Ki ez a balfasz?
A kezét kén kitépni és a trutymós végével verni agyon.
Azért a hülyeség terjesztésének is van egy határa...
Geográfus. Mondjam bővebben is?
Ugye azt itt többen is tudják, hogy én geológus vagyok, pont ott végeztem, az ELTE-n. Az én állításom (és még pár geológusé) mindig is az volt, hogy a geográfia az nem tudomány. És, ezt ékesen bizonyítják is újra és újra. Bravó. Ez nem csak olyan Sheldon Cooper féle, semmi más nem tudomány, csak az elméleti fizika, hanem tényleg nem az. Hogyan lesz valaki geológus? Hát elkezdi a tanulmányait az ásványtannal, kőzettan, földtan, őslénytan, hidrogeológia, ércteleptan, szénhidrogénerk, és így tovább, kémia, matek, fizika, biológia na az kell hozzá. Ezek a tárgyak egymásra épülnek, egyik következik a másikból és ha egyiket nem tudod akkor megette a fene az egészet. Akármennyire is sok a "következtetés", meg az "intuíció" ebben a tudományágban, ezekhez, ha jól akarod csinálni, akkor először alaposan tudnod kell a szikár tudomány részét. Sok tanulás, magolás, és akkor lehetsz okos.
Na ehhez képest a geográfia ilyen szedett vedett szar. egy kicsi geológia, egy kicsi biológia, egy kicsi közgáz, egy kicsi ebből is abból is, de egyikben sem mélyednek el igazán. Pont az alapok hiányoznak. De mindenhez IS értenek. Kedvencem egy Pécsi tankönyv, minden idők leg kártékonyabb geográfus professzorától (utáljatok csak geográfusok, én is utállak benneteket), amelynek első oldalán az szerepel: "Fukuyama a nagy geográfus". Pont.
Na ezek az emberek írnak mindenféléről cikkeket, a vulkánoktól az energetikáig. Teli van velük az egyetem.