No,ezért tartok hüleségnek minden hidrogénhajtású harc,vagy egyébb járművet...Ez itt 900 kg hidrogén. A kamion 39 tonna.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
No,ezért tartok hüleségnek minden hidrogénhajtású harc,vagy egyébb járművet...Ez itt 900 kg hidrogén. A kamion 39 tonna.
Az utolsó molekuláig leszállították a leszerződött mennyiséget. Ukrajnán keresztül is.A hónapban az emelkedő régiós keresletre reagálva a magyar gázkivitel több mint háromszorosára nőtt decemberhez képest. Exportáltunk Szerbia és Románia irányába. Emellett az ukrán export jelentős felfutását az is segítette, hogy a határponton elérhetővé váltak a nemmegszakítható kapacitástermékek is. Az import is megemelkedett. Újra telítetté vált a HAG vezeték, és Szerbia irányából is több orosz forrás érkezett az országba, valamint Horvátország irányából LNG-források is érkeztek.
Jócskán tekertek az oroszok a gázcsapokon, de ömlött Európába az LNG, a magyar gázexport pedig felrobbant
Januárban durván csökkentette az egy évvel azelőttihez képest Oroszország a főbb európai gázvezetékeken a szállítást, de a felpörgő LNG-szállítások ezt teljes mértékben ellensúlyozták Európába, és közben a magyar gázkitermelés is nőtt, a magyar gázexport pedig háromszorosása ugrott – derült ki a...www.portfolio.hu
Hidrogénhajtású tengeralattjáró van...No,ezért tartok hüleségnek minden hidrogénhajtású harc,vagy egyébb járművet...
Az egy teljesen más tészta.És ott is kényszerből,az atomerőmű helyett.Hidrogénhajtású tengeralattjáró van...
Azért ez meglep. Az tudtam, hogy a MOL finomítók az uráli típúsú olaj magasabb kéntartalmára lettek optimalizálva, de meglepne ha nem tudnának azokban a finomítókban Brent olajat finomítani. Most gondban vagyok mert Hernádi nyilván jóval hitelesebb forrás mint én, de ez nagyon meglep ha igaz…. Én kétlem hogy fizikailag ne lenne lehetséges, az hogy nem éri meg anyagilag megint más kérdés.Kicsit OFF, de adaléknak érdekes:
"Arra a kérdésre, hogyan érintené a Molt az orosz olaj elzárása, Hernádi úgy fogalmazott: Közép-Európa üzemanyag-ellátása az orosz olaj feldolgozására lett építve. Az orosz olaj ugyanis más kémiai és egyéb tulajdonságokkal bír, mint például az északi-tengeri Brent olaj. Ráadásul a Mol jelenleg mindössze 25 százalékos arányban finomít nem orosz olajat, vagyis ha az orosz szállítás kiesne az Ukrajnán átvezető Barátság olajvezetéken keresztül, akkor nem tudnák azt helyettesíteni."Hernádi Zsolt: Van üzemanyag, butaság több órát sorban állni a benzinkúton
A Mol elnök-vezérigazgatójával beszélgetett az RTL Híradó műsorvezetője. Rábai Balázs többek között arról kérdezte Hernádi Zsoltot, hogy mit gondol az üzemanyaghiányról, az árstopról és annak hatásairól.rtl.hu
Évekkel ezelőtt is már használtak fel már olajat.Azért ez meglep. Az tudtam, hogy a MOL finomítók az uráli típúsú olaj magasabb kéntartalmára lettek optimalizálva, de meglepne ha nem tudnának azokban a finomítókban Brent olajat finomítani. Most gondban vagyok mert Hernádi nyilván jóval hitelesebb forrás mint én, de ez nagyon meglep ha igaz…. Én kétlem hogy fizikailag ne lenne lehetséges, az hogy nem éri meg anyagilag megint más kérdés.
A MOL egy profitorientált cég. A vezetője nem fog olyat nyilatkozni, hogy leszarjuk az orosz olajat, mert az neki igen komoly plusz költségekbe fájna. Nem csak a finomítók átállításával, de az orosz érdekeltségeinek leállításával is irgalmatlan nagyot zuhannának a részvényei. Teljesen logikus, hogy amellett kampányol, hogy nem jó leállni az orosz olajjal.Azért ez meglep. Az tudtam, hogy a MOL finomítók az uráli típúsú olaj magasabb kéntartalmára lettek optimalizálva, de meglepne ha nem tudnának azokban a finomítókban Brent olajat finomítani. Most gondban vagyok mert Hernádi nyilván jóval hitelesebb forrás mint én, de ez nagyon meglep ha igaz…. Én kétlem hogy fizikailag ne lenne lehetséges, az hogy nem éri meg anyagilag megint más kérdés.
