1. Ezt egy dilettáns írta / állítja ! A naperőművi termelvény így a %-os termelési mutatót éves bontásban csinálják !
2. Összetenném a két kezem de szerintem bármelyik naperőmű tulajdonos ha minden évre kijönne égövünkön ez a 16% hatékonysági ráta !
3. Azért a mai 1.8Gwh csúcs teljesítmény már egész jó mert ez azt jelenti a lentebbi cikkben is látható grafikonon , sok esetben már nem szorulunk import áramra a nyári energia csúcsok idején se , sőt eladni is tudunk .
Lehet szidni és ekézni de van helye az energia mixünkben !
Több áramot fogyasztottunk tavaly, de csökkent az importé és a szén aránya.
villanyautosok.hu
1. Egy magyar doktorandusz írta.
Sokszor ki lett már tárgyalva, de valahogy a villamos energia termelés és szolgáltatás 3-as ökölszabálya mindig elfelejtődik a szupertechnika világában, mert a villany a konnektorból jön és kész. Nincs itt semmi látnivaló oszoljanak emberek.
- állandó rendelkezésre állás
- mindig a szükséges mennyiségben
- állandó minőségben
Nem vagyok napelem ellenes, mert van jogosultsága, de a fenti feltételeknek egyiknek sem felel meg.
A GRID hálózatok emlegetésével, hogy azok minden problémát megoldanak, meg tele a hócipőm.
A napelem által termelt energia csak a diszpécserek idegrendszerét borzolgatja, mert a napelemes energiát kötelező átvenni és emiatt állandóan figyelni a termelés növekedését, csökkenését. Valahol a doktorandusz úr is ezen akarna segíteni a cikkben leírtak szerint.
Abban a pillanatban, ahogy megoldódik a napelemekkel előállított villamos energia tárolása kezdődhet a pezsgőzés és a tüzijáték. De, addig csak amit leírtam: hegyekben vagy katasztrófa esetén van valódi jogosultsága. Addig csak játék és hatalmas nyereség a napelemesek részére.
Ráadásul én büntetném, aki engedélyezi a 10-15 hektáros napelem parkok létesítését 30 aranykoronás szántóföldeken.