Már bocsánat, de tényekkel, számokkal levezettem, hogy egy propagandista f@szságait nem kellene készpénznek venni.
- Erre te nagy bólogatva jöttél a 45%-kos eltéréssel, ami irgalmatlan demagógia. - Valamivel csak meg kellett támogatni a fórum nyájelméletét.
- Erre rávilágítottam egy példával a fenti demagógia mibenlétére.
- Erre te általánosságban visszalökted a fórum ezen fertájának kis katekizmusát, és megjegyezted, hogy tulajdonképpen én vagyok demagóg.
- Erre én meg rávilágítottam, hogy valószínűleg nem ismered a demagógia fogalom jelentését. Miközben pont a te hozzászólásoddal szemléltettem a demagógiát, mint fogalmat.
Tudom, hogy nem vagy hülyegyerek!
Én csak annyit javasolnék neked, hogy lépj kettőt hátra és ne vegyél készpénznek minden antimegújuló hozzászólást itt a topicban. Ennek igen hangos a képviselete itt, ezen részén az internetnek.
Elég sokféle hátterű embert összefújt itt a szél. Van akinek a jobbos/oroszbarát hozzáállása kötelezi a megújulók tűzzel-vassal becsmérlését (aki nem velünk, az ellenünk), és van akinek műszaki ismeretei, hozzáértése bár van, de társadalmi érzékenysége esetleg a modern technológiai érzéke annyi, mint egy fazéknak. Érdemes megfigyelni, hogy egy fokkal elfogadóbb a fórum közvélekedése a megújulókról, mióta az Orbán kormány is elkezdte tolni a napenergia hasznosítási projekteket.
Ha alaposan végigolvastad (volna) az itteni megnyilvánulásaimat akkor tudhatnád, hogy én nem vagyok sem atomellenes, sem megújuló buzi.
A teljes mixben mindkét dolognak helye kell legyen!
Nálunk a szélerőművek sosem lesznek sikertörténet. De az offshore szélparkok igenis működőképesek, amennyiben rendesen megépítik a hátteret is hozzájuk. De szerintem a napelemes rendszerek is igen hasznosak tudnak lenni a nyári klímatizálás okán megnövekedett többlet energiaigény kielégítésére, - ahogy pl.
@ogretankHU is osztja ezen véleményem.
Egy gondos tervezéssel, mechanikai és fizikai tárolók kompenzáló hatásának beiktatásával nem csak a megújulók rendszerbe integrálását lehet megoldani, de a hálózat hagyományos termelőinek gazdaságossága is növelhető.
A megújulók termelésingadozására van többféle megoldás jelenleg is - és a közeljövőben lesz is még pár.