Üdv!Tehát 1150Kwh x 34.1 Ft(2021.01.01-től élő KÁT) =39.215.-Ft/Kw/év x 500Kw(kiserőmű) = 19.607.500.-Ft /év/500-as kis erőmű .
Jól értem, hogy 1 kWh áramot egy naperőműtől 34Forint 10 fillérért vesz meg (gondolom a MAVIR) ?
Vagyis, ha én 1kWh áramért manapság 38Ft-ot fizetek, akkor a kettő különbözetéből (ami kevesebb, mint 4Ft) kell az áramszolgáltatónak kibalnszolnia a naperőművek egyenetlen termelését + fenntartani a vezetékeket, alállomásokat, meg még ki tudja mit....
Ehhez esetleg még hozzáadhatunk kb 2,5Ft-ot 35Eurós széndioxid kvótaárnál, mint csekély nyereséget...
( Ha jól tudom, akkor az atomáramot kb 15Ft-ért veszik meg, a hőerőművest meg talán 22 körül... )
Ezek alapján nekem a napáram továbbra is egy olyan nyerőgépnek tűnik, amibe valahonnét lapátolni kell a pénzt, hogy a naperőművek üzemeltetői folyamatosan tudjanak nyerni ... vagy más szóval itt tényleg részrehajló energiakommunizmus van
Összegezve ez nekünk „össztársadalmi szinten” pénzben nem éri meg. Jól látom a helyzetet?
Ezen azért nem csodálkozom, ha nulla kockázattal garantáltan el lehet hordani a mások pénzét.Jöhettek az ilyen olyan közgazdasági elemzéseitekkel a valóság az mást mutat ! Annyian akarnak befektetni , hogy csak szédülnétek !