W
Wilson
Guest
Ez jó írás, válaszolt a kérdéseimre, köszönöm!
5%-ig ezek szerint nincs gond, és a 10% elérhető, de ott már módosítani kell a fogyasztói oldalon is.
Szívesen
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez jó írás, válaszolt a kérdéseimre, köszönöm!
5%-ig ezek szerint nincs gond, és a 10% elérhető, de ott már módosítani kell a fogyasztói oldalon is.
A kettő együtt nem problémás, a vegyipar így állítja elő a szintézisgázt az ammóniához.@molnibalage
Mennyire lehet egyáltalán (ezek szerint lehet) a földgázt keverni az hidrogénnel?
Laikusként tudom hogy mindkettő gyúlékony gáz, de azért érzésre, nagyobb arányban vajon mennyire lehet a kettőt keverni?
Vajon mennyire lehet a meglévő földgáz infrastruktúrát (tárolók, csővezetékek, szivattyú állomások, ipari/lakossági felhasználás) erre t;nylegesen felhasználni?
Pontosan erről beszéltem, hogy amint elkezd jelentkezni a megújulók számottevő (!) túltermelésében rejlő probléma, akkor jönni fognak az energia tárolási megoldások.
Egyszerűen, ebben üzlet van.
Múltkor be lett linkelve a már épülő hálózati akkus megoldás. Most meg ez. De jönnek majd még sorban....
A 2.5 Mw-al előállitható hidrogéngáz mennyisége nem igazán veszélyeztetné a hálózatot, és a fogyasztóknál sem okozhat gondot.A hogy a link is mondja, ezt nem keverik be a földgázhálózatba, saját felhasználású lesz. Tehát az országos hálózatba nem került be.
Valószínűleg néhány százalékot esetleg elbírna a rendszer, de még ezzel sem akarnak kockáztatni, mert bármilyen hiba esetén sanszosan szénné perelnék őket, hogy a H2 tartalom miatt volt.
A gázturbina gyártók már most elkezdték marketingelni, hogy hogy hány H2 mehet a metán mellett (a földgáz 95-98%-ban metán). Néhány gyártó már 30%-os értéket ad meg. Ez szép és jó a gépet nézve, de az, hogy ez a keverék viszont hogyan jutna el oda, az vicces kérdés.
Egyesek arról fantáziálnak, hogy simán a hidrogén gazdaság használja a földgázvezetékeket és ennyi. Ami, ha engem kérdezel nettó hülyeség. Még a kevert arányt se nagyon tudom elképzelni. Nagyon nagy H2 tartalom szerintem soha nem fog földgázzal együtt menni, mert a földgázvezetéken földgázfogyasztók lógnak...
Ehhez én már nem értek. Pusztán a fogyasztók, amik a rendszeren vannak nem bírnák el egy ponton túl a túl sok H2-őt. Pl. kíváncsi vagyok, hogy a nyomásfokozó kompresszorokat hajtó turbinákat is hogyan kéne átszabályozni egy ponton túl, hogy ne károsodjon, hiszen a H2 fűtőértéke magasabb...
A polgár jenőnek a hivatalban...A vízbontásból származó oxigént meg odaadják a szegény asztmásoknak, lélegeztető gépeseknek, ugye??
???A vízbontásból származó oxigént meg odaadják a szegény asztmásoknak, lélegeztető gépeseknek, ugye??
Ez csak egy viszonyszám amit visszaszámoltak egy komplett rendszerből (panelek+szerkezet+vezetékelés+inverter+DC oldal kialakítása az inverterig , AC hálózat a mérőpontig , felmérés , átadás , tervezés , mérések és jkv-k , vállalati haszon ) . Valójában pontos árat egy konkrét felmérés után kaphatsz !Nincs kedvem keresgélni, valamelyik napos írja már le, hogy mennyibe kerül ma 1kWp napelemes rendszer létrehozása, kiselőadást is írhat mellé, hogy mire alapozza azt a kb 400kHUF PV HMKE-t.
