1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eurofighter Typhoon

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  A masik pedig hogy Del oszetia illetve abhazia most is orosz ellenorzes alatt van.Tehat az oroszok felugyelik azokat a vezetekeket elhiheted 

   

  Melyik vezetéket ellenorzik ?  A kaszpi térségbol Azerbajdzsán -Grúzia- Torokország vezetéket Grúzia ellenorzi.

  Most, hogy az új grúz miniszterelnok van Ivanasvili személyében (oroszbarát) enyhulni kezd a viszony.....
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Sot mikor Szaakasvili korszak volt, tobbszor  leállították (blokkolták) az orosz gáz  tranzitot Orményországba (észak-dél irány)....

  Akkor mit ellenoriznek Grúziában ?
   
 3. erdifefe3

  erdifefe3 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Typhoont Dániának!
  Lathattuk hogy mi lett a vege annak hogy Szaakasvili izmozott az oroszok ellen. :)
  Sok jo nem sult ki belole szamara.
  Lehet hogy az hogy ellenorzi egy kicsit eros fogalmazas volt,mondjuk ugy rajta tartja a szemet.Es ha barki ott gruziaban megint elkezdene izmozni akkor eleg valoszinu hogy megint atruccannanak oda.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Amúgy az volt a céljuk (utkozozonát akartak letrehozni a vezeték ellenorzése miatt),  bent voltak Goriban (Sztalin szulovárosa) amin keresztul halad az olajvezeték, de késobb kivonultak, ugyanúgy mint a GRU-sok Tbilisziben (Szaakasvil i likvidáládára) a tobbit ismerjuk......
   
 5. erdifefe3

  erdifefe3 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Typhoont Dániának!
  Lenyeg a lenyeg F-35 az erdekervenyesites gyanant fog kelleni a Danoknak.A Gronlandi erdekeiket pedig ugy fogjak tudni megvedeni hogy odatelepitenek majdan a jovoben gepeket.Ami gepeknek nem az eszaki sarkra kell elrepulniuk mert nem arrol fog szolni az a jatszma hanem az eszaki sarkvidek peremvidekerol.Gronland pedig ehhez tartozik reszben.
   
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  És nem csak a dán érdekek miatt lehet fontos az F-35 nekik. Hanem EU érdekek miatt is. Szerintem 20-30 év múlva két dolog lehetséges: az EU vagy részben, vagy teljesen felbomlott, vagy sokkal összébb húzta magát, szorosabb szövetség lett, közös érdekérvényesítéssel. Lehet, hogy tévedek, de Dániának valószínűleg nem voltak komoly érdekei sem Koszovóban, sem pedig Líbiában. Az EU-nak már annál inkább. És voálá, Dánia is ott volt, az EU egyik legpotensebb csapásmérő gépével. Itthon mostanában elég EU ellenes a hangulat, de Nyugaton sokkal jobban bíznak a szövetségben, számíthat egy típusváltási döntés meghozásában az is, hogy mi lenne jó egész Európának hosszútávon.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt senki nem gondolja komolyan,hogy ha ebben a szent pillanatban rendelkezésre állna az összes tervezett képességgel az összes megrendelt F-35 a dánoknak akkor lenne bármilyen érdekérvényesítő képességük az oroszokkal szemben?Ezeknek a kis államoknak az érdekérvényesítő erejét bárkivel szemben a NATO adja attól függetlenül,hogy milyen állapotban van a haderő,egyedül annyit sem érnének mint halottnak a csók!A dán haderő a mai napon az összes F-35-el(ha rendelkezésre állnának minden képességgel) együtt csak arra lenne elég önmagában,hogy kicsit lassítsa az oroszokat és ez a jövőben még jobban redukálódni fog ahogy fejlődik az orosz haderő eszközparkja.
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  T: Lényeges?

