1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Európai 5. generációs repülőgép-fejlesztések

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - szittya88 által indítva @ 2013. augusztus 26..

 1. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Meg hókifli recepteket.
   
  zsolti likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Hasonlítsuk már össze a Brit/Frania de még akár a Spanyol/Portugál/Holland gyarmattartó múltal! Kiscserkészek ebben a kategóriában a németek.
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Juhhhé ;) !
  Bár mondjuk őket ideje lenne már valóban hozzáértő emberekre lecserélni, a szabásminta/hókifli recept csere sajnos nagyon ült korábbról!
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Áhh, ezek még túl fiatalok az ízlésének!
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Arra jó lehet az elnevezés, hogy mutassa, nem egy szolgai f22/35 másolat lesz a cél Eu gyártásban, hanem valami azon túlmutató.

  Örömhír, az irány jó. Na most kéne egy olyan eu összefogás, ahol pl. az olaszok, spanyolok is besorolnak mögéjük a fejlesztésben, a kicsik meg legalább annyival, hogy ebből vesznek majd. Kb. ezen fog állni vagy bukni.
   
  fip7, therob and zeal like this.
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Ami pénzt elbasznak migránsra s napelemre (+ támogatási formái) abból csak az olaszok vagy csak a németek meg tudnák finanszírozni a fejlesztést, de a svédek egészen bíztosan már a 7. generációs programba is tudnának a pénzből csorgatni. Szóval az igaz, hogy a politikai akaraton fog állni vagy inkább bukni.
   
  zsolti likes this.
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Sajnos tényleg fejben kéne először rendbe tenni az EU-s vezetést, ezt én is így látom, tény.
   
 8. speziale

  speziale Well-Known Member

  Úristen de gázgézák vagytok....
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem az a probléma pl. Ursulával önmagában hogy nő, hanem az amit eddig felmutatott.
  Maradjon csak a hókiflinél, meg a szabásmintánál, vagy bármi másnál, mert jelenleg Németország hadereje romokban van, s azért ŐK a Lengyelekkel ellentétben valóban egy minimum regionális középhatalom. Ebben neki van szerepe gazdagon, mikor ezek a dolgok eddig annyira nem zavarták, csak pl. az hogy legyen fasza kényelmes állapotos gyakorló katonanőknek, meg futtatni kell a sminkelt parancsnok úrhölgyeket.
  Ezt vállalom hogy szerintem nem a jó irány, ezért bárki mondhatja rám hogy nem vagyok elég trendi, nem haladok a korral, sőt akár le is gázgézázhatsz.
  Te viszont biztos vagyok benne, hogy egy haladó szabadságelvű progresszív liberális lehetsz, jó neked...
   
  fip7 and svajcibeka like this.
 10. speziale

  speziale Well-Known Member

  Mert pontosan mit is (nem) mutatott fel? Németország "pacifikálódása" nem az ő ideje alatt kezdődött, és az, hogy a németek mennyit költenek hadseregre az meg nem tőle függ alapvetően...meg nem tudom feltűnt-e de az elmúlt évtizedben volt egy 70 éve nem látott méretű gazdasági válság, amikor a németeknek nem az volt a legfontosabb, hogy mennyit költenek hadseregre, hanem az, hogy valahogy egyben tartsák az eurózónát... és egy csomó a közös eu-s hadsereg irányába kezdeményezés meg az ő ideje alatt indult el...ráadásul a nagy "álmodat" is valóra váltja, hogy legyen EU-s 5/6. gen gép....

  nem, egyszerűen csak normális vagyok..meg van feleségem/lányom
   
  sirdavegd likes this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Azért volt ott bőven olyan vonal amiért a SAJÁT beosztottjai szerintem joggal néznek rá furán...
  Azt gondolom hogy én is normális vagyok, nekem is van mindkettő, alapvetően nem hinném hogy nulla katonai előélettel/rálátással megfelelőek lennének bármilyen honvédelmi tárcát elvezetni. Természetesen az én feleségemnek is biztos lennének jó ötletei hogy melyik a legelőnyösebb/csinosabb női gyakorló dizájn :S, de Ő azért belátná hogy nem neki való ez a vonal.
   
  zeal likes this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member


  Tudod amikor valakinek honvédelmi miniszterként a várandós katonanőknek való egyenruha fontosabb mint az,hogy romokban a légierő(alig van bevethető gép) annak minimum egy elmeorvosi vizsgálatra van szüksége de minimum élete végéig el kelk tiltani a közügyektől mert nincs elég esze hozzá!
   
