EMBT (European Main Battle Tank) / MGCS (Main Ground Combat System)

Ugyan mit? 50 év alatt a saját országunkból is kihalunk. Az oláhok is. Maradnak a cigányok az egész Kárpát - medencét betöltő Nagy Romániának.
Szerintem egy háború esetén az ősmigráncsaink száma nagyon megcsappanna. Egy része tovább migrulna nyugat felé másik része a fronton hagyná a fogát és masszív mennyiség lenne akit a rögtön ítélő bíróság vagy a rendőrség instant kivégez az első bűnesetnél.

• Tetszik
Reactions: tong djagbu
Szerintem egy háború esetén az ősmigráncsaink száma nagyon megcsappanna. Egy része tovább migrulna nyugat felé másik része a fronton hagyná a fogát és masszív mennyiség lenne akit a rögtön ítélő bíróság vagy a rendőrség instant kivégez az első bűnesetnél.

Azok nem mennek sehova. Amúgy is szted ehez háború kell. Nekünk az sem. Simán kihalunk anélkül is.

Mi lenne ha visszatérnénk lánctalpa vonalra?

Tesztüzem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tesztüzem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Tök jó.... ez most mennyivel jobb/védettebb/potensebb mint egy A7+??? Érdekes hogy közepes tanknak neveznek egy 60tonnás böszmét.... akkor mi a heavy??? :) a Maus????

Tök jó.... ez most mennyivel jobb/védettebb/potensebb mint egy A7+???
Ez egy tesztjármű. Szerintem arra szolgál hogy a KMW és Nexter "összeszokjon", ugyanis közösen tervezik a következő generációs európai MBT-t(Leo3 vagy iylesmi fantázinévvel).
Érdekes hogy közepes tanknak neveznek egy 60tonnás böszmét.... akkor mi a heavy??? :) a Maus????
Nem tudom hol láttad ezt, a neve European Main Battle Tank.

• Tetszik
Reactions: Ratamahata
Most nem azért de egy francia Leclerc torony mennyivel jobb egy Leo 2a7+ toronynál? Ha jól tudom a leonak van a legpontosabb löveg tornya!

Most nem azért de egy francia Leclerc torony mennyivel jobb egy Leo 2a7+ toronynál? Ha jól tudom a leonak van a legpontosabb löveg tornya!
A toronynak köze nincs a pontossághoz, hanem az ágyúnak meg a tűzvezető rendszernek van. Azt meg több toronyba is be tudod tenni. De a fő különbség hogy ebben a leclerc automata töltője van bent.

Azzal jobb hogy könnyebb(hasonló védettség mellett) így nem terheli a már amúgy is túlterhelt Leopard 2 alvázat.
Ha ezt nem lépik meg akkor kb itt véget is ért a Leopard 2 fejleszthetősége.

• Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő
2035-re jön a LeoClerc vagy vmi hasonló.
France_and_Germany_agree_on_new_Main_Ground_Combat_System_MGCS_MBT_925_002.jpg

https://www.armyrecognition.com/apr...n_new_main_ground_combat_system_mgcs_mbt.html

Strategiai megállapodás a francia és a német kormány között a Nexter, a Rheinmetall és a KMW együttműködéséről.
2035-ig új közös fejlesztés váltja az eddigi harckocsikat.
Úgy latom, most jó lóra ültünk fel. :)

2035-re jön a LeoClerc vagy vmi hasonló.
France_and_Germany_agree_on_new_Main_Ground_Combat_System_MGCS_MBT_925_002.jpg

https://www.armyrecognition.com/apr...n_new_main_ground_combat_system_mgcs_mbt.html

Strategiai megállapodás a francia és a német kormány között a Nexter, a Rheinmetall és a KMW együttműködéséről.
2035-ig új közös fejlesztés váltja az eddigi harckocsikat.
Úgy latom, most jó lóra ültünk fel. :)
Ami ennél is sokkal érdekesebb lesz:
- a fejlesztés vezetője a német fél lesz (kompenzálva, hogy a FCAS programot a franciák vezetik)
- alapoktól lesz újjá tervezve, még ha már meglévő terveket fel is használnak.
- 50-50%-os finanszírozásban és mindkét fél teljes értékű gyártási vagy akár utólagos módosítási jogokkal rendelkezik.
- ...és egyelőre a lengyelek ki lettek hagyva belőle, de ők továbbra is a levegőben lógnak.

Azért megjegyezném,hogy volt már közös francia-német+olasz harckocsiprojekt.A végén a franciák gyártották az AMX30ast,németek a Leo 1et,az olaszok meg licencelték az M60A1et....
Hogy a német-amerikai MBT70 programot ne is emlitsem.
Majd ha sorozatgyártású lesz,meglátjuk miféle

Ami ennél is sokkal érdekesebb lesz:
- a fejlesztés vezetője a német fél lesz (kompenzálva, hogy a FCAS programot a franciák vezetik)
- alapoktól lesz újjá tervezve, még ha már meglévő terveket fel is használnak.
- 50-50%-os finanszírozásban és mindkét fél teljes értékű gyártási vagy akár utólagos módosítási jogokkal rendelkezik.
- ...és egyelőre a lengyelek ki lettek hagyva belőle, de ők továbbra is a levegőben lógnak.

Ebből mondjuk 2040-re lesz export.

Erre fölösleges várnunk.

• Tetszik
Reactions: honved