féloff
<i><i>Nekem hozzáértő okosok azt mondták, hogy elvileg 20 millió emberre simán tudunk jó minőségű élelmiszert termelni, de komoly gépesítéssel a határ szerintük 30 millió is lehet. Ez azért komoly potenciál akárhogy is nézzük.
Ha ehhez hozzáveszel még egy normális feldolgozó ipart akkor nagyom sok munkahelyet teremtettél. A "keleti nyitás" ezért jó dolog, hús, gyümölcs és zöldség oda mehet dögivel. (gabona, kukorica annyira már nem)
Továbbá ha nincs élelmiszerre ekkora piaci igény akkor lehet energia növényeket is termeszteni. </i></i>
Elméletileg igen.
Sőt , ha száz méter magas klónozótornyokat építünk, 50 millió embernek is eleget-
de, ez teljesen más technológiát, termelési rendszereket igényelne, pld komplett víztározó-rendszereket, hogy a termelt növényeket öntözni is tudd. Génmódosított növényeket, amik hozzzák ezeken a talajokon is termést, ellenállnak a betegségeknek, etc.
Gépparkot.
Feldolgozóipart.
undsoweiter.
Rengeteg olyan dolgot, amit a magyarpolitikailag erőltetett termelési rendszer a büdös életbe nem lesz képes összehozni, számítás szerint 250-300 hektáros MODERN gazdaságok alatt értelme sincs belevágni.
(aki pedig a boldog komcsi békeidőket emlegeti, kérdezze meg magától, miért nem lehetett a terméket eladni nyugatra- leginkább azért, mert a nyugati vásárló azért nem adott volna a kanyi helyi fizetőeszközt sem. Esetleg megvette, az élőállatot, terményt és feldolgozta maga.)
Kérem ne jöjjön senki a szabolcsi almával, anno szakmai gyakorlaton megnéztük AKKOR a külföldről behozott új fajtákat, a szép magyar alma fasorban sem volt hozzá.
Eu elnyom: ja bmeg, negyed évszázad patópálos herelengetés, és természetesen MINDIG más az oka hogy szétrohadt minden.
Mellesleg: illene tudni, hogy Oroszország pár évvel ezelőtt felpörgetett egy mezőgazdasági programot, is. Jól-rosszul de próbálkozik. Ha bejön nekik, szintén kidobhatod az ablakon az "oroszok megvesznek mindent, fizetünk almával" dolgot.
Anno 1990 körül mondtuk mindenkinek, hogy a legnagyobb hiba szétbacni a nagyüzemi mezőgazdaságot, és játszani a keményfiút az oroszokkal.
De Antall és tsai jobban tudták.
ez a vonat elment.
Én meg üvöltöttem dühömben, mikor láttam, hogy a jó magyar parasztember, a szétosztott táblán lóval szánt, és kötényből szórja a gazos vetőmagot, csakazértis.
Aztán amikor rárohadt az egész gyomos tábla, akkor természetesen más volt az oka, nem a fafeje....