bagira
"fip7, most nézem, hogy ki az üzemeltetője az Általad sokat idezett atomenergiainfo.hu-nak.
Konkrétan a Rosatom.
http://atomenergiainfo.hu/rolunk "
Amint a linkből is láthatod, hihetetlenül titkolják
Tudok róla, viszont nem véletlenül idézem sokszor őket. Ugyanis a legtöbb személyes számításom, vagy egyéb helyről származó szakinformációm nagyban egybevág az általuk leírtakkal. Én hitelesnek tekintem őket. Ettől függetlenül persze nekik is van egy jól felfogott gazdasági érdekük. De régebben írtam, hogy a zöldeknek, meg másoknak is van ilyen. Ugyanis a politika érdek, és minden szubjektum. Emiatt "független" véleménnyel sem fogsz soha találkozni. Aki azt mondja magáról, hogy ő független az szimplán hazudik.
A tartalékkapacitás kérdéséhez. Igen egy 1200 mw/h-s blokkhoz 1200 mw/h-s tartalék dukál.
De nézzük máshonnan. Például nézz most ki az ablakon. Szerinted ilyen időjárási körülmények között 2400 mw/h nap/szél kapacitáshoz mekkora tartalék dukálna??? Legalább 2400 mw/h.
Szóval maradjunk annyiban, hogy a tartalék kapacitás így is úgyis kell, csak nem mindegy, hogy mekkora.
Kicsit olyan ez, mint amikor a HVG a hálózat fejlesztés miatt sír. Komolyan nem értem, hogy miért nem érjük meg azt, hogy az energia termelés az nem egy faék egyszerű dolog. Nem lehet benne gyönge láncszám.
Kellenek stabil erőművek, stabil hálózat, stabil tartalék. A stabilitás a hálózat lényege. Ha a stabilitás megszűnik a hálózat széthullik. Ez nem vágyak kérdése, ez a valóság.