Ez totál ok. Csak azt gondom lehetne felelősebben is nyilatkozni egy ilyen vállalat vezetőjének. Tegnap megálltam a kúton mert hallottam esetleg le lesz szabályozva a tölthető mennyiség. Félig volt a tank szóval gondoltam tele nyomon a kocsit. Ledöbbentem a soron a MOL kútnál, és hogy ez emberek mint valami őrültek viszik kannákban a benzint. Mellettem a csávó kivett a csomagtartóból 2 db 100 literes kannát és elkezdte teletolni. Erre a Hernádi bemondja a TV-be nem tudnánk pótolni az orosz olajat, mert a Brent-nek más a kémiai összetétele, és a mi üzemanyag ellátásunk az oroszra van kiépítve… Persze, hogy az átlag ember pánikba esik és rohan a kúthoz… Főleg hogy a dolog nem igaz mert a dunai finomítóban fel lehet dolgozni a Brent olajat ha küldik az Adria vezetéken. Nem tudom ki mit tapasztal de elképesztő pánik kezd eluralkodni... Benzinkút után be kellett mennem a gyógyszertárba mert a gyerekek megfáztak, asszony mondta vegyek orrsprét. Akkora sor volt…mikor megláttam legszívesebben kifordultam volna… de gyerekeknek kellett szóval erőt vettem magamon ok kiállom a sort. Azt látom, hogy mindenki de MINDENKI jódtablettáért áll a sorban…. A közértben meg nincs már konzerv, viszik az emberek mert jön a háború szerintük… Szóval ilyen időkben azt hiszem lehetne picit felelősebben is nyilatkozni a MOL vezetőjének… mert azért nem a sarki kisboltot vezeti…A MOL egy profitorientált cég. A vezetője nem fog olyat nyilatkozni, hogy leszarjuk az orosz olajat, mert az neki igen komoly plusz költségekbe fájna. Nem csak a finomítók átállításával, de az orosz érdekeltségeinek leállításával is irgalmatlan nagyot zuhannának a részvényei. Teljesen logikus, hogy amellett kampányol, hogy nem jó leállni az orosz olajjal.
Hernádi szerintem pont hogy nyugtatta a kedélyeket azzal, hogy mindenkit el tudnak látni, csak logisztikai meg kellett szerveziük a kiesett finomítói kapacitások átvételét. Egyébként is van valami 90 napos készletük. A finomítók kiépítettségét bájdövéj tette hozzá, hogy az nem úgy megy, hogy csettintésre átkapcsolunk egy más eredetű, így más összetételű kőolajra. Lásd még a más szerszámával a csalánverés esete.Ez totál ok. Csak azt gondom lehetne felelősebben is nyilatkozni egy ilyen vállalat vezetőjének. Tegnap megálltam a kúton mert hallottam esetleg le lesz szabályozva a tölthető mennyiség. Félig volt a tank szóval gondoltam tele nyomon a kocsit. Ledöbbentem a soron a MOL kútnál, és hogy ez emberek mint valami őrültek viszik kannákban a benzint. Mellettem a csávó kivett a csomagtartóból 2 db 100 literes kannát és elkezdte teletolni. Erre a Hernádi bemondja a TV-be nem tudnánk pótolni az orosz olajat, mert a Brent-nek más a kémiai összetétele, és a mi üzemanyag ellátásunk az oroszra van kiépítve… Persze, hogy az átlag ember pánikba esik és rohan a kúthoz… Főleg hogy a dolog nem igaz mert a dunai finomítóban fel lehet dolgozni a Brent olajat ha küldik az Adria vezetéken. Nem tudom ki mit tapasztal de elképesztő pánik kezd eluralkodni... Benzinkút után be kellett mennem a gyógyszertárba mert a gyerekek megfáztak, asszony mondta vegyek orrsprét. Akkora sor volt…mikor megláttam legszívesebben kifordultam volna… de gyerekeknek kellett szóval erőt vettem magamon ok kiállom a sort. Azt látom, hogy mindenki de MINDENKI jódtablettáért áll a sorban…. A közértben meg nincs már konzerv, viszik az emberek mert jön a háború szerintük… Szóval ilyen időkben azt hiszem lehetne picit felelősebben is nyilatkozni a MOL vezetőjének… mert azért nem a sarki kisboltot vezeti…