 13. speziale

  speziale Well-Known Member

  Aha..ezt meg te mégis honnan tudod...

  ad1) mutass már nekem olyan honvédelmi minisztert aki korábban aktív katona volt...mármint demokráciából, ne valamilyen katonai junta/autoriter rezsimből...de ebből a hozzászólásból azért lejön, hogy nem kellett még soha nagyobb szervezetet irányítanod...(megnyugtatlak hiába volt valaki aktív katona, az rohadtul nem jelenti azt, hogy belőle jó honvédelmi miniszter lenne)

  ad2) akkor tegyük tisztába a dolgokat. a német hadsereg hadrafoghatósági problémái abból fakadnak, hogy a németek nem költenek sokat a hadseregre..a GDP 1,2-1,3%-át. Ez viszont nem Ursula-nak köszönhető, ez már őelőtte is így volt. És az, hogy mennyit költenek a németek hadseregre az meg alapvetően NEM a hadügyminisztertől függ..az meg hogy egy intézkedése itt ki kell pécézve, ami a hadsereg költségvetésében a kerekítési hibánál is kisebb tétel és ez alapján akarjátok az ő hadügyminiszterségét megítélni...hát az minimum vicces....

  ad3) közben azért el van arról felejtkezve, hogy mennyi dolgot tett annak érdekében, hogy elinduljon valamiféle közös EU-s hadsereg koncepció. Vgay itt van pl. a közös nehézharckocsi vagy éppen az új vadászgép fejlesztés bejelentése...Ráadásul mióta Merkel bejelentette, hogy többet költenek hadseregre azóta megrendeltek még 2 Type 214-est, még 5 K130 korvettet, még 200 darab Boxert, a Puma-hoz is végül megrendelték a Spike ATGM indítókat, elindították a Leo 2A7 modernizációt, meg a műholdas felderítő kapacitásukat is bővítik...és ez csak azok a dolgok, amiket én laikusként a neten néha utánaolvasva találtam....
   
  sirdavegd, fishbed, therob and 2 others like this.
 14. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyszerűen nem érti egy védelmi/hadügymin. feladatait és korlátait. A világ országaiban nagyon sokszor van, hogy olyan a honvédelmi/védemi min. akinek semmi katonai múltja nincs.

  Az USA-ban ez nem így van ennek ellenére tessék megnézni az eredményt. Röhejes LCS program. szar Zumwalt 750k USD-s gránát hozzá, stb.
  A katonai múlt nem predesztinálja azt, hogy értelmes döntések szülessenek lentebb. Lásd a US Navy elvetemült embervezette pilótalobbiját, stb.
   
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  En nem lennek meg ennyire sem PC.
  Nem egyedi esetrol van szo. Ha lenne egy nő hadugyminiszter nyugaton akkor azzal nem foglalkozna senki. De az a baj, hogy sokan vannak ilyen poziciokban, vagyis egyertelmu, hogy nem szakmai okok miatt neveztek ki oket, hanem kizarolag PR celokbol. Es igen, elsosorban azert, mert nők. Nekem biztos egne a kepem a helyukben. :oops:
  ...Oke, persze lehet, hogy a liberalis nyugaton csak teljesen veletlenul jott ki igy a lepes. Vegul is vesznek lottot is az emberek, mert van valamennyi eselyuk. Lehet ebben is hinni. Ez sem nagyobb hulyeseg.
  Az a normalis, ha nem akarsz beloluk kvotanőt csinalni.
   
 17. speziale

  speziale Well-Known Member

  Értem..tehát számodra egy miniszter csak férfi lehet, ha esetleg nő, akkor az csakis kvótanő lehet...aha...

  Tájékoztatlak, hogy attól, hogy dudi beböffentett valami f*szságot, attól Ursula még nem egy rossz miniszter. Talán nem ártott volna kicsit utánanézni a tevékenységének.

  Először is, mielőtt hadügyminiszter lett már 2 ciklusban volt miniszter más posztokon. 2005-2009 között szociális és családügyi miniszter, és többek között elfogadtatott egy akkoriban még elég újszerű és kemény törvényt a gyermek pornográfia ellen...
  Aztán 2009-2013 között munkaügyi miniszter volt, ami azért abban az időben nem éppen volt egy könnyű piskóta...de meg lehet nézni, hogy a német munkaerő-piac relatíve milyen jól ellenállt a válságnak...
  És meg lehet nézni, hogy miket csinált hadügyminiszterként. Egyrészről az ő ideje alatt elfogadtak egy 10 évre szóló 130 milliárd EUR-os hadsereg fejlesztési forrást, valamint azt, hogy 2015-2020 között évenként 6,5%-kal növelik a hadseregre szánt összeget, ami 5 év alatt ugye kb. harmadával növeli majd meg a hadsereg büdzséjét...
  de ezen kívül nőtt a német nemzetközi szerepvállalás is, és felállított egy 100 millió EUR-s alapot a hadsereg, illetve a katonai pálya népszerűsítésére
  És akkor azokról a dolgokról még nem is beszéltem, amik a közös eu-s hadsereg irányába mutatnak (közös tankerflotta, egy csomó 2 vagy többoldalú megállapodás - pl.: a holland hadtest integrálása a Bundeswehr-be, vagy Dániával a haditengerészeti együttműködés stb.)
   
  fishbed and sirdavegd like this.
 18. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Ó,ez igen!Hogy el ne olvadjak!:D
   
  zsolti likes this.
 19. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  OFF, de nyugodtan, ígxy máris többet tett mint x férfi miniszter 2000 óta..on
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Küldött nektek elég tengeralattjárót ingyér' :D ???
   
  gacsat likes this.

Ezen oldal megosztása