Egyéb harckocsi típusokkal kapcsolatos hírek, fejlesztések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 841
113
Az Angol Wikin is hasonlókat írnak, sőt azalapján dolgoztam.

Érdemi ABV képességekkel a T-55-östől kezdődők bírnak, nem kell ahhoz holdjárót tervezni.
Neakarja már senki jobban tudni,az oroszoknál, hogy mire találtak ki egy tankot mint az oroszok...

Azsokmindent megmagyaráz, hogy wikipedia.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 274
113
Neakarja már senki jobban tudni,az oroszoknál, hogy mire találtak ki egy tankot mint az oroszok...

Azsokmindent megmagyaráz, hogy wikipedia.

A T-55-es is bírt NBC védelemmel, akkor minek kellett holdjáró ?

Trials with nuclear weapons showed that a T-54 could survive a 2–15 kt nuclear charge at a range of more than 300 metres (980 ft) from the epicentre, but the crew had a chance of surviving at a minimum of 700 metres (2,300 ft). It was decided to create an NBC (nuclear, biological, and chemical) protection system which would start working 0.3 seconds after detecting gamma radiation.

The task of creating a basic PAZ (Protivoatomnaya Zashchita) NBC protection system offering protection against the blast of a nuclear weapon and (radioactive) particulate filtration, but not against external gamma radiation or gas,[8] was given to the KB-60 design bureau in Kharkiv and was completed in 1956. The documentation was sent to Uralvagonzavod. It was decided to increase the tank's battle capabilities by changing the tank's construction and introducing new production technologies. Many of those changes were initially tested on the T-54M (Ob'yekt 139).

 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 512
72 513
113
Object 490

ERP938b8a_2.jpg
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Armscor TTD.Egy technológiai próbapad a dél afrikai hk fejlesztéshez.A programot törölték az apardheid bukásával.Érdekes ágyút terveztek a programban,egy 120/140milis cserélhető csövű hk löveget.Nagyjábol egy helyi viszonyokra alaposan áttervezett Leo 2. @fip7 mondjuk örült volna az egyik módositásnak,mert az orrába raktak egy üzemanyagtartályt,a sofőr és a lőszer elé.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Armscor TTD.Egy technológiai próbapad a dél afrikai hk fejlesztéshez.A programot törölték az apardheid bukásával.Érdekes ágyút terveztek a programban,egy 120/140milis cserélhető csövű hk löveget.Nagyjábol egy helyi viszonyokra alaposan áttervezett Leo 2. @fip7 mondjuk örült volna az egyik módositásnak,mert az orrába raktak egy üzemanyagtartályt,a sofőr és a lőszer elé.

Japánban is szeretnek másolni:
Japanese_Type_90_Tank_-_2.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Nemcsak màsolat, német hadiipari-mérnöki segédlettel született ez is.
Ezt ránézésre is nehéz lenne letagadni. :D
Viszont elég sokmindent följavítottak benne a Leopárd 2-höz képest.
Kapott automata töltőt, így csak 3 személyes, e miatt kisebb lehetett így könnyebb is, alacsonyabb fogyasztású dízel van benne, első és utolsó pár futógörgő hidrós, összességében jobb a terepjáró képessége, ők nem voltak olyan hülyék, hogy a torony frontpáncéljába rakják az optikát, hanem föltették a torony tetejére stb....
Elég igényes munka a kiindulási alaphoz képest. :)

UI. A DM33-as licencét használták fantázia dús JM33 néven. Ennek az adatait közzé is tették :D
Műszaki adatok

  • Kész golyó súlya: 19 kg
  • A golyó teljes hossza: 980 mm
  • A lövedék súlya: 7,3 kg
  • Lövedék hossza: 643 mm
  • A lövedék súlya: 4,3 kg
teljesítmény

  • Távolság 0 km - Eltelt idő 0,0 mp, sebesség 1650 m /s , behatolás 540 mm
  • Távolság 1 km - eltelt idő 0,6 másodperc, sebesség 1573 m/s, behatolás 499 mm
  • Távolság 2 km - Eltelt idő 1,3 másodperc, sebesség 1498 m/s, behatolás 459 mm

Ezek lényegében egybe vágnak a svédek 2 km-en kb. 480 mm, 200 méteren 520 mm-s mérési adataival.
820329_600.jpg