Önkényes kiemelések tőlem!
Egy ismerősöm anno gyakran szóvá tette, hogy miért üzemeltetek autót, sok pénzt elvisz, bezzeg ő nem venne, anélkül is betudta járni Európát (vasutas...)
Nyilván elmondtam, hogy miért; mert érdeklődési körömbe esik az autózás, mert azok az úti célok, ahova én járok, körülményesen és időigényesen érhetők el tömegközlekedéssel, ja és nem vagyok vasutas, s csak ezért meg nem is leszek...
Egyik alkalommal diadalittasan csapott le elém egy kockás lapot, amin kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy autó egy évben úgy, hogy még be sem indítottad!
Mondtam neki, hogy képzeld tudom, hisz én ilyen kiadásokat ki is fizetek...
...de Jani, ha így gondolkozol, akkor neked nem is való autó!
Próbáltam neki elmagyarázni a lényeget; hogy
az autó a mozgás szabadsága, a bármikor, s (persze életszerűen) bármekkora távolságra eljutás lehetősége s ennek a lehetőségnek, a készenlétnek az árát fizeted meg a fix költségekkel.
Akkor áthatóan nem jött át neki a mondandóm.
Aztán gyerekük született, meg a szülei betegesek lettek, s valahogy az ingyen vonat nem akkor indult és nem oda, ahova hirtelen kellett volna...
...s Jani megvette élete első autóját.
Az elektromos autó jelenlegi hatótávolságával és tölthetőségével (térben és időben) a vastagon szedett feltételeket még
nem tudja teljesíteni.
Ui.: Apropó! Azt a sztorit írtam már nektek, amikor múlt év októberében egy péntek éjszaka 23 órakor - végre hazaérve kicsivel előtte - kaptam egy telefonhívást egy jó barátomtól, hogy bezárta az autójába a kulcsot (roncsoláskár nélkül az adott típust senki nem vállalta kinyitni,) s el kéne vinni
m o s t a pótkulcsot?
Miskolcról...Tatabányára...
(Reggelre időpontom volt a pálinkafőzdébe
)
Na ezt old meg elektromos autóval! (Még a csóri, 1.4-es Fiat Albeával is hajnali fél ötre otthon voltam)