Félelmetes az emberi ostobaság. És már kevés ostoba is a többi életét nehezíti meg ezzel.Ez totál ok. Csak azt gondom lehetne felelősebben is nyilatkozni egy ilyen vállalat vezetőjének. Tegnap megálltam a kúton mert hallottam esetleg le lesz szabályozva a tölthető mennyiség. Félig volt a tank szóval gondoltam tele nyomon a kocsit. Ledöbbentem a soron a MOL kútnál, és hogy ez emberek mint valami őrültek viszik kannákban a benzint. Mellettem a csávó kivett a csomagtartóból 2 db 100 literes kannát és elkezdte teletolni. Erre a Hernádi bemondja a TV-be nem tudnánk pótolni az orosz olajat, mert a Brent-nek más a kémiai összetétele, és a mi üzemanyag ellátásunk az oroszra van kiépítve… Persze, hogy az átlag ember pánikba esik és rohan a kúthoz… Főleg hogy a dolog nem igaz mert a dunai finomítóban fel lehet dolgozni a Brent olajat ha küldik az Adria vezetéken. Nem tudom ki mit tapasztal de elképesztő pánik kezd eluralkodni... Benzinkút után be kellett mennem a gyógyszertárba mert a gyerekek megfáztak, asszony mondta vegyek orrsprét. Akkora sor volt…mikor megláttam legszívesebben kifordultam volna… de gyerekeknek kellett szóval erőt vettem magamon ok kiállom a sort. Azt látom, hogy mindenki de MINDENKI jódtablettáért áll a sorban…. A közértben meg nincs már konzerv, viszik az emberek mert jön a háború szerintük… Szóval ilyen időkben azt hiszem lehetne picit felelősebben is nyilatkozni a MOL vezetőjének… mert azért nem a sarki kisboltot vezeti…
Az OPÁL és a DUFI stratégiai tartaléka kőolajban asszem 90 nap, de motor hajtóanyag és ETO-t is készleteznek.Hernádi szerintem pont hogy nyugtatta a kedélyeket azzal, hogy mindenkit el tudnak látni, csak logisztikai meg kellett szerveziük a kiesett finomítói kapacitások átvételét. Egyébként is van valami 90 napos készletük. A finomítók kiépítettségét bájdövéj tette hozzá, hogy az nem úgy megy, hogy csettintésre átkapcsolunk egy más eredetű, így más összetételű kőolajra. Lásd még a más szerszámával a csalánverés esete.
Persze hogy lehetséges, de beletelik néhány napba és vannak költségei is, amit most épp nem tudnak a fogyasztókra terhelni...Azért ez meglep. Az tudtam, hogy a MOL finomítók az uráli típúsú olaj magasabb kéntartalmára lettek optimalizálva, de meglepne ha nem tudnának azokban a finomítókban Brent olajat finomítani. Most gondban vagyok mert Hernádi nyilván jóval hitelesebb forrás mint én, de ez nagyon meglep ha igaz…. Én kétlem hogy fizikailag ne lenne lehetséges, az hogy nem éri meg anyagilag megint más kérdés.
Na látod, amíg konzervért állnak sorba, addig nem jódtablettáért, meg üzemanyagért. Aztán majd cserélnek.Ez totál ok. Csak azt gondom lehetne felelősebben is nyilatkozni egy ilyen vállalat vezetőjének. Tegnap megálltam a kúton mert hallottam esetleg le lesz szabályozva a tölthető mennyiség. Félig volt a tank szóval gondoltam tele nyomon a kocsit. Ledöbbentem a soron a MOL kútnál, és hogy ez emberek mint valami őrültek viszik kannákban a benzint. Mellettem a csávó kivett a csomagtartóból 2 db 100 literes kannát és elkezdte teletolni. Erre a Hernádi bemondja a TV-be nem tudnánk pótolni az orosz olajat, mert a Brent-nek más a kémiai összetétele, és a mi üzemanyag ellátásunk az oroszra van kiépítve… Persze, hogy az átlag ember pánikba esik és rohan a kúthoz… Főleg hogy a dolog nem igaz mert a dunai finomítóban fel lehet dolgozni a Brent olajat ha küldik az Adria vezetéken. Nem tudom ki mit tapasztal de elképesztő pánik kezd eluralkodni... Benzinkút után be kellett mennem a gyógyszertárba mert a gyerekek megfáztak, asszony mondta vegyek orrsprét. Akkora sor volt…mikor megláttam legszívesebben kifordultam volna… de gyerekeknek kellett szóval erőt vettem magamon ok kiállom a sort. Azt látom, hogy mindenki de MINDENKI jódtablettáért áll a sorban…. A közértben meg nincs már konzerv, viszik az emberek mert jön a háború szerintük… Szóval ilyen időkben azt hiszem lehetne picit felelősebben is nyilatkozni a MOL vezetőjének… mert azért nem a sarki kisboltot vezeti…
Ez a csodaszép burkolt fél államosítás / piac átjátszása másnak a többi piaci szereplő tönkretételével.Valószínűleg emiatt tolta rá az állam mostanra a veszteségek lenyelését a nagykerekre, hogy piacot nyerjen a MOL-nak.
