"Hajrá Ganz, örülök a hírnek. Amit én tudtam róla, hogy szétszedték, a darabokat lerabolták, a romok meg rohadnak..."
Helló!
Ennek egy kicsit utánanéztem, tényleg 1991 óta holdingként működik tovább:
http://www.ganz-holding.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=41&Itemid=88&lang=hu
Ha jól értelmeztem csak a piacképes tevékenységeket tartották meg, és fejlesztették tovább.
2011-ben az összes vállalatuk kb. 500 embert foglalkoztatott (ebből kb. 400-at a termelő három cég).
A holding éves mérlegének főösszege (2012): 11,5 mrd Ft.
Együtt és külön-külön viszont nem találtam egyik céget sem az előző HVG TOP 500-on (legnagyobb hazai vállalatok toplistája).
Ami a témán szempontjából érdekes az a
Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.
"Tevékenységi köre:
-szivattyúk (közép- és nagyméretű, axiális, félaxiális, kettősbeömlésű centrifugál és merülő motoros),
- turbinák (50 kW-50 MW, Pelton, Francis, Kaplan, cső- és
S-típusú), vízfékek (6,6-85 MW),
- atomerőművi berendezések (kazettaátrakó berendezések,
kapcsolódó vizsgáló és átrakó eszközök, kiégett fűtőelem tároló fő gépészeti berendezései,kutatóreaktorokat kiszolgáló berendezések),
- olajipari fúróberendezések, dugattyús gépek
és ezek alkatrészeinek tervezése, gyártása, helyszíni szerelése; ipari vezérlések, elosztó és
kapcsolómezők, inverterek, akkumulátortöltők, feszültségszabályozók, áramfejlesztő aggregátok
(5-1500 kVA) gyártása."
Üdv:
B
Helló!
Ennek egy kicsit utánanéztem, tényleg 1991 óta holdingként működik tovább:
http://www.ganz-holding.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=41&Itemid=88&lang=hu
Ha jól értelmeztem csak a piacképes tevékenységeket tartották meg, és fejlesztették tovább.
2011-ben az összes vállalatuk kb. 500 embert foglalkoztatott (ebből kb. 400-at a termelő három cég).
A holding éves mérlegének főösszege (2012): 11,5 mrd Ft.
Együtt és külön-külön viszont nem találtam egyik céget sem az előző HVG TOP 500-on (legnagyobb hazai vállalatok toplistája).
Ami a témán szempontjából érdekes az a
Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.
"Tevékenységi köre:
-szivattyúk (közép- és nagyméretű, axiális, félaxiális, kettősbeömlésű centrifugál és merülő motoros),
- turbinák (50 kW-50 MW, Pelton, Francis, Kaplan, cső- és
S-típusú), vízfékek (6,6-85 MW),
- atomerőművi berendezések (kazettaátrakó berendezések,
kapcsolódó vizsgáló és átrakó eszközök, kiégett fűtőelem tároló fő gépészeti berendezései,kutatóreaktorokat kiszolgáló berendezések),
- olajipari fúróberendezések, dugattyús gépek
és ezek alkatrészeinek tervezése, gyártása, helyszíni szerelése; ipari vezérlések, elosztó és
kapcsolómezők, inverterek, akkumulátortöltők, feszültségszabályozók, áramfejlesztő aggregátok
(5-1500 kVA) gyártása."
Üdv:
B