F-15 Eagle (McDonell Douglas/Boeing)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
15 035
21 641
113
GT4wkEpW0AAFrXT
GT4wkErWcAASeoT
GT4wk92XQAA6ZFF
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 210
81 520
113
Itt azért látszik, hogy milyen rátét "vasalásokkal" erősítették meg a függőleges vezérsíkokat, mert azok amúgy rendesen remegek, ha meg van tépve a gép:


Ha jól emlékszem te raktál be képet a MIG-ek radarját tervező iroda épületéről és írtad azt, hogy ezzel a MIG-nek végleg vége. Szerintem nagyon jól mutatja ez az F-15 függőleges vezérsík azt, hogy mi is járult nagyban hozzá a MIG végéhez. Ha megnézzük a megerősítéseket, akkor azt látjuk, hogy az egy becsületes iparos munka, nem csak úgy ráokádtak egy "laposvasat" mint ahogy a MIG-nél csinálták a 29-esek függőleges vezérsíkjával. Nekem szent meggyőződésem, hogy ez nem kirívó eset volt a MIG-nél, hanem tendencia, egész egyszerűen nem akarták felfogni, hogy a SZU-nak vége, Oroszország már nem vesz át minden szart amit kiokádnak a gyárkapun.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 520
64 569
113
Ha jól emlékszem te raktál be képet a MIG-ek radarját tervező iroda épületéről és írtad azt, hogy ezzel a MIG-nek végleg vége. Szerintem nagyon jól mutatja ez az F-15 függőleges vezérsík azt, hogy mi is járult nagyban hozzá a MIG végéhez. Ha megnézzük a megerősítéseket, akkor azt látjuk, hogy az egy becsületes iparos munka, nem csak úgy ráokádtak egy "laposvasat" mint ahogy a MIG-nél csinálták a 29-esek függőleges vezérsíkjával. Nekem szent meggyőződésem, hogy ez nem kirívó eset volt a MIG-nél, hanem tendencia, egész egyszerűen nem akarták felfogni, hogy a SZU-nak vége, Oroszország már nem vesz át minden szart amit kiokádnak a gyárkapun.
Ezeknek a rátét lemezeléseknek az optikája sokféle lehet. Itt szépen néz ki, a Szu-27-esek kései változatain, felújított SzM és SzM3-asokon, a Szu-35-ösökön is szépen néz ki, a MiG-29-eseken nem nézett ki szépen.
Ahogyan egy F-16-oson sem, de ot pl a minőség mégis megvolt. Mondjuk úgy, a kis filigrán F-16-osoknak ezek a jókora vastag lemezelések úgy festenek, mint a Mi-24-esen a péncéllemezek a kabin környékén.
0

0

0
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 147
77 464
113
WASHINGTON, August 13, 2024

The Secretary of State has approved a possible Foreign Military Sale to the Government of Israel of F-15IA and F-15I+ Aircraft and related equipment for an estimated cost of $18.82 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Israel has requested to buy up to fifty (50) new F-15IA multi-role fighter aircraft, as well as Mid-Life Update modification kits for its existing twenty-five (25) F-15I multi-role fighter aircraft; one hundred twenty (120) F110-GE-129 engines; ninety (90) Advanced Display Core Processors II; seventy-five (75) APG-82(V)1 Active Electronically Scanned Array radars; fifty (50) AN/AAQ-13 LANTIRN navigation pods with containers; three-hundred twenty (320) LAU-128 Advanced Medium Range Air-to-Air Missile launchers; twenty-five (25) M61A Vulcan cannons; and one hundred eighty (180) Embedded Global Positioning System/Inertial Navigation System devices with M-Code. Also included are Cartridge Actuated Devices and Propellant Actuated Devices; Joint Helmet Mounted Cueing Systems; APX-119 Identification Friend or Foe (IFF) systems; KIV-77 Mode 4/5 IFF cryptographic appliques; AN/PYQ-10 Simple Key Loaders; impulse cartridges, chaff, and flares; integration and test support and equipment; aircraft and munitions support and support equipment; secure communications equipment, precision navigation, and cryptographic devices; classified software development, delivery, and support; spare parts, consumables and accessories, and repair and return support; major and minor modifications, maintenance, and maintenance support; facilities and construction support; transportation and airlift support; classified publications and technical documentation; personnel training and training equipment; warranties; studies and surveys; U.S. Government and contractor engineering, technical, and logistics support services; and other related elements of logistics and program support. The estimated total cost is $18.82 billion. Deliveries are estimated to begin in 2029.

The United States is committed to the security of Israel, and it is vital to U.S. national interests to assist Israel to develop and maintain a strong and ready self-defense capability. This proposed sale is consistent with those objectives.

Incorporating F-15IAs into the Israel Air Force’s fleet of fighter aircraft will enhance Israel’s interoperability with U.S. systems and bolster Israel’s aerial capabilities to meet current and future enemy threats, strengthen its homeland defense, and serve as a deterrent to regional threats. Israel will have no difficulty absorbing these articles and services into its armed forces.

The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.

The prime contractor will be The Boeing Corporation, located in St. Louis, MO. The purchaser typically requests offsets. Any offset agreement will be defined in negotiations between the purchaser and the contractor.

Implementation of this proposed sale will require the assignment of five additional U.S. Government representatives and one U.S. contractor representative to Israel for a duration of approximately eight years to support modification of the F-15I+, provide security for classified equipment, and provide technical assistance, familiarization, and training for Israel’s F-15IA and F-15I+ programs.

There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.

The description and dollar value are for the highest estimated quantity and dollar value based on initial requirements. Actual dollar value will be lower depending on final requirements, budget authority, and signed sales agreement(s), if and when concluded.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed