M
molnibalage
Guest
technológiánál, ami ennyire gyerekcipőben jár.
Nem gyerekcipőben, <b><i>nincs ilyen</i></b>. Senki nem tudtam még reprodukálhatóan és bizonyíthatóan bemutatni a jelenségest tudtommal.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
technológiánál, ami ennyire gyerekcipőben jár.
Igen, ez a rózsaszín ködös álom. Esélye igen csekély.<blockquote>
az várható, hogy az erőműveken alapuló központos hálózat helyét egyfajta elosztott hálózat veszi át:
Ez olyan drága, hogy a világ 90+ %-ában szóba sem jön. Ezen felül "mekkora buli", hogyha tönkremegy a rendszered, akkor vagy tudsz venni áramot vagynem. Ma, ha az erőműben gebasz van, akkor egy helyen kell javítani. Képzeld el, hogy ha van egy országban több százezer mini erőmű. Ha ez neked olcsó és jól karbantarható... Maszlag az egész. Az egész "zöld energiabiznisz" egy eszme meglovagolása és jó nagy lehúzása a felhasználónak.a háztartások túlnyomórészt maguk oldják meg saját energiaellátásukat, az egyre kisebb hiányzó mennyiséget pedig a hálózatból fedezik.
A tapasztalat nem ezt mutatja. Még a legsúlyosabb atomkatasztrófa végeredménye az, hogy a lett egy nagy vadaspark, ahová már elméletben ma vissza lehetne költözni szinte mindenhova, de biztonsági okokból nem engedik. A csernobili lezárt zóna nagyobb részén kisebb a radioaktivitás, mint a Deák téren... Egy repülőgép pilótája, aki több ezer órát tölt el nagy magasságban egy nagyságrenddel nagyobb dózist kap azonos idő alatt, mint aki ma a lezárt zóna nagy részén sétálgat. A stisztikát meg már linkeltem a halálos áldozatokról.nem vagyok betojva az atomenergiától, de azt azért látni kell, hogy a csak addig a pontig a legtisztább energiaforrás amíg valami váratlan esemény be nem következik. akkor megmutatja az igazi arcát, ami a tisztaság totális ellentéte. a lényeg, hogy az atomenergia felett készül elrepülni az idő vasfoga. két forintos árkülönbség meg már ma sem éri meg a pajzsmirígyrákot.
nem vagyok betojva az atomenergiától, de azt azért látni kell, hogy a csak addig a pontig a legtisztább energiaforrás amíg valami váratlan esemény be nem következik. akkor megmutatja az igazi arcát, ami a tisztaság totális ellentéte. a lényeg, hogy az atomenergia felett készül elrepülni az idő vasfoga. két forintos árkülönbség meg már ma sem éri meg a pajzsmirígyrákot.
molni nagyon leakadtál ezen a hidegfúzión, azért vannak e téren komoly kísérletek, szóval 50 éven belül lehet ha működni fog energetikalag hasznos formában.
molnibalage
Pakssal kapcsolatban meg úgy hallottam, hogy a jelenlegi blokkokat is szeretnék tovább üzemeltetni. Bár én reménykedem benne, hogy ez nem történik meg, hanem 3*1200 vagy 2*1200+2*1200 MWe kerül kiépítésre. Utóbbi kiépítési képlet 2 erőművet takarna. Sajnos egy ilyen jellegű fejlesztésre kicsi az esély.
Ha lenne új atomerőművünk akkor lenne egy olyan exportcikkünk amit bármikor el lehetne adni külföldre(mármint az áramot).kitünő lenne ha végre mások függenének tőlünk nem pedig mi másoktól egy ilyen stratégiai ügyben...
Van egy rahedli folyónk, építsünk inkább vízi erőműveket.
Ha lenne új atomerőművünk akkor lenne egy olyan exportcikkünk amit bármikor el lehetne adni külföldre(mármint az áramot).kitünő lenne ha végre mások függenének tőlünk nem pedig mi másoktól egy ilyen stratégiai ügyben...