Tegnap este nálunk is hatalmas sor volt a benzinkútnál. Ma reggel már kevesebben voltak, csak éppen elfogyott a 480 Ft.-os gázolaj. Két furgonnál is láttam, hogy az 580 Ft.-os prémium gázolajból is töltik a kannákat. Szerencsére 95-ös benzin volt.Ez totál ok. Csak azt gondom lehetne felelősebben is nyilatkozni egy ilyen vállalat vezetőjének. Tegnap megálltam a kúton mert hallottam esetleg le lesz szabályozva a tölthető mennyiség. Félig volt a tank szóval gondoltam tele nyomon a kocsit. Ledöbbentem a soron a MOL kútnál, és hogy ez emberek mint valami őrültek viszik kannákban a benzint. Mellettem a csávó kivett a csomagtartóból 2 db 100 literes kannát és elkezdte teletolni. Erre a Hernádi bemondja a TV-be nem tudnánk pótolni az orosz olajat, mert a Brent-nek más a kémiai összetétele, és a mi üzemanyag ellátásunk az oroszra van kiépítve… Persze, hogy az átlag ember pánikba esik és rohan a kúthoz… Főleg hogy a dolog nem igaz mert a dunai finomítóban fel lehet dolgozni a Brent olajat ha küldik az Adria vezetéken. Nem tudom ki mit tapasztal de elképesztő pánik kezd eluralkodni... Benzinkút után be kellett mennem a gyógyszertárba mert a gyerekek megfáztak, asszony mondta vegyek orrsprét. Akkora sor volt…mikor megláttam legszívesebben kifordultam volna… de gyerekeknek kellett szóval erőt vettem magamon ok kiállom a sort. Azt látom, hogy mindenki de MINDENKI jódtablettáért áll a sorban…. A közértben meg nincs már konzerv, viszik az emberek mert jön a háború szerintük… Szóval ilyen időkben azt hiszem lehetne picit felelősebben is nyilatkozni a MOL vezetőjének… mert azért nem a sarki kisboltot vezeti…
Igen nekem is arra panaszkodott tegnap este 6 óra körül a kutas csaj, hogy reggel töltötték tele a tartályokat, de ha ez így megy tovább el fog fogyni zárásra náluk az üzemanyag. Remélem pár nap alatt lecsengez az őrület...Tegnap este nálunk is hatalmas sor volt a benzinkútnál. Ma reggel már kevesebben voltak, csak éppen elfogyott a 480 Ft.-os gázolaj. Két furgonnál is láttam, hogy az 580 Ft.-os prémium gázolajból is töltik a kannákat. Szerencsére 95-ös benzin volt.
Meg tudod nekem mondani, hogy a Magyar Államnak mekkora a részesedése a OMV-ben, vagy a Shell-ben?Ez a csodaszép burkolt fél államosítás / piac átjátszása másnak a többi piaci szereplő tönkretételével.
És egyesek szerint ez teljesen rendben van...?
Állítólag (Index tényfeltáró) a gazdák sorvasztották el. Nem termeltek cukorrépát. Gondolom a mészkő is eltünt, és azért zártak be a cementgyárak is.Meg tudod nekem mondani, hogy a Magyar Államnak mekkora a részesedése a OMV-ben, vagy a Shell-ben?
És a MOL-ban?
Használd már az eszedet!
Különben szerinted az rendben volt, hogy a EU elsorvasztatta a magyar cukoripart? Pláne, ahogyan?
Az egyik benzinkútnál csak a szokásos sor volt, a másiknál hosszú sor állt, de az sem volt szokatlan. Én mindenesetre veszek még 8 hordót.Igen nekem is arra panaszkodott tegnap este 6 óra körül a kutas csaj, hogy reggel töltötték tele a tartályokat, de ha ez így megy tovább el fog fogyni zárásra náluk az üzemanyag. Remélem pár nap alatt lecsengez az őrület...