1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Egyéb UAV/UCAV fejlesztések

Diskurzus a(z) 'Pilóta nélküli légi jármûvek (UAV/UCAV)' témában - Phoenix által indítva @ 2013. december 9..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

 2. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  na...akkor lehet számolni, én lusta vagyok ma hozzá-
  RQ 170 fesztávjára olyan húsz métereket irogatnak.
  Mennnyire "másolata" az iráni, ha visszaszámolom a darabokból a méretet?

  [​IMG]


   
  Roni likes this.
 3. ghostface

  ghostface Well-Known Member

 4. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Balra a drónok mellett, szabvány munkapadok vannak, amik 2 méter szélesek kb. Azokhoz mérve ennek a drónnak a fesztávolsága még 10 méter sincs.
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A 2. Vhs angol bombazokbol atepitett nilks tv ranytasu dronokrl tudna nekem valaki bovebb infot adni?
   
 6. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 7. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  rejsz felügyelő likes this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. rudi

  rudi Well-Known Member

 10. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Repüléstörténetet írt az Amerikai Haditengerészet október 18-án: hadrendbe állt az első, csak távolról irányított repülőgépekkel dolgozó kísérleti repülőszázada. A jövő elkezdődött...

  A 24. légi tesztelő és értékelő repülőszázad (UX-24) természetesen a Patuxent River légitámaszponton állomásozik majd, és többféle, merev- és forgószárnyas légijárművekkel, így Northrop Grumman MQ-8 Fire Scout, a AeroVironment RQ-20 Puma, Insitu RQ-21 Blackjack és Aeronautics RQ-26 Aerostar folytat majd kísérleti, tesztelési repüléseket. Az századot a haditengerészet Légihadviselési Központ repülőgép részlegének távolról irányított gépekkel foglalkozó teszigazgatóságábólállították fel – a szakemberek maradtak, a gépállomány és a feladatok köre viszont alaposan bővül a közeljövőben.

  Az alegység felállításának szándékát először még 2018 áprilisában jelentette John Richardson admirális, a haditengerészet műveletekért felelős vezetője. A lépésre szükség is volt, hiszen mind a tengerészeknél, működő tengerészgyalogságnál egyre nagyobb szerepet kapnak a távolról irányított repülőgépek, a „drónok”. A volt igazgatóság is már 2200 repült és 2000 földi üzemeltetéssel végzett órát töltött a minél hatékonyabb ember nélküli légi hadviselés módszereinek kifejlesztésébe, kipróbálásába.

  A századnak bőven lesz munkája, hiszen 2024-ben hadrendbe áll az első, távolról irányított hajófedélzeti légutántöltő repülőgép, a Boeing MQ-25 Stingray. A haditengerészet már több esetben is tesztelte a hagyományos MH-60S Sea Hawk helikopterek és a az MQ-8B Fire Scout-ok együttes üzemeltetését hadihajókon. Várhatóan a következő évtizedek során a távolról irányított repülőgépek egyre több feladatot vesznek majd át a pilóták vezette vadászbombázó vagy felderítő gépektől: elsősorban a legveszélyesebb feladatokra, így az ellenséges légvédelem semlegesítésére vagy a jól védett célpontok elleni támadásokra igyekeznek majd az ilyen, fejlett rendszereket használni.

  http://iho.hu/hir/irany-a-jovo-181023
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. luperator

  luperator Well-Known Member

  https://www.janes.com/article/85045...falco-evo-for-eu-maritime-border-surveillance

  A Frontex a Selex Galileo Falco EVO (MALE) pilóta nélküli gépet választotta Európa tengeri határainak ellenőrzésére. A 20 órát járőrözni képes gépet felszerelték egy EO/IR toronnyal, Leonardo TS ultrakönnyű felderítő radarral, BLOS (Beyond Line Of Sight) műholdas kommunikációs rendszerrel, automatikus azonosító rendszerrel (AIS) és egyéb kommunikációs berendezésekkel (tekintve, hogy kereskedelmi légtérben is használva lesz).
   
  zsolti likes this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Európa egére Európai Drónt !!!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ez vajon micsoda?
  [​IMG]

  Ezt találtam amire leginkább hasonlít, IAI Heron, de a fenti erősen modifikált, ami érdekes lehet, hogy a nagy hasában vajon mi van.
  [​IMG]
   
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Arra én is rájöttem, hogy az egy Heron-alapú valami, de van rajta több módosítás is, a legfurább a nagy hasa, az érdekelt volna leginkább. Én egy olyan helyen találtam ahol MI alapú autonóm drónokról volt szó, talán ehhez van köze, lehet hogy a hasában van az agya.
   
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ez a Németek által használt Izraeli Heron 1.
  Gondolom a törzs tetején és alján levő két nagy púp a furcsa.
  A felső púp alatt egy satcom antenna van.
  Olyan mint ezé a Reaperé
  [​IMG]
  Az alsó hengerben pedig egy ELTA ELM 2055 SAR radar van
  [​IMG]
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása