molnibalage
A T-90 is a fejleszthetőségének a végére ért. Akárcsak a Leopárd 2 vagy a Leclerc.
Most ezt egy "csalással" átvariálnák. Egy nagyobb teherbírású alvázra ráraktak egy kisebb méretű és súlyú tornyot. (EMBT)
Ez így tényleg szuper, csak éppen nem oldja meg az alapvető problémát, ami az, hogy mind a három tank konstrukciósan elavult. Az EMBT öszvér tank is.
Az oroszoknak van megoldása erre a T-14 személyében. A francia-német duónak meg majd lesz.
Értem én az EMBT mögött rejlő koncepciót, de azt is látom, hogy nem megoldás. Ráadásul drága is lehet, ugyanis se a leo se a leclerc nem volt olcsó jármű.
A T-90MS nagy előnye, hogy legalább olcsó. Akár 3 db T-90MS-t is vehetsz 1 db Leopárd 2A7 árából. És ez nagyon nagy előny szerintem. Ettől függetlenül koncepcionálisan a T-14-hez képest minden mai tank elavultnak tekinthető. (Szerintem)
A T-90 nem feltétlenért a fejleszthetősége csúcsára.Tűzerőben nyilván igen,ez nem kérdés viszont védettségben nem hisz alapból számoltak rátét páncélzattal míg a Leopárdnál vagy az Abramsnál nem.