  és nehogy már arra próbálj utalni, hogy Europának/Europai államoknak nincsenek érdekei/értékei amit ha kell fegyveresen is képviselni akartak, akarnak, fognak…

   

  Persze hogy vannak. Lett is belőle Rafale üzlet, EF üzletkötés. 
   
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  Azért azt sem szabad elfelejteni (igaz mindig leszólom az oroszokat de na) hogy azért nemrég állították hadrendbe a 10 000 km hatótávolságú cirkálórakétákat a stratégiai gépeken a tu-95 és tu-160 gépek összesen 850 rakétát hordozhatnak.

  Az új tengók és az oscar 2 is hordozhatnak a 2000 km hatótávú cirkálórakétákat .

  12 mach sebességű szárnyas rakétákat is rendszeresíteni akarnak legalább is erről is szóltak a hírek.

  Tehát itt nem csak f-35 vs PAKFA harc lenne .

   

  Persze az oroszoknak is kell még jó 4 év hogy rendbe rázzák magukat .
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Legalább jó 8 év kell .

   

  http://alfahir.hu/oroszorszag_ujra_megjelenne_a_foldkozi_tengeren

   

  Viktor kravcsenko-nak igaza van, nincs se rephordozó azon megfelelő gépek sincsenek még és nincsenek modern rombolók sem.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  A Dán haditengerészetnél mindenképpen erősebbek minden téren.
   
 12. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Egyrészt Dánia nem tud konkurrenciát támasztani az oroszoknak semmilyen téren , másrészt pl Grönlandot adott esetben az USA és Canada meg fogja védeni az oroszokkal szemben... Egyrészt ott a Thule légibázis az amerikai ABM radarállomssal, másrészt nem fogják hagyni hogy oroszok portyázzanak a hátsókertjükben.

   De megismétlem, én azt mondtam : A halasztást megértem, az EF-et hülyeségnek tartom.

  A helyzet ugyanaz mint a hazai helikoptereknél. Típusváltásnál ugye a személyzetet/kiszolgáló személyzetet is át kell képezni, valamint a teljes kiszolgáló infrastruktúrát is cserélni kell.
   
 13. tallking

  tallking New Member

  Miközben az EF egy hülyeség mindenki fontolóra veszi és megveszi, (de persze akkor mindenki korrupt) erre mondják: a kutya ugat, a  karaván halad.
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az a mindenki jelenleg SZ-A, ahol gyak. bizonyítottan korrupció volt a beszerzésnél. Az eredeti európai megrendelőkön kívül senki csak ők rendeltek. Szóval szép és hangzatos a megfontolás, de kb. eddig jutottak. Az európai államok is vagdosták a számokat kb. annyira, mint a jenkik a Raptornál. Apró hiba, hogy az EF flotta nagy része nem multirole, tehát egy egyfeladatos vadászért fizettek majdnem kétszerannyit, mint egy valódi multirole Super Hornetért. No comment...
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <div>
  Azért azt sem szabad elfelejteni (igaz mindig leszólom az oroszokat de na) hogy azért nemrég állították hadrendbe a 10 000 km hatótávolságú cirkálórakétákat a stratégiai gépeken a tu-95 és tu-160 gépek összesen 850 rakétát hordozhatnak.

  Itt valami gépelési hibát érzek. Inkább 1000 km, nincs a világos az ICBM-et leszámítva, ami ekkora indítási távval bír. A platformok hordozási képességére vonatkozó darabszám az milyen fegyverre vonatkozik? Van is annyi belőle...?

  Bocs, de itt a szokásos lózungok benyelését látom meg a vérpistike ismételt előbújását.

  12 mach sebességű szárnyas rakétákat is rendszeresíteni akarnak legalább is erről is szóltak a hírek.

  Én meg egy bal combomra egy barnát másikra meg egy vöröset. Álmodozni mindenről lehet. A 12 mach sebesség meg eleve értelmezhetetlen, ekkora sebességnél még 100+ km magasan is több száz fokos a belépőél. Te tényleg beveszel ekkora marhaságokat..? Az X-15-ről ennél lényegesen kisebb sebességnél is hajlmos volt leégni a spec hőálló festés...