A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik !A 2.5 Mw-al előállitható hidrogéngáz mennyisége nem igazán veszélyeztetné a hálózatot, és a fogyasztóknál sem okozhat gondot.
Ez a megoldás valamennyire áthidalja azt az időt amikor a napenergia csucson jár, de a völgyidőket nem kompenzálja. Azt hiszem az üzemanyag cellás visszatermelés elég drága lenne...
Ja ezt tudom, hétfőre beadandóhoz kellett volna, eszméletlen, hogy 1,5misi 3-4kWp, ami nem tartalmazza se a felmérést se a felszerelést se a tartószerkezetet és még 1 pár se van benne lásd amiket fentebb leírtál. Lusta voltam beleásni magam, mert ahogy a szél, úgy a nap sem a kedvencem, 1 google után feladtam és arra vártam 1 napot, hogy valaki megoldja nekem ezt a feladatrészt, de tegnap mivel nem ugrott rá senki, kikerestem a szükséges infókat.Ez csak egy viszonyszám amit visszaszámoltak egy komplett rendszerből (panelek+szerkezet+vezetékelés+inverter+DC oldal kialakítása az inverterig , AC hálózat a mérőpontig , felmérés , átadás , tervezés , mérések és jkv-k , vállalati haszon ) . Valójában pontos árat egy konkrét felmérés után kaphatsz !
A 400 körüli ár már azért komplett értendő !Ja ezt tudom, hétfőre beadandóhoz kellett volna, eszméletlen, hogy 1,5misi 3-4kWp, ami nem tartalmazza se a felmérést se a felszerelést se a tartószerkezetet és még 1 pár se van benne lásd amiket fentebb leírtál. Lusta voltam beleásni magam, mert ahogy a szél, úgy a nap sem a kedvencem, 1 google után feladtam és arra vártam 1 napot, hogy valaki megoldja nekem ezt a feladatrészt, de tegnap mivel nem ugrott rá senki, kikerestem a szükséges infókat.
Nem feltétlenül. Találtam nettó 2,2 millióért 5kWp-t, ami azt igérte, hogy mindent megcsinál, aztán a fránya apróbetűsben meg ott fityegett, hogy helyszíni felmérés után mondanak pontos árat, a 2,2 misi valami minimumár. Meg felette, hogy 360Ft-os euróval számolták a feltüntetett árat.A 400 körüli ár már azért komplett értendő !
Hibás a link.A németekben mára megérett a felismerés, hogy az atomenergiáról való lemondás és a megújuló energiaforrások tömeges rendszerbe állítása katasztrófához vezet. Erről tanúskodik a független openpetition.de véleményközlő portálon megjelent felhívás, amely szerint a Bundestagnak, a német parlament alsóházának sürgősen vissza kellene vonnia atomellenes döntését, amelyet néhány hónappal a fukusimai atomerőmű balesete után, 2011. június 30-án hozott meg. Miközben a németek mára belátták, hogy totális zsákutca az Energiewende és az atomstop, a magyarországi ellenzéki politikusok még mindig abból próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni, hogy a Paks II. projekt leállításával kampányolnak.
Nálunk tegnap bemondta a nagyfőnök, hogy majd a komplett krakkoló-üzem átépítik elektromos fűtésűre és majd bio- és megújulókból származó árammal fogják üzemeltetni, így akarja az évente megtermelt, jelenlegi 22 millió tonna CO2-t nálunk lecsökkenteni 2050-re nullára.Hibás a link.
Németország kijózanodott: katasztrófához vezet az atomstop
A németekben mára megérett a felismerés, hogy az atomenergiáról való lemondás és a megújuló energiaforrások tömeges rendszerbe állítása katasztrófához vezet.atombiztos.blogstar.hu
Kíváncsi leszek a válaszra. Pár ződ (ebből 2 mérnök ráadásul), hogy gondoljak először a sugárfertőzésre és Csernobil-ra, meg az atomhulladékra, ha már az atomenergiát a számra merem venni..