Értem én, csak nézzük:
Fikázod az elektromos autókat, miközben nincs is autód. (Muskról és a Tesláról már nem is merek írni
)
Nem kell szart enni ahhoz, hogy tudd nem jó dolog. Átmegy a példa?
(Ja, és még drága is a szar.)
Objektíve megítélhető az ára és a műszaki paraméterei alapján, eldönthető hogy kinek és mire jó. Senkit nem érdekel, hogy ingázásra jó.
És, ha egyszer kell távolabbra menni? A két autó dumával is mást fárassz, amikor az agglo és Bp környéke belefullad a kocsikba... Meg micsoda spórolás megint két autót tartani egy helyett... Nem veszem meg az egyiket és kamatozik az ára máshol.
Bárki, aki nem tudja otthon tölteni, annak semmire se jó. Ezzel kb. mindenkit kizártál, akinek nincs saját garázsa. A jelenlegi társasházak és lakóparkok többségben nincs töltési lehetőség, mert konnektro egy darab sincs a parkolóban.
Ez az otthon töltögetés olcsón is addig megy, amíg rá nem vágják majd a jövedéki adót...
Ahogy a bringa sem jó mindenkinek. Csak érdekes módon a kőgazdag villanybuzik képtelenek megérteni, hogy van, aki szerint ez nem a jó irány.
* dotálva közlekednek, "mert csak" alapon nincs jelenleg a villanyon, mint motorhajtóanyag
* még kocsi támogatást is adtak. A támogatás mértéke akkora, amennyit más kocsira nem tud költeni.
Amikor az ország csotrogánnyal van tele, mert arra telik a kevésbé tehetős / szerencsésnek.
És ez egyesek szerint teljesen jó.
Fikázod a Windows újabb verzióit, meg az Apple-t, miközben egy Win7-et használsz, és még ahhoz is böte vagy.
A 43k HUF telefonom overkill nekem. Akkor áruld már el, miért kéne leborulnom az alma elé,
aki még ezt is többért adná....?
Aztán jöttek itt egyesek, hogy jó mert 100 ablakot is nyitva tart... Kinemszarja le?
Fikázod az okosotthonokat, amikor nem tudsz logikusan beállítani egy mosógép időzítést - meg mert neked ilyen úgy sem kell.
Édes istenem. Te ezt a okos otthont nyomnád le a torkomon,
amikor pontosan úgy és akkor van kimosva a ruha, amikor én akarom.
Most is.
Akkor miért is költsek
BÁRMIRE?
Fikázod a napenergiát otthonra, miközben egy társasházban laksz.
Édes istenem már megint. Bazdmeg mindenki közöséből dobják össze a dotációt azoknak, akiknek "megéri". Az adófizetők dobják össze neki. Mi lenne, ha nem elszámolós lenne a módszer, hanem tényleg az lenne, hogy akkor ők is 37 Ft/kWh áron veszik a gridről , de akkor annyiért adnák el az áramot mindig, amennyit is ér? Ja, hogy akkor a büdös életbe nem térülnek meg a napbuzulás?
Szóval erre akkor térjünk vissza, ha 0 dotáció lesz rajta és nem használják a gridet lényegében virtuális akkunak ingyért...
Kérdezem én, akkor miért is nem támogatják ennyi erővel a bringával munkába járást? Az a napbuzuláshoz képest valóban környezetvédelem lenne, ha valaki a városban nem autózna mondjuk napi 2x5 km-et... Meg több hely lenne a városba.
Kicsit gondold át ezt a cseszegetést.
És végül fikázod a smartgridet.....
Mert szart sem ér. Iszonyatosan komplikált, n+1 hiba lehetősségel és valódi megtakarítást szinte nem érsz el vele. Akkor minek? A smart grid buzulás árából annyi magasabb hatásfokú erőművet lehetne építeni, hogy az több megtakarítást jelentene.
Érzek én itt némi tendenciát.
Igen, én is. Házhoz mész te és sok analfabéta is a pofonért.
Az összetett mondatok második fele bár személyeskedésnek tűnik, még sem az, mivel ezek nem elítélendő dolgok. Viszont, ha mellette igaz az összetett mondat eleje is, akkor az azért eléggé kellemetlen.
Nem tűnik, mert ez az.