Helyi érdekeltségű teszlás hurráoptimisa és tudománytagadó tag
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Helyi érdekeltségű teszlás hurráoptimisa és tudománytagadó tag
OFFSajnos nem találtam meg, hol lehetne utólag is megnézni a Twitchen közvetített előadást.
Youtube se az örök élet titka, töröltek már "rasszista" 1. világháborús videókat is...OFF
Ha jól tudom . . . a Twitch tudásanyag átadása, megőrzése szempontjából a legrosszabb megoldás, mert egy nem Twitch partner élő közvetítését csak 14 napig tárolja, majd törli azt. Ezért szokták a utólag esetleg a YT-re feltölteni a Twitch videót.
Energetikai Szakkollégium-nak van YT csatornája is, csak lehet betárcsázós netjük van . . . vagy nem tudom.
eszkorg twitch
Szerintem amúgy csak a lapátokat, és időnként a generátortkell cserélni gyakrabban, az alapozás sokáig kitart. (olajcserét most hagyjuk)Ízlelgessük. Ha ez egy 2 MWe-os szélkerék alapja...
A végén ezekkel mi lesz? Mert azt már láttunk mi lesz a lapátokkal. Jelenleg kb. elássák őket. Az alapot kiszedik? Tudják újrahasznosítani?
- 520 m3 beton és kb. 70 tonna acél.
- Paks 1. egyenértékhez kb. ebből kell 10-12 GWe teljesítmény.
- Akkor ez 5-6 ezer ilyen, legyen 5,5 ezer középérték.
- Szóval összesen akkor 385 ezer tonna acél és 2,8 millió m3 beton kell ehhez.
Mi mozgatja a tömeget? Mi ennek az egésznek a CO2 lábnyoma?
Ezek kitermelik egyáltalán saját felállítás és üzemeltetési lábnyomukat?
Ízlelgessük. Ha ez egy 2 MWe-os szélkerék alapja...
A végén ezekkel mi lesz? Mert azt már láttunk mi lesz a lapátokkal. Jelenleg kb. elássák őket. Az alapot kiszedik? Tudják újrahasznosítani?
Szia,
Energia egyenértékhez. Ez mennyiségi és nem minőségi egyenérték.Szia,
Hogy jott ki a fenti szam?
(Szerintem Paks 1. stabilan tud aramot termelni. Ezt szeleromuvel nem lehet elerni, tehat nincs olyan szeleromu teljesitmeny, ami egyenerteku vele.)
Ne kövessük ezt a példát."A MET Csoport 51 százalékos tulajdonában álló vegyesvállalatán, a PEPO Energyn keresztül üzembe helyezte 1,2 MW teljesítményű biogázerőművét Szerbiában. Az ünnepélyes megnyitón Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes, energiaügyi miniszter is részt vett. A MET Csoport és a Novo Milosevo (Böldre) városában működő helyi cég, az Arhar Teh vegyesvállalata, a PEPO Energy építette meg és helyezte üzembe a zöldenergiával működő biogázerőművet."
Újabb erőművet helyezett üzembe a MET
A MET Csoport 51 százalékos tulajdonában álló vegyesvállalatán, a PEPO Energyn keresztül üzembe helyezte 1,2 MW teljesítményű biogázerőművét Szerbiában. Az ünnepélyes megnyitón Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes, energiaügyi miniszter is részt vett.www.portfolio.hu
Bocs, de rosszul számolsz. Többszöröse kellene, (szétosztva, hogy valahol mindig fújjon a szél) ))Ízlelgessük. Ha ez egy 2 MWe-os szélkerék alapja...
Szárazföldön az átlagos load factor 0.15 táján van, a nuki erőmű load factora 0.92Bocs, de rosszul számolsz. Többszöröse kellene, (szétosztva, hogy valahol mindig fújjon a szél) ))
Szó szerint az ablakból látom az álló szélkerekeket nap-nap után.Szárazföldön az átlagos load factor 0.15 táján van, a nuki erőmű load factora 0.92
A kettő hányadosa meg 6 táján van.
Tehát 2GWe nuki kapacitással kb. hatszor több szél termel azonos mennyiséget.
De van ahol nagyobb a load factor. A Kisalföldön pl. 0.25. Csak mivel a szélsebesség alacsony, ott a fenti méretekkel meg nincs 2GWe-s a szélkerék.
Így már érthető, hogy miért nem igaz a kifogásod?
Értem én, de a load factor, amit mondtam az meg mért adat. A Kisalföldön levő szélkerekek load factora 0.23-0.25 táján volt, amikor néztem pár random évet.Szó szerint az ablakból látom az álló szélkerekeket nap-nap után.
Folyamatosan fúj a szél, de a Duna nyomvonalán, nem a "szárazföld" irányába.