Eleve nem is lehet gazdaságos ha cserép méretben gyártják.
Gondolom valahogy össze is kell kábelezni, és feltételezem egyesével. Az egy sima tetőnél olyan 1000+ kábel
Előttem már írták, hogy alá kell szigetelni, a víz és az élőlények rongálhatják stb...
Nagy teli táblákban mehetne a zsindely helyet DE, hogy a péklapátba oldod meg 20+ évre a vízszigetelését? Ugyanis a kábelezés miatt 100%, hogy nem tudsz alá kátrány papírozni. Gondolom pont e miatt OSB lap sem lehet alatta, akkor meg mi adja a hő és a víz szigetelést?
Talán meg lehetne úgy csinálni a dolgot, hogy olyanra próbálnák gyártani, mint az ipari csarnokoknál a szendvics panelt, de hát azokkal nem véletlenül oldalról szoktak csarnokot szigetelni, nem pedig felülről. Akármilyen jó is az illesztés a víz mindig utat talál majd magának.
E mellet az egész konstrukció súlya is érdekes a számomra, hiszen ekkora felületnél az is számít ám. Nem lehet egy épületre akármilyen súlyú tetőt földobni!
Nálam okosabbak lehet meg tudják oldani ezt a problémát, de én nem látom ennek az egésznek az értelmét....
Meg amúgy is a lapos tető híve vagyok