<a title="" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/atomenergia/" rel="nofollow">joker</a>
Amúgy meg az atomenergiától való rettegés a "sötétzöld" propaganda része.
Igazából én akárhogy kerestem eddig, nem találtam alternatíváját az atomenergiának. Sok helyen "temetik", hogy ez a múlt, néhányan meg, hogy majd "ez a jövő", de szerintem az igazság az, hogy ez a JELEN. Alap erőmű ként az egyetlen alternatívája a vízi erőmű lenne, de ahhoz olyan domborzati és vízrajzi adottságok kellenek. Ez Európában gyakorlatilag nincs meg. Kis hazánkra meg ez hatványozottabban igaz. (A Tisza "esése" kilométerenként 2-3 CENTIMÉTER például...)
Ez a vízerőműs duma is sötétzöld...
Ha nincs nagy esés és hozam egyben, attól nem kell temetni mindent. Ha nincs Három-szurdok gát akkor meg minek bármi is?
Ilyen erővel paksot is felesleges bővíteni mert kismiska lesz a világ nagyjaihoz képest...
Keress rá ezekre, hogy csak az atomenergiás részét vegyem, főként ha bővítjük paksot...
- atomerőmű melletti szivattyús vízerőmű szerepe
- co2 kvótából származó pénzekből való megépítése (2011-12)
(és hogy én is hozzam a találgatásokat, paksnak van vészterve x méter alatti dunai vízszint esetén (100m3/perc vételezés miatt), ha van ott vízlépcső szinte soha nem lenne esély a kevés vízre bővítés után sem, mint ahogy eddig sem volt a 4 blokkal)
Amúgy:
- vízlépcső telepíthetősége a termelt energiára nézve
- hajózhatóság (ha már zöldség)
- Ipoly Magyar-Szlovák szakasz cakkozása, és a szlovák szakaszon épült lépcsők turbinákkal való kiegészítése, megint 0 nyereség
- Svájc 556 vízerőműve - ez nagy esésű, de mint köztudott a svájciak amortizálják a környezetüket... vagy hogy is... Pedig természetvédelmi területén van több... (66% részesedés)
- Albánia 98%-ban használja a lényeg csak az, hogy állami kézben van
Ha már zöldség:
- Tiszai vízlépcső és szakembereinek szerepe a ciánszennyeződés során
- Tisza-tó kialakulása...
Kb ennyi, hogy ne legyek hosszú...
<b>Nem lesz konkurencia a jelenlegi Pakssal sem, de legalább valamennyit adna (egy blokknál többet)</b>. Amit árban B-N-nél feleslegesen vesztettünk abból simán kiépülhetett volna egy egészséges atom+víz kombináció.
Nem harmadik évezred cikkek, hanem mta írások, tananyagok vannak.