Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, az 1980-as évek végén idult ATF program azért ment, mert a szövetségesket ellen készült.De ha a világképbe nem fér bele akkor felesleges erőlködni!
A Raptor nyilván nem a szövetségesek ellen készült
A modern bunkerek rugós lábakon állnak tehát kibírják a lökéshullámokat.
Előzetesen véletlen sem leoltásként, kb. az érthetetlen agymenés szitnje az, amit összehoztál...</blockquote><blockquote>Pár gondolat jutott eszembe - véletlenül sem vita és leoltás provokálásaként
Ilyen téren a 240:0 egy csalóka "sugallat" /Nem véletlenül tettem zárójelbe - nem kell belekötni!/
Te jössz állandóan a 248:1-el. Ezért sugallat.A ~248:1 (2?) arányt 2007-ből elmagyaráztam. Több sok vs sok légiharc összesített eredménye.
Egy raptor mennyi légi harc rakétát is tud fegyverkamrában hordani, nyolcat? + van még a gépágyú. Akkor egy F-22
egy felszállásból ideális esetben 8 + (legyen) 2 ellenséges harci repülőgépet tud leküzdeni.
Elméletileg.
Köszönöm. Pontosítok:Ebből csak 6 BVR rakéta, a többi a "végső eset" kategória.
Nem számoltunk a rakéták üzembiztonságával, a rakéták hibázásával, meg azzal, hogy nem törvényszerű az sem, hogy aminél csak a cél mellet működik el valamilyen távolságban, nem 100%, hogy lezuhan.
Gépágyúval sem fog I. VH.-s forgolódásba keveredni, ezért tippelek kettő lelövést.
Nem számolok a radar esetleges energiafegyverként alkalmazásával, sem egyéb, szintén esetleges elektronikai célrongálási képességgel sem.
Így is impozáns szám szerintem vitán felül.
Géppárban ez a szám már 20 is lehet.
Köszönöm az adatot.4++ gépek ellen a reálisan elképzelhető killek száma olyan 4 db Raptoronként.
Aztán mese nincs, le kell szállni újabb adagért.
/Amúgy a hajigálja a rakétákat kifejezés engem irritál, olyan pazarló, eldobáló, a véges számú muníciót nem beosztó felhangja van az én szememben. Ha abszolút fölényben van, akkor minek hajigálni, ha meg beljebb csalogatják - az ellenség sem törvényszerűen fogalmatlan idióta - akkor meg pláne be kéne osztani a tutira./
Tudtam, hogy kilökik. Így már nem irritáló, hanem hangulatosPedig a gép szó szerint hajtítja, mert nem is sínről indul. Kilökik a rakétát...
Na most fegyvertelenül - feltételezve, hogy nem az USA, vagy annak szövetségese légterét védi, hanem bekísér ellenséges légtérbe egy támadó köteléket és "elhajigálta" a rakétáit, elhasználta a lőszerét - nem biztos, hogy olyan ellenséges légtérből életbiztosítás hazakotorni, ahol még képesek emelni újabb és újabb harci gépeket, géppárokat innen -onnan, pláne időben eltoltan, s értelemszerűen megfelelő hatósugáron belül, esélyt sem adva a harcból időben kiválásra.
Kb. hatzászrol lett elmagyarázva, hogy ha egy 4++ gép segget mutat egy másik gépnek, akkor 80 km-es távolságnál is szinte lehetetlen utolérni az ellenfelet, ha nem BINGO közelében indult haza. Full utánégetővel felszállva és maximális sebességű elfogást végrehajtva a 4+ gen gépek harcászati hatósugara 200 km-et talán, ha eléri. Namármost, ha a felszállás pillanatában van ekkora távolságra tőleg egy gép, ami utazósebességben 800-850 km/h-val távolodik tőled, akkor sok szerencsét annak utoléréséhez... Utánégető nélkül nagy magasságban háborús AA konfiggal minden vadász végsebessége M0,95-M1,15 táján, ha van. Utánégető használataával, még ha nem maximális is, M1,4-M1,5 tájára elmásznak kb. 5-6-szoros fajlagos fogyasztással az M0,95-höz képest. Akkor számolgasd, hogy a monduk 80 km-es távolságot mennyi idő alatt gyűrik le, hogy 15 km tája legyen a távolság. 75000/150 = 500 sec és az M1,5-tel számoltam, ami igen erős felső becslés. Ez majdnem 10 perc utánégető használat. A fajlagos tüzelőanyag és aboszlút fogyasztásokhoz referencia ott van az 1000-szer linkelt F-16CJ supplementben...
Tehát 240:0 ide vagy oda, ez sem csodafegyver.
Nem is vitatta senki, de mint írtam, ne nézzük tökkelütöttnek az ellenfelet, még ekkora minőségi fölénynél sem. Mindig ilyenkor van esély a pofára esésre.Nem, de a jelenlegi gépeket nézve majdnem az. A Sz-300 rendszerek HMZ-jén belül 50 km felett majdnem biztos, hogy gyakorlatialg azokat telibeszarva repked olyan sebességgel, magasság és gyorsuláson, hogy minden vadász csak segget csókolhat neki. Olyan data linkkel ami legfeljebb F-35-ön és Gripenen van a világ no1. légiharc rakétával, ami űberel mindent a kategóriába és ráadásul messzebbra hajtítja el, mint bármi. Mindezt LPI-vel és M1,7 szupercirkálással full AAM konfigban.
Ejnye, Molni: Kihagyod az egész szöveget, csak a kezdő és végszót illeszted össze: Összemosol, csúsztatsz, hangulatot keltesz.<blockquote>Alkalmazása:
Ki ellen?
Ez az a rész, amiért az kommentem úgy kezdődik, ahogy...
És ezt miért tennék? A repülőgépek nem találomra repülnek bevetéesket én nem grasszálnak ellenséges légtérben csak úgy ismeretlen helyekre, ha nem kénytelenek vagy nincs rá igen nyomós ok.A kiemelt rész alatt azt értem, hogy a Raptor, az ellenséges területen beljebb megy, mint a felderített és elpusztított földi légvédelmi egységek és repülőgépek.
Semmiféle necces eset nem volt, lévén nemzetközi légtéreben repülő gépet nem lehet lelőni annak ellenére, hogy az elvtársak és a észak-koreai elvtársak is előadták ezt néha...Akkor azért lehet necces egy szituáció./Lásd Mig-31 vs. SR-71 esetek/
Na, akkor újra:
"...nem biztos, hogy olyan ellenséges légtérből életbiztosítás hazakotorni, ahol még képesek emelni újabb és újabb harci gépeket, géppárokat innen -onnan, pláne időben eltoltan, s értelemszerűen megfelelő hatósugáron belül, esélyt sem adva a harcból időben kiválásra.
A kiemelt rész alatt azt értem, hogy a Raptor, az ellenséges területen beljebb megy, mint a felderített és elpusztított földi légvédelmi egységek és repülőgépek.
Semmi garancia nincs arra, hogy nem húznak elő addig kiválóan eldugott egységeket.