M
molnibalage
Guest
Egészen fura, de nem találok használható távvezetéki térképet.Sztem lehetséges alternatív vezetékkel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egészen fura, de nem találok használható távvezetéki térképet.Sztem lehetséges alternatív vezetékkel.
Volt egy cikk, hogy Ausztráliában a Tesla mekkora profitot termel az aksi telepeivel, de nem a be- kitárolással, hanem a frekvencia szabályozással ami probléma nagy részét a megújulók generálják.FFFÚÚÚÚÚÚJJJJ!
Éjjel, meg télen honnan lesz bele energia?!?
Miért akarsz valamiről irni, amihez nem értesz? Miért nem irsz arról, amihez értesz?Az ukrán témából kiderült, hogy tisztelt tagság nem nagyon ért az elektromos energia elosztáshoz. Én szívesen írnék egy hosszabb posztot ezzel kapcsolatban, de én se vagyok szakértő a témában. Az lenne a kérdésem nincs e egy villamosmérnök olvtárs aki elmagyarázná ezt helyettem. Ha nincs megteszem én de nem lesz olyan tökéletes.
Nem értem, hogy itthon miért nem hívják Grúziát annak, ami?Orbán Viktor fontos energetikai megállapodásra készül
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán bejelentkezett a Liszt Ferenc Repülőtérről, hogy közölje, utazik Bukarestbe, ahol a megállapodást kötnek a villamosenergia-hálózatról, aminek köszönhetően Azerbajdzsánból Georgián és Románián át áram érkezik Magyarországra.
Orbán Viktor fontos energetikai megállapodásra készül
Több mint ezer kilométeres víz alatti vezetéket hoznak létre.index.hu
Nem értem, hogy itthon miért nem hívják Grúziát annak, ami?
Nagyon megsértődtél az ITER kritikákon, érintett vagy talán?Tessék ozzy! Itt a lehetőség, hogy jobban csináld:
ITER
Are you a postdoctoral researcher with an interest in fusion energy? ITER offers a position in in-vessel diagnostics in the engineering design department. You will work on design solutions for...www.facebook.com
Most akkor két Georgia van. Óriási."A magyar diplomácia vezetője szerint Grúziát minden nemzetközi szervezetnél, így az ENSZ-nél is Georgia néven jegyezték be hivatalosan, ettől a gyakorlattól csak néhány állam, köztük Magyarország tér el. A külügyi tárca az ügyben állásfoglalást kért a Földrajzinév-bizottságtól és a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől."
"A grúz kormány június végén ismét felhívást intézett azokhoz az országokhoz, amelyek az ország elnevezésének oroszos alakját, a Grúziát használják: térjenek át a Georgia alak használatára."
Teljes cikk:
Nálunk is új nevet kapott Grúzia
A Külügyminisztérium a magyar-grúz diplomáciai érintkezésben, a kétoldalú baráti kapcsolatok elmélyítése céljából már a Georgia elnevezést használja - derül ki a külügyminiszter képviselői írásbeli kérdésre adott válaszából, amelyet az Országgyűlés csütörtökön közölt.hvg.hu
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán bejelentkezett a Liszt Ferenc Repülőtérről, hogy közölje, utazik Bukarestbe, ahol a megállapodást kötnek a villamosenergia-hálózatról, aminek köszönhetően Azerbajdzsánból Georgián és Románián át áram érkezik Magyarországra.
Több mint ezer kilométeres víz alatti vezetéket hoznak létre.index.hu
1000MW a kapacitása, ezen osztozunk a romulánokkal. Technológiáról nem írnak, de szerintem csak HVDC jöhet szóba. Szijjártó szerint 3év múlva üzemelhet.Orbán Viktor: Megépítjük a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékét
Fontos energetikai megállapodás születettA világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország: A VILÁG LEGHOSSZABB TENGER ALATTI VILLAMOSENERGIA-VEZETÉKÉNEK MEGÉPÍ...www.vadhajtasok.hu
1000MW a kapacitása, ezen osztozunk a romulánokkal. Technológiáról nem írnak, de szerintem csak HVDC jöhet szóba. Szijjártó szerint 3év múlva üzemelhet.
Akkor ez most 1 paksi blokk deleje lesz? És 3 év? Addigra az oroszok Kijevben vagy az ukránok Moszkvában lesznek...1000MW a kapacitása, ezen osztozunk a romulánokkal. Technológiáról nem írnak, de szerintem csak HVDC jöhet szóba. Szijjártó szerint 3év múlva üzemelhet.
Ennyiért ezt az árammenyiséget helyben meg lehetne termelni, pl Paks 2.5 keretén belűl egy vadiúj harmadik reaktorral.Ez a vezeték mekkora EU-s pénz lopás lesz.... Van még Lejjebb asszony is ott vol az aláíráskor.
Vezeték épül 7 milliárd Euróért.... baz...
3GW.1000MW a kapacitása, ezen osztozunk a romulánokkal. Technológiáról nem írnak, de szerintem csak HVDC jöhet szóba. Szijjártó szerint 3év múlva üzemelhet.
Ha jól értem most az EU úgy adja el, hogy zöld energia lesz, ezért ad rá pénzt.3GW.
De ez egy méregdrága tűzoltás. Akár csak 2-3 mrd a teljes költség, akár 7 mrd.
Ennyiért egy infrát építeni, aminek a végéről vagy jön áram vagy nem?
Meg gondolom gázerőmű lesz, csak exportáljuk a CO2 lábnyomot...
Az megvan, hogy ez lényegében a nemzeti szuverenitás feladasáa a nagy szabadságharcolás közeppette?Ha jól értem most az EU úgy adja el, hogy zöld energia lesz, ezért ad rá pénzt.
Az azeri elnök rámutatott: most egy újabb "energetikai híd" alapkövét tették le, amely a villamos energia exportja előtt nyit újabb lehetőségeket. Azerbajdzsán zöldenergia-termelési kapacitása 27 gigawattos szél- és napenergiát jelent a szárazföldön, a Kaszpi-tengeri szélerőművek pedig 157 gigawatt teljesítményűek, az energia 80 százalékát exportálják.
Ursula von der Leyen: nem csak Oroszország megkerülésére lesz jó a Magyarország felé tartó új villanyvezeték
A Fekete-tenger keleti és nyugati partja, Románia és Georgia között kiépítendő, Azerbajdzsánból Magyarországra és az Európai Unióba zöld villamos energiát szállító vezeték nemcsak az orosz fosszilis energiaforrásokkal szemben jelent alternatívát, hanem a tiszta, hozzáférhető és biztonságos...www.portfolio.hu
De ennek kapcsán kiépül más stratégiailag fontos adatkapcsolat is.
A beruházás ugyanis energetikai és digitális adatátvitel terén is összekapcsolja a Fekete-tenger két partját, valamint a Kaszpi-tenger térségét.