F-16 Fighting Falcon (General Dynamics/Lockheed Martin)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
13 986
20 573
113
görög viperek
1693996768208-png.446982
1693997222913-png.446996
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
14 831
28 061
113
Biden kormányzat F-16-osok eladását tervezi Vietnámnak...


Erről ez az idézet jutott eszembe:

"Minden az amerikaiakon múlik. Ha ők 20 évig akarnak háborúzni, akkor mi 20 évig háborúzunk. Ha békét akarnak kötni, kibékülünk, és utána meghívjuk őket teára." - Ho Si Minh
 
 • Tetszik
Reactions: PavolR

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 237
11 167
113
Biden kormányzat F-16-osok eladását tervezi Vietnámnak...


Erről ez az idézet jutott eszembe:

"Minden az amerikaiakon múlik. Ha ők 20 évig akarnak háborúzni, akkor mi 20 évig háborúzunk. Ha békét akarnak kötni, kibékülünk, és utána meghívjuk őket teára." - Ho Si Minh


 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 484
82 615
113

A vietnamiak már használnak US Scan Eagle drónokat, Hamilton osztályú parti őrség hajókat, és 12 darab T-6 Texan II légcsavaros repülőgép szállítására várnak. . Ezeket a vietnami pilóták alapképzésére használják majd , mielőtt áttérnének a cseh L-39NG-re , majd esetleg az amerikai F-16-ra.

A cikk szerzője 36-48 új F-16-osra becsüli a vietnami légierő szükségességét. Az F-16-os pénzzel nem lesz gond – az amerikaiak vállalják, hogy kedvező kölcsönt nyújtanak.
 
 • Tetszik
Reactions: fip7 and Aladeen