Köszi...Nagyságrendileg tudom, azt mondta még anno, 15%-al került többe, mint a klasszikus tégla-szigetelés-gázfűtés építésű házak négyzetméterenként. Arra nem emlékszem, mikor építkezett, de megkérdezem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Köszi...Nagyságrendileg tudom, azt mondta még anno, 15%-al került többe, mint a klasszikus tégla-szigetelés-gázfűtés építésű házak négyzetméterenként. Arra nem emlékszem, mikor építkezett, de megkérdezem.
Hozzátenném még az olcsó energia gazdasági vonzatát is, szerintem leginkább a Németek erőltetik ezt az egészet mert náluk kurvára drága lett az áram az elbaszott energia politika miatt. Ha drága az energia akkor minden drágább lesz, a gyártás , a tárolás , a szállítás, a szolgáltatások, minden. A multik és a befektetők szép lassan elhagynák a drága országokat, ez még egy szög lenne a német gazdaság koporsójába. Szerintem ez a közös európai energia tőzsde legfőbb célja, a Németek örülnek, az olcsón energiát előállító országok meg szopnak.No látom nem érkezett érdemi hozzászólás ahhoz hogy miért kellett lényegében több mint a duplájára emelni lényegében változatlan termelési és fogyasztási adatok mellett az egész EU-ban a nemzetközi tőzsdei áramárat (még a konfliktus előtt), itt egy megoldási lehetőség ehhez előveszem a magyarországi (ami a nemzetközi is) áramtőzsdei árat:
Magyarországon a legutóbbi METÁR tenderen 25.- Ft nettóért, árverésen ennyit fizettek a politikus-oligarchák által épített több ezer megawatt teljesítményű napelemek termeléséért.
Ha a baloldali oszlopot a 2020-ast nézed, akkor az oligarcha villanyért a dupla árat fizették a kereskedőink, mint amennyit ért. Ezt őrületes veszteséggel adták tovább a vevőknek.
Ha megnézed a mostani 2023 as, több mint dupla árszintet, ebbe már belefér az áramkereskedő nyeresége is, főleg h van olyan szerződés (nagyfogyasztó) aki 200 Ft felett kapja a villany kW-ját..
Ezért kellett különböző manipulációkkal , az áram ár s@ggét felrúgni ilyen szintre. Hála a napelemeknek, ez nem is lessz olcsóbb az politikus-oligarcha nyereségességek miatt.. Már pár éve az áram tőzsdei benfentesek suttogtak ilyen manipulációkról , kb 50 - 70 milliárd Euró elégetésével..
Hiába termel a többi erőmű, főleg az atom, ennél olcsóbban, és ( CO2 kibocsájtás nélkül), az áram ára a sötétzöld tevékenység miatt inkább emelkedni fog a CO2 kibocsájtással együtt (szenes és gázos erőművi mankó a sötét periódusokra)
Csak az a "baj", hogy jópár "multi" német, Németország nem Magyarország, hogy befektetőkért ácsingózzon, "ő" a befeitető.Hozzátenném még az olcsó energia gazdasági vonzatát is, szerintem leginkább a Németek erőltetik ezt az egészet mert náluk kurvára drága lett az áram az elbaszott energia politika miatt. Ha drága az energia akkor minden drágább lesz, a gyártás , a tárolás , a szállítás, a szolgáltatások, minden. A multik és a befektetők szép lassan elhagynák a drága országokat, ez még egy szög lenne a német gazdaság koporsójába. Szerintem ez a közös európai energia tőzsde legfőbb célja, a Németek örülnek, az olcsón energiát előállító országok meg szopnak.
12 kW-os hálózati napelemes rendszerÉrdekel...de csak a miheztartás végett.
Panasonic Aquarea T-Cap 9 kW WH-UX09HE5 WH-SXC09H3E5 hőszivattyú | 1 db | 1 426 000 | 27 % | 1 426 000 | 385 020 | 1 811 020 |
Panasonic PAW-BTANK100L 100 literes inox álló tároló folyadékhűtőhöz | 1 db | 140 000 | 27 % | 140 000 | 37 800 | 177 800 |
Heizer BSH 303 használati melegvíztároló | 1 db | 340 100 | 27 % | 340 100 | 91 827 | 431 927 |
Wolf CWL 300 lakásszellőztető berendezés | 1 db | 590 000 | 27 % | 590 000 | 159 300 | 749 300 |
Wolf BM vezérlő | 1 db | 78 000 | 27 % | 78 000 | 21 060 | 99 060 |
No látom nem érkezett érdemi hozzászólás ahhoz hogy miért kellett lényegében több mint a duplájára emelni lényegében változatlan termelési és fogyasztási adatok mellett az egész EU-ban a nemzetközi tőzsdei áramárat (még a konfliktus előtt), itt egy megoldási lehetőség ehhez előveszem a magyarországi (ami a nemzetközi is) áramtőzsdei árat:
Magyarországon a legutóbbi METÁR tenderen 25.- Ft nettóért, árverésen ennyit fizettek a politikus-oligarchák által épített több ezer megawatt teljesítményű napelemek termeléséért.
