És hol van az az atomerőmű? Mert az egyik a végét járja, a másik pedig még jó ideig sehol!
És azt a madarak hordják össze? Mert nem látom, hogy kalkuláltál volna az építés költségével.
Csak mert a teljesen önerős napelemrendszerem nem került egy fillérjébe sem az államnak! Sőt fizettem utána áfát, teremtettem munkahelyeket, a többi önerőssel együtt.
Továbbra is keveritek a szezont a fa..ommal!
Vannak
-nagy napelemparkok 40 Ft-os átvételi árral
-államilag, (EU) milliókkal megtámogatott HMKE-k
-teljesen önerőből létesített HMKE-k, 5 ft-os átvételi árral.
Nálatok ezek egy kategóriába esnek!
Ha nem haragszol, ezek után nincs is miről beszélnünk!
És tudom, hogy az atomerőmű a leghatékonyabb, feltéve hogy nem csak papíron, tervekben létezik, és feltéve, hogy a fűtőanyag.....mindig rendelkezésünkre is fog állni. Na meg feltéve, hogy nem következnek be rendkívüli események!
Egyszerre több dologról is írtál itt, ezeket külön külön válaszolom meg:
Csak mert a teljesen önerős napelemrendszerem nem került egy fillérjébe sem az államnak! Sőt fizettem utána áfát, teremtettem munkahelyeket, a többi önerőssel együtt.
Továbbra is keveritek a szezont a fa..ommal!
Vannak
-nagy napelemparkok 40 Ft-os átvételi árral
-államilag, (EU) milliókkal megtámogatott HMKE-k
-teljesen önerőből létesített HMKE-k, 5 ft-os átvételi árral.
Nálatok ezek egy kategóriába esnek!
Nekem is önerős rendszerem van 4,2 kW / 13,2 kWh nagysággal. Ezt azért csináltam 3 éve hogy legalább részben függetlenítsem magam a központi energia rendszertől, és pld 1 hetes Black Out esetén nem fog a tartalék kajám a fagyasztóba rohadni..
Ezenkívül nem érintenek és ez által nem érdekelnek az állam napelemmel és lakossággal kapcsolatos rezsi rizsa politikája... Ha kivetnivalót találsz az államnál ez irányba, ott kell feltenni az ez irányú árakkal kapcsolatos kérdéseidet.
Az állam esetében Nekem fél évszázada nem kínált olyan üzleti lehetőséget, amivel jól jártam volna - kezdve az 80-as években indult életbiztosítási megtakarításokkal, magas kamat - 30 évre előre. Az is csak arra volt jó hogy előre láttam az állam inflációs politikáját.
Ha valamely ilyen lehetőségbe beleléptél, csak annyit mondhatok hogy előtte kellett volna kalkulálni gondolkodni a szerződés utolsó betűkig átgondolni..
És hol van az az atomerőmű? Mert az egyik a végét járja, a másik pedig még jó ideig sehol!
És azt a madarak hordják össze? Mert nem látom, hogy kalkuláltál volna az építés költségével.
Ha nem haragszol, ezek után nincs is miről beszélnünk!
És tudom, hogy az atomerőmű a leghatékonyabb, feltéve hogy nem csak papíron, tervekben létezik, és feltéve, hogy a fűtőanyag.....mindig rendelkezésünkre is fog állni. Na meg feltéve, hogy nem következnek be rendkívüli események!
A különböző oligarcha -politikusi érdekek megvalósulása , érdekérvényesítésük hosszú évtizedeken való F.O.S médiás szinpadi mutatványok általi polgárbefolyásolások által történnek.
Jelen esetben hogy a "Zöld" program keretében ezek a körök belépjenek az energiapiacra, "Fekete seggűnek" és nemkívánatosnak kellett beállítani az atomerőműveket, fokozatos forgalomból való kivonásukat tervezve.
Erre kapóra jött a csernobili és a fukusimai baleset - ezek végső következményét , a 17 természetes atomerőművi mag mellé hozzákerült 2 db emberi hülyeség által létrehozott további 2 talajvíz moderációs, szabályzású energia termelő magot - ezt túlértékelve, ijesztgették vele az embereket.
Ne felejtsd el hogy az emberek szemléletét ismét a helyes irányba fordítva - pár évtizednek el kell telnie ahhoz, hogy vissza lehessen térni az első atomerőművek létrehozásánál elfogadott nézetekre.
Egyszerű lesz a történet: vagy akar villamos energiát a polgár - vagy pld nem villanyautózik és aszkéta lesz ebben a villamos energia fogyasztás kérdésben..
Most megvizsgálhatjuk pld a magyar energiatermelés fogyasztás rendszerét, hogy a meglévő napelemes rendszer mellé mekkora akkupakkot kellene berakni hogy legalább a legszebb nyári napsütés által megtermelt 1 napos napenergiát egész éjjeli akkus rendszerben is el tudjuk tárolni - de gyanítom hogy horrorisztikus értékeke jönnek ki.
Jelenleg a napenergia hullámzó és eseti termelés miatt most a CO2 szennyező fosszilis energiát valamint az atomerőművek teljesítményét kell le - föl rángatni..
Ha a költségviszonyokat nézzük, a 100 Eurós / MWh áramárat figyelembe véve, be fognak férni alájuk az atomerőművek is.
Csak az a különbség, hogy
ott 24 órás állandó termelés lesz, 50 éven keresztül mint látjuk, míg a napelem rendszert ez idő alatt 2 X kell majd selejtezni, újra létrehozni..
Az EU energiapolitikai tervében már 2016 ban szerepelt , hogy a "muszály" atomenergia termelés súlypontját Ukrajnába kell elhelyezni az ottani nagy kihasználatlan erőművek üzemeltetésével.
Így aztán Németország képmutató teljesen bezöldülve, magát abszolút frankónak beállítva , nekiállt az atomerőműveinek kivégzéséhez..
Hiszen a német polgárnak ezt lehet mutogatni . az nem lát ukrajnáig, hogy ott meg fullon üzemelnek az atomerőművek némethonra is betáplálva..
Remélem nem úgy jártak el, hogy mint egy középkori ágyúmester, aki a vesztes csatatéren beszegezve otthagyva ágyúját, azt gondosan selejtté téve..
Ember tervez Isten végez, az ukrán atomenergia EU-s felhasználásának egyenlőre szó szerint "lőttek",..
Ennek alapján mi is mellünkre kenhetjük az ukrajna felé menő 1000 MW-os kapacitás bővítés kiépítésünket.. A mesterségesen hátráltatott Paks II építésének pedig lóhalálában nekiugrottunk... Igy jártunk.