  </div>
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  molni

   

  Ez nem igaz!Minden Eurofighter 2000 Tranche 1 Block 5 vagy annál újabb szériás gép multirole,ezen kívül az összes angol gép az mert amik a Tranche 1 Block 5-nél korábban készültek azokat modernizálták.
   
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  http://htka.hu/2012/10/01/htka-hirhalom-2012-39-het/

   

  Erről a htka is volt egy hír .

  10 000 km szubszónikus szárnyas rakéta ami a régi H-555 váltja fel .
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Összesen 148 T1 van. 15 Osztrák, 33 német, 28 olasz, 19 spanyol, 53 brit.
  A T1 Block 1 csak légi harcra alkalmas. Azt is valószínűleg csak egyszerűbben.
  “Basic Air Defence Capability”
  A T1 Block 2 valószínűleg teljesebb légi harcra is képes. “Air-to-air capabilities”
  A T1 Block 5 a T1 széria csúcsmodellje képes bombát is dobni. Elvileg minden T1et upgradeltek erre a szintre. A britek LITENING3 konténerrel Paveway II indítására alkalmassá tették.
  A T2 Block 8 ezt nem teljesen értem “New hardware standard with new mission computer” Valószínűleg elektronikán változtattak és kapott egy új számítógépet. Ha jól sejtem a küldetés adatait és részcéljait kezeli esetleg össze van kapcsolva a tűzvezetéssel. De ez csak spekuláció.
  A T2 Block 10
  Indíthatja az AIM-120C-5-öt, az IRIS-T -t és a ALARM radar pusztító rakétát.
  Ledobhatja a GBU-24-et(GPS) és LITENING III konténerrel a Paveway 3-at és 4-et.
  E mellett fejlesztették az ellenség barát felismerést és a rakéták elleni önvédelmet. Enhanced Operational Capability 1 ezt nem értem mi lehet.
  Rangeless ACMI Ez ha jól értem repülési adatrögzítő.
  T2 Block 15
  Enhanced Operational Capability 2
  Indíthat Meteort, Taurust, Storm Shadow-t, Brimstone-t Ha jól értettem az utóbbi három levegő föld fegyver még nincs teljesen integrálva.
  T2 Block 20
  Enhanced Operational Capability 3

  Ez egy magic nevű kommentelő írta 2012 szeptemberében.
   
 19. Hans

  Hans New Member

  Miközben az EF egy hülyeség mindenki fontolóra veszi és megveszi, (de persze akkor mindenki korrupt) erre mondják: a kutya ugat, a  karaván halad.

  Ízé, hát nem is tudom. Tudtommal a szaudiak és Omán pont, hogy "borítékos" banda. Az osztrákok meg... Na az a beszerzés is megér egy misét. Csak nappal használt, IRIS-T-vel készültséget adó EF helyett lehet olcsóbb lett volna a Griff.

  Több országnál a Typhoon felmerült, ez tény. De, ahol nem a Rafale nyert (India), ott sincs nagyon sok esélye. Dél Korea? Vagy F15K, vagy F35.
  Braziloknál élből kiesett. Dánia? Ha nem F35, akkor előbb lesz ott Gripen NG, vagy SH szerintem. Kanada? Van ott x ember, aki durca az amcsikra az Avro Arrow miatt sok-sok éve, de nem annyira, hogy ne SH vagy F35 legyen (vagy mixben, mint az aussziknál). A többiek? A T1-esektől a megrendelők is szabadulnának (a RAF-ról biztosan olvastam, de a spanyoloknál is szóba került). Abdulékon kívül nem nagyon van ország, akire a nyakára sózhatják.
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

  Meg fejlesztés alatt van a "cirkon" hipszerszónikus rakéta amit rephordozók ellen szánnak .

  Legalább is 10 mach sebességű lesz .
   

Ezen oldal megosztása