Ha a baloldali oszlopot a 2020-ast nézed, akkor az oligarcha villanyért a dupla árat fizették a kereskedőink, mint amennyit ért. Ezt őrületes veszteséggel adták tovább a vevőknek.
Ha megnézed a mostani 2023 as, több mint dupla árszintet, ebbe már belefér az áramkereskedő nyeresége is, főleg h van olyan szerződés (nagyfogyasztó) aki 200 Ft felett kapja a villany kW-ját..
Ezért kellett különböző manipulációkkal , az áram ár s@ggét felrúgni ilyen szintre. Hála a napelemeknek, ez nem is lessz olcsóbb az politikus-oligarcha nyereségességek miatt.. Már pár éve az áram tőzsdei benfentesek suttogtak ilyen manipulációkról , kb 50 - 70 milliárd Euró elégetésével..
Hiába termel a többi erőmű, főleg az atom, ennél olcsóbban, és ( CO2 kibocsájtás nélkül), az áram ára a sötétzöld tevékenység miatt inkább emelkedni fog a CO2 kibocsájtással együtt (szenes és gázos erőművi mankó a sötét periódusokra)
Igazad van, de a multikat elsősorban a profit érdekli. Ha máshol sokkal olcsóbban gyártanak mint németben akkor szerintem gond nélkül elhúznak onnan.Csak az a "baj", hogy jópár "multi" német, Németország nem Magyarország, hogy befektetőkért ácsingózzon, "ő" a befeitető.
A háztartási termelés a kis százalékú mértékében a nagy 500 kW tól felfele napelem termelési mennyiségnek, tehát a domináló ár a tőzsdei piacon a naperőmüveké, főleg hogy csak a túltermelés van ennyi áron van átvéve,..Egyet kifelejtesz a számításból!
Nem csak NER-es oligarchák naperőművei termelik az áramot a hálózatba, extra magas áron, hanem HMKE-s háztartások is 5ft-os árért!
Szóval ne mosdd össze a kettőt, mert nagyon nem ugyanaz!
Mire föl jár az oligarcha erőműveknek kb. 8X-os ár, szemben a háztartások által termelttel, akik a saját termelésük nagy részét ráadásul helyben el is fogyasztják, vagy a közvetlen közelükben!
Köszi. Valóban kidobott pénznek tűnik... meg valójában felesleges is....12 kW-os hálózati napelemes rendszer
kivitelezése
Vállalkozási díj: 3.928.633 Ft + ÁFA, azaz 4.989.363 Ft
Fizetési feltételek
Szakaszok Megnevezés Összeg
1. szakasz Előleg 3.142.906 Ft + ÁFA,
azaz 3.991.491 Ft
2. szakasz Végszámla, sikeres műszaki átadást követően 785.727 Ft + ÁFA,
azaz 997.873 Ft
Légkezelő és hűtő rendszer léhálózati rendszer kialakítása....1.600.000 ft ....légcsatornás klíma.
Panasonic Aquarea T-Cap 9 kW WH-UX09HE5 WH-SXC09H3E5 hőszivattyú 1 db 1 426 000 27 % 1 426 000 385 020 1 811 020 Panasonic PAW-BTANK100L 100 literes inox álló tároló folyadékhűtőhöz 1 db 140 000 27 % 140 000 37 800 177 800 Heizer BSH 303 használati melegvíztároló 1 db 340 100 27 % 340 100 91 827 431 927
Wolf CWL 300 lakásszellőztető berendezés 1 db 590 000 27 % 590 000 159 300 749 300 Wolf BM vezérlő 1 db 78 000 27 % 78 000 21 060 99 060
A házikó nettó 192 m2...és garázs 45m2....
Szóval tudod mikor fog ez megtérülni?........SOHA SOHA SOHA SOHA
Éves áram fogyasztás kb 5200-5500 kw
A házikó
-15 cm kőzetgyapot
-12mm OSB3
-12 CM KVH HOSSZTOLDOTT pallóvázáas könnyűszerkezetes
-10 cm ásványgyapot a falban
-Dörken fólia
-2x1.25-s tűzálló gipszkarton
EZ tényleg így van magamnak építettem .
