Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A papír mindent elbír.Ha elzárják a gázcsapot az oroszok, akkor is túléljük a telet – jelentették be a szlovákok
Öt nagy nyugati gázszolgáltató céggel kötöttünk megállapodást, így még az olyan nagyobb válságforgatókönyvek sem okoznának bajt Szlovákiában, ha megszakadna az orosz gázszállítás Ukrajnán át – jelentette be kedden a szlovák gazdasági miniszter. Mindez azt jelenti, hogy északi szomszédunk...www.portfolio.hu
Azt nem értem, hogy miért nem álltunk neki közben egy párhuzamos atomerőmű projektnek, mondjuk a franciákkal... Értem, hogy drága, de ezt kéne a franciákkal tudatosítani, hogy intézzük el az atomenergia EU finanszírozását, és ők nyerik meg a projektet, nekünk kell még egy atomerőmű Paks leállása utánra is. Remélem ezen dolgoznak Petiminiszterék, mert a század közepéig részére ezzel lehetne az ország energiabiztonságát garantálni, kiszámíthatóvá tenni az áramtermelést. Igen, most rövid távon sokba kerül.
Nem tudom mit intéz Peti miniszter, de ő az elmúlt év legrosszabb külügyminisztere minálunk. Csak beszologatni tudd, arra meg egy kocsmatoltelek is képes.Azt nem értem, hogy miért nem álltunk neki közben egy párhuzamos atomerőmű projektnek, mondjuk a franciákkal... Értem, hogy drága, de ezt kéne a franciákkal tudatosítani, hogy intézzük el az atomenergia EU finanszírozását, és ők nyerik meg a projektet, nekünk kell még egy atomerőmű Paks leállása utánra is. Remélem ezen dolgoznak Petiminiszterék, mert a század közepéig részére ezzel lehetne az ország energiabiztonságát garantálni, kiszámíthatóvá tenni az áramtermelést. Igen, most rövid távon sokba kerül.
Tőlünk is csorog néha ez-az feléjük, nem igaz?Kiszivárgott: sokat fog fizetni a Mol az orosz olaj tranzitjáért
A Mol fizetni fog az ukránoknak az orosz kőolaj Barátság-vezeték ukrajnai szakaszán történő tranzitjáért, hogy továbbra is folytatódjon az ellátás, ráadásul a korábbi tranzitdíj kétszeresét – írta a Reuters az ügyet ismerő források hivatkozva.www.portfolio.hu
És újra megszilárdult az a corium. Ezek a reaktorok rég hideg leállított állapotban vannak vízzel feltöltve ha jól tudom.Mindenki Csernobillal foglalkozik, közben egy másik atomerőműben van igazán krízishelyzet
Jóval kevesebb szó esik a fukusimai katasztrófáról, miközben a közbeszéd lépten-nyomon a csernobili atomerőmű balesetét hozza fel és ismeri sokkal jobban. Pedig a 2011-ben egy földrengés és szökőár miatt hatalmas atomkatasztrófa sújtotta Fukusimában is megintborsod24.hu
?
Te láttál már bármilyen relatív páratartalom mérő eszközt? Szerinted mindenhol 100%-os a rel.páratartalom?Azt ugye vágod, hogy ha lenne még a légkörben szabad hely párának, azt a természetes párolgás töltené ki, nem az emberi tevékenység? Azt magyarázd már el nekem, hogy ha évmilliárdok óta párolognak a vizek és tengerek, akkor hogy a picsába nem értük még el a 100%-os páratartalmat?
Az a baj, hogy borzasztó nagy elánnal kommunikálsz, de szemmel láthatóan nem értesz nagyon hozzá. Mond neked valamit pl. a Mollier-féle h-x diagram (a h az entalpia, az x pedig az abszolút nedvességtartalom)? A relatív páratartalom azért relatív, mert mindig az aktuális légállapothoz viszonyítják. Nagyon nem ugyanaz az abszolút páratartalom (pl. gramm/m3) két különböző hőmérsékletű, de azonos relatív páratartalmú (pl. 45%-os) levegőben. A levegő hőmérsékletének emelésével növekszik a párafelvevő képessége. Ezért esik alapvetően az eső, a felszálló légtömegek lehűlnek, megemelkedik a relatív páratartalom és adott (harmat)ponton kondenzálódik a víz. A kondenzációt segítik a kondenzációs magok, pl. por a levegőben.Nincs többlet vízpára te nagyon okos. Nem érted, hogy a természetes párolgás kimaxolja a légkör párafelvevő képességét, és te már nem tudsz több párát beletenni TARTÓSAN?
A magasabb névleges feszültség általában a nagyobb pillanatnyi teljesítmény leadását is magával hozza (merthogy vékonyabb vezeték is elég ugyanakkora teljesítménykivételhez, egy alacsonyabb feszültségű rendszerhez képest). A kapacitás kb független tőle (ott csak a Wh értéket nézd). Az élettartamra nincs tippem, szerintem az inkább egyéb tényezőktől függ, pl milyen a pakkhoz csatolt akkumemedzsment elektronika; megoldott-e az akku rendes hűtése, stb.Sötét vagyok a témához, ha valaki röviden megválaszolja, megköszönöm:
Az, hogy egy akkumulátor hány Volt névleges feszültséggel bír, miként hat annak teljesítményre, kapacitása (meddig bírja egy feltöltéssel) és az élettartamára? (E-bike téma kapcsán érdekel.)