellezve.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az ősrégi LOMAC időkben asszem k billentyűt lehetett lenyomni és utána húzva a botot lehetett kobrázni. Ez kb. mindent elmond a modellezés komolyságáról...
   
  comandante likes this.
 16. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A DCS-ben ha kapcsolod a direct control-t a Szu-27-esen, Szu-33-ason, akkor meg tudod repülni a Kobrát, pont, mint az igazi gépeken.
  Érdemes gyakorolni, amúgy a DCS-beli Szuhojok repülési modellje félelmetesen jól hozza az igazit.
  Csak ehhez újra meg kell tanulni repülni vele.
  Aki sokat tanulmányozta a Pugacsov, Kvocsur, Frolov, Bogdan repüléseket, az tudja miről beszélek, meg rájön arra, hogy milyen tudása van ezeknek a fickóknak.

  Magomed Tolbojev is erre utalt, amikor Eric Schultz alezredes Nevadában lezuhant.

  Viszonylag hamar elsajátítható, ha érted, hogy mi történik, illetve kész szerencse, hogy nem a valódi gépben kell a terheléseket elviselni. :)
   
  sidewinder12 and comandante like this.
 17. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Nézd Molni, tudom,hogy utálod a DCS-t, de a MiG-29 új repmodelljére tudtommal például volt magyar 29-es pilóták is azt mondták,hogy baromi élethű. Persze ők csak párszáz/pár ezer órát repültek le igazi 29-eseken. A régi SFM repmodellt el lehet felejteni, a 29-esen is lecserélték. A PFM repmodellről beszélek. A "K" betű benyomása pedig a régi SFM időkben az Allesmor által leírt direkt kontrol üzemmódra váltást jelenti. A Szuhojokon is lecserélték.
   
 18. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Amikor néztük a MAKSZ-on az Averjenov család gyakorló légi harcát,ahogy manővereztek a két Szu-30SZM-el, ott azért felmerült,hogy de jó lett volna beülni hátsó ülésre. Lett volna aki simán kibírja, de én tuti,hogy szorgalmasan szívtam volna az oxigént, mert kialvatlan voltam (előző éjjel fél háromkor 6 japán akarta rám rúgni a szállodai szoba ajtaját, mert rossz emeleten szálltak ki a liftből :D), és az nem éppen előnyös a nagy túlterhelésű repülések előtt.
   
  fishbed likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Még a LOMAC időszakról beszéltem.
  A DCS-t nem utálom, legfeljebb a marketing bulldózer dumát, hogy "Benchmark".
  Olyan alap dolgok nincsenek benne lemodellezve rendesen, hogy ehaj. Mutattam már párat itt is.
   
 20. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  A rakétafegyverzet modellezése az gyenge,ez tény. Régebben átlátott és átlőtt az ellen a fákon. Viszont a repülőgépek, helikopterek nagyon magas színvonalon lettek lemodellezve, ezt több igazi üzemeltető is megerősítette.
   

Ezen oldal megosztása