Ezek tavalyi árak..ennél olcsóbban senki nem csinálja meg. 20 év kapcsolatrendszer miatt kaptam mindenkitől gyakorlatilag beszerzési áron.
Mivel drótón fixen össze vagyunk kötve, ezek a tőzsdei árak a nemzetközi piacot tükrözik érvényesek az egész EU ra,isHozzátenném még az olcsó energia gazdasági vonzatát is, szerintem leginkább a Németek erőltetik ezt az egészet mert náluk kurvára drága lett az áram az elbaszott energia politika miatt. Ha drága az energia akkor minden drágább lesz, a gyártás , a tárolás , a szállítás, a szolgáltatások, minden. A multik és a befektetők szép lassan elhagynák a drága országokat, ez még egy szög lenne a német gazdaság koporsójába. Szerintem ez a közös európai energia tőzsde legfőbb célja, a Németek örülnek, az olcsón energiát előállító országok meg szopnak.
Én meg csak azért írtam, mert rendszeresen egy kalap alá vannak véve a NER-es haszonlesők, és a HMKE-tulajdonosok, holott utóbbiak nagyságrendekkel rosszabb feltételekkel adják át a megtermelt plusz áramot.A háztartási termelés a kis százalékú mértékében a nagy 500 kW tól felfele napelem termelési mennyiségnek, tehát a domináló ár a tőzsdei piacon a naperőmüveké, főleg hogy csak a túltermelés van ennyi áron van átvéve,..
Én a azámításokban most a magyar és nemzetközi árak felemelésével és az ipari napelemes termeléssel foglalkoztam , az hogy melyik ország miben rezsi-rizsázik, annak semmi köze ennek és az oligarcha árszinthez.
Ha éves szaldó van , akkor a kisfogyasztó indokolatlanul jobban jár, mintha saját magát szigetüzemben akarja ellátni ebben biztos lehetsz.Én meg csak azért írtam, mert rendszeresen egy kalap alá vannak véve a NER-es haszonlesők, és a HMKE-tulajdonosok, holott utóbbiak nagyságrendekkel rosszabb feltételekkel adják át a megtermelt plusz áramot.
Tudod mi az a menetrendezés , menetrend tartás és mivel jár mi az ára ? Tudod mi az a szerződéses kötelezettség ? Ha tudnád nem írnál itt IS ennyi hülyeséget ! A HMKE-T ugye ami max 50kW azt nem kell !Egyet kifelejtesz a számításból!
Nem csak NER-es oligarchák naperőművei termelik az áramot a hálózatba, extra magas áron, hanem HMKE-s háztartások is 5ft-os árért!
Szóval ne mosdd össze a kettőt, mert nagyon nem ugyanaz!
Mire föl jár az oligarcha erőműveknek kb. 8X-os ár, szemben a háztartások által termelttel, akik a saját termelésük nagy részét ráadásul helyben el is fogyasztják, vagy a közvetlen közelükben!
végre valaki érti....Ha éves szaldó van , akkor a kisfogyasztó indokolatlanul jobban jár, mintha saját magát szigetüzemben akarja ellátni ebben biztos lehetsz.
Gondold el ha nincs napsütés - a kisfogyasztó "kiesett" hálózati feltermelését a szolgáltatóknak gázos és szenes erőművek ráterhelésével kell kikompenzálni és ugyanezt rendszeresen éjjel, reggel, estefelé -mikor amúgy se süt a nap.. Kinek éri ez meg? Gondolom tudod a választ
Az hogy egyáltalán lakossági napelemeket igy hálózatra engedték kapcsolna egy politika - mert micsoda hümmögés lett volna hogy a nagyoknak szabad, nekünk meg nem?
Akkor téged átbasztak a haverjaid. Legalábbis a napelem az simán piaci ár volt tavaly is12 kW-os hálózati napelemes rendszer
kivitelezése
Vállalkozási díj: 3.928.633 Ft + ÁFA, azaz 4.989.363 Ft
Fizetési feltételek
Szakaszok Megnevezés Összeg
1. szakasz Előleg 3.142.906 Ft + ÁFA,
azaz 3.991.491 Ft
2. szakasz Végszámla, sikeres műszaki átadást követően 785.727 Ft + ÁFA,
azaz 997.873 Ft
Légkezelő és hűtő rendszer léhálózati rendszer kialakítása....1.600.000 ft ....légcsatornás klíma.
