Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kínaiak múlt héten már feltalálták nem?
Mivel fűtik a 10millió fokos plazmát? Gondolom a lapradiátor picit kevés már oda…"a fúziós folyamat fenntartásához fűteni kell a plazmát, ha bármi üzemzavar támad, akkor egyszerűen leáll a fúzió,"
Ki érti ezt? Ha beindítottuk, a 10milió °os plazma nem fűti magát?
mikróvalMivel fűtik a 10millió fokos plazmát? Gondolom a lapradiátor picit kevés már oda…
Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de nekem valami olyan rémlik, hogy ha beindul a fúzió és lapátolod bele az anyagot, akkor önfenntartó lesz a hőmérséklete, szóval azt nem kell fűteni, a felfűtés meg szerintem indukciós"a fúziós folyamat fenntartásához fűteni kell a plazmát, ha bármi üzemzavar támad, akkor egyszerűen leáll a fúzió,"
Ki érti ezt? Ha beindítottuk, a 10milió °os plazma nem fűti magát?
Valami nap meleg izét találtak fel ők is, amiből energiát lehet kinyerni.A kínaiak múlt héten már feltalálták nem?
Neem, mer a britttudósok vótak!
Hát ezért nem értem. Menet közben nem kell fűteni. Az viszont igaz, hogy az a számítottan girbegurba plazma igen érzékeny holmi. Bármilyen kis eltérésre azonnal szétesik és leáll.Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de nekem valami olyan rémlik, hogy ha beindul a fúzió és lapátolod bele az anyagot, akkor önfenntartó lesz a hőmérséklete, szóval azt nem kell fűteni, a felfűtés meg szerintem indukciós
Fix áras szerződés van tudtommal...
A TOSHIBA úgy szenvedett el egy Good Willt, hogy bukott a Westinghaus erőmű projektjein egy szépet, nem tudom, hogy volt-e utólagos ceh átírási lehetőség, az árfolyam felezett vagy 2 éve emiatt.Nincs olyan, hogy fix áras szerződés. Nem hallottál még a költségtúllépés fogalmáról?
Ptk
6:244. § [Többletmunka. Pótmunka]
(1) A vállalkozó köteles elvégezni a vállalkozási szerződés tartalmát képező, de a vállalkozói díj meghatározásánál figyelembe nem vett munkát és az olyan munkát is, amely nélkül a mű rendeltetésszerű használatra alkalmas megvalósítása nem történhet meg (többletmunka).
6:245. § [A vállalkozói díj]
(1) Ha a felek átalánydíjban állapodtak meg, a vállalkozó az átalánydíjon felül a pótmunka ellenértékét igényelheti, a többletmunka ellenértékének megtérítésére nem jogosult. A megrendelő köteles azonban megtéríteni a vállalkozónak a többletmunkával kapcsolatban felmerült olyan költségét, amely a szerződés megkötésének időpontjában nem volt előrelátható.
Továbbá:
6:191. § [A szerződés felek általi módosítása]
(1) A felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerződés tartalmát vagy megváltoztathatják kötelezettségvállalásuk jogcímét.
Vagy ha ez nem megy, akkor:
6:192. § [Bírósági szerződésmódosítás]
(1) Bármelyik fél a szerződés bírósági módosítását kérheti, ha a felek közötti tartós jogviszonyban a szerződés megkötését követően előállott körülmény következtében a szerződés változatlan feltételek melletti teljesítése lényeges jogi érdekét sértené, és
a) a körülmények megváltozásának lehetősége a szerződés megkötésének időpontjában nem volt előrelátható;
b) a körülmények megváltozását nem ő idézte elő; és
c) a körülmények változása nem tartozik rendes üzleti kockázata körébe.
Ez a komment viccnek jó volt.Nincs olyan, hogy fix áras szerződés. Nem hallottál még a költségtúllépés fogalmáról?
Ptk
6:244. § [Többletmunka. Pótmunka]
(1) A vállalkozó köteles elvégezni a vállalkozási szerződés tartalmát képező, de a vállalkozói díj meghatározásánál figyelembe nem vett munkát és az olyan munkát is, amely nélkül a mű rendeltetésszerű használatra alkalmas megvalósítása nem történhet meg (többletmunka).
6:245. § [A vállalkozói díj]
(1) Ha a felek átalánydíjban állapodtak meg, a vállalkozó az átalánydíjon felül a pótmunka ellenértékét igényelheti, a többletmunka ellenértékének megtérítésére nem jogosult. A megrendelő köteles azonban megtéríteni a vállalkozónak a többletmunkával kapcsolatban felmerült olyan költségét, amely a szerződés megkötésének időpontjában nem volt előrelátható.
Továbbá:
6:191. § [A szerződés felek általi módosítása]
(1) A felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerződés tartalmát vagy megváltoztathatják kötelezettségvállalásuk jogcímét.
Vagy ha ez nem megy, akkor:
6:192. § [Bírósági szerződésmódosítás]
(1) Bármelyik fél a szerződés bírósági módosítását kérheti, ha a felek közötti tartós jogviszonyban a szerződés megkötését követően előállott körülmény következtében a szerződés változatlan feltételek melletti teljesítése lényeges jogi érdekét sértené, és
a) a körülmények megváltozásának lehetősége a szerződés megkötésének időpontjában nem volt előrelátható;
b) a körülmények megváltozását nem ő idézte elő; és
c) a körülmények változása nem tartozik rendes üzleti kockázata körébe.
Ez a komment viccnek jó volt.
Én sem vagyok biztos benne hogy ez a nemzetközi szerződés a magyar Ptk hatálya alá esne. Látni kellene a szerződést, abban benne kell legyen a hivatkozas a jogi keretre.Te hülye vagy a joghoz (is).
A Ptk egy vicc. Értem
Balázska szokás szerint nagyon okos.
Te hülye vagy a joghoz (is).
A Ptk egy vicc. Értem
Balázska szokás szerint nagyon okos.