Panasonic Aquarea T-Cap 9 kW WH-UX09HE5 WH-SXC09H3E5 hőszivattyú 1 db 1 426 000 27 % 1 426 000 385 020 1 811 020 Panasonic PAW-BTANK100L 100 literes inox álló tároló folyadékhűtőhöz 1 db 140 000 27 % 140 000 37 800 177 800 Heizer BSH 303 használati melegvíztároló 1 db 340 100 27 % 340 100 91 827 431 927
Wolf CWL 300 lakásszellőztető berendezés 1 db 590 000 27 % 590 000 159 300 749 300 Wolf BM vezérlő 1 db 78 000 27 % 78 000 21 060 99 060
A házikó nettó 192 m2...és garázs 45m2....
Szóval tudod mikor fog ez megtérülni?........SOHA SOHA SOHA SOHA
Éves áram fogyasztás kb 5200-5500 kw
A házikó
-15 cm kőzetgyapot
-12mm OSB3
-12 CM KVH HOSSZTOLDOTT pallóvázáas könnyűszerkezetes
-10 cm ásványgyapot a falban
-Dörken fólia
-2x1.25-s tűzálló gipszkarton
EZ tényleg így van magamnak építettem .
Ezek tavalyi árak..ennél olcsóbban senki nem csinálja meg. 20 év kapcsolatrendszer miatt kaptam mindenkitől gyakorlatilag beszerzési áron.
dehogy...tavaly ez 6.5 volt bárhol......akkora hiány volt stb stb....Amúgy küld el nekem egy számlát ahol ennél kevesebb van....váromAkkor téged átbasztak a haverjaid. Legalábbis a napelem az simán piaci ár volt tavaly is
Úgy látszik, hogy nem akarod megérteni, hogy a HMKE-k nem csak hálózatra termelnek a napelemes nagyerőművekkel szemben, hanem nappal, illetve napos időben csökkentik a fa, és a fosszilis energiahordozók felhasználását, csökkentve ezzel az ezekkel szembeni kitettségünket, a külker mérleg hiányt, és a rezsicsökire szánt alap felhasználásának mértékét!Ha éves szaldó van , akkor a kisfogyasztó indokolatlanul jobban jár, mintha saját magát szigetüzemben akarja ellátni ebben biztos lehetsz.
Gondold el ha nincs napsütés - a kisfogyasztó "kiesett" hálózati feltermelését a szolgáltatóknak gázos és szenes erőművek ráterhelésével kell kikompenzálni és ugyanezt rendszeresen éjjel, reggel, estefelé -mikor amúgy se süt a nap.. Kinek éri ez meg? Gondolom tudod a választ
Az hogy egyáltalán lakossági napelemeket igy hálózatra engedték kapcsolna egy politika - mert micsoda hümmögés lett volna hogy a nagyoknak szabad, nekünk meg nem?
Azt mondtad hogy beszer ár: az 250.000/kWp… igazából nyeregtetőn relatíve nagyobb rendszeren kevesebb is. Valóban nem vol drága a tied de korántsem beszerárasdehogy...tavaly ez 6.5 volt bárhol......akkora hiány volt stb stb....Amúgy küld el nekem egy számlát ahol ennél kevesebb van....várom
Ezt a NER es erőművezésről meg álljál le. Nekünk is van 5 db 500-as erőművünk és nem a NER miatt. Normális ember megtérülés néklkül nem fektet be. A Káttal a naperőművek megtérülése 6-7 év, a Metárral 10. Kurva messze van a kokain kereskedelemről. 5-8 éve amikor kitalálták a zöldátállást bottal nem piszkálta volna a napelemet senki a KÁT nélkül. Megjegyzem ha a KÁT os erőművek termelnek akkor ugyanúgy kevesebb fosszilis energia fogy mint a HMKEknálÚgy látszik, hogy nem akarod megérteni, hogy a HMKE-k nem csak hálózatra termelnek a napelemes nagyerőművekkel szemben, hanem nappal, illetve napos időben csökkentik a fa, és a fosszilis energiahordozók felhasználását, csökkentve ezzel az ezekkel szembeni kitettségünket, a külker mérleg hiányt, és a rezsicsökire szánt alap felhasználásának mértékét!
Még egyszer! Miért a lakossági erőművek hálózatra engedését sérelmezed, amikor a tőlük 5 Ft-ért átvett felesleg mennyisége, ára, köszönőviszonyban sincs, a napelemes nagyerőművek által termelt áram mennyiségével, árával?????
Ha nincs éves szaldó a HMKE-knek, akkor, tizedennyi HMKE sem lenne, mert a szigetüzem annyit drágított volna rajta!
Ugyanakkor lettek volna helyettük is a NER-es nagyerőművek, akiktől 8X-os, vagy még nagyobb áron vette volna át ártunk és kormányunk az áramot!!
Az jobb lett volna?