Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért ne lenne...?Én mindig csak pislogok mikor ilyen gyorsan látom repülni az f-35 alacsonyan ! Képes lenne ugyan erre a j-20-as is ?
Én mindig csak pislogok mikor ilyen gyorsan látom repülni az f-35 alacsonyan ! Képes lenne ugyan erre a j-20-as is ?
szerintem érdemes 2 dolgot külön választani:
1) szerinted minek kellene lennie az FCAS-nak és
2) a jelenlegi tudásunk alapján mi körvonalazódik
másrészt én azt gondolom, hogy a technológia fejlődésével pont elmosódnak a korábbi élesebb határok aközött, hogy melyik gép mire jó...
Meg mondjuk az egyik legjobb LO kasztni, az első sorozat AESA radar, emellett tetű jó erőtartalékei vannak és nagy állászögű tartományokban is vezethető... azeért ez s benne van a game changerban. A cél az F-15-ről való előrelépés volt, ami maradéktalanul sikerült is.az F22 game changer képessége 2 dolgon alapult:
1) a korabeli Amraam esetében a plusz kinematika amit tudott neki adni jelentős HMZ növekedést adott és ezzel szoros összefüggésben
2) mivel eleve ő volt az egyetlen stealth gép a nagyobb hmz-vel kiegészülve az ellennek kb. esélye sem volt érzékelni a Raptort...
MAWS/EW nélküli célpont egy F-15 számára is ennivaló volt már akkor...és maws meg sok esetben beépített EW nélkül tényleg csak annyit érzékeltek a célpontok, hogy a semmiből potyognak rájuk az amraam-ok...
namost az IR érzékelők fejlődésével/terjedésével, a beépített EW rendszerek és Maws fejlődésével/terjedésével a 2. pont eléggé megbicsaklik...
az első pont esetében meg ugye megjelentek a ramjet-es rakéták amik eleve jelentős hmz-t adnak...ráadásul azzal hogy terjed a stealth a cél leküzdési korlát szerintem nem a rakéta hmz lesz a jövőben
a loal ir rakéták meg sisakcélzók fejlődésével meg a WVR-ben is jelentősen csökkent a manőverezés fontossága
számomra jelenleg elég nagy talány, hogy az NGAD miben hozna olyan típusú előrelépést amit utána egy F35-be ne lehetne átemelni
Na de mi lesz akkor ha az NGAD így fog kinézni ?Szerintem az FCAS légifölény gép kell, hogy legyen, mert a nyugati szövetségi rendszer számára ott az F-35,
bekapot egy madarat..
valamit nagyon meg vagy szét kellet csapnia , hogy ez történjen vagy nem verébbel találkozott, kérdés hajtóművel mi történt vagy oda már nem jutott semmi, ill mekkora sebességnél történt mindez?bekapot egy madarat..
SEOUL, Jan. 14 (Yonhap) -- South Korea's F-35A fighter jet made an emergency belly landing following a bird strike on its left engine intake earlier this month, the country's Air Force announced Friday, adding there will be a follow-up investigation on the exact cause of the incident.
![]()
Bird strike confirmed in connection with F-35A fighter's belly landing: Air Force | Yonhap News Agency
SEOUL, Jan. 14 (Yonhap) -- South Korea's F-35A fighter jet made an emergency belly l...en.yna.co.kr
a madarak elege jol szet tudjak csapni a repulogepeket.valamit nagyon meg vagy szét kellet csapnia , hogy ez történjen vagy nem verébbel találkozott, kérdés hajtóművel mi történt vagy oda már nem jutott semmi, ill mekkora sebességnél történt mindez?
Most néztem nemrég a Columbia történetét és nem akartam elhinni míg a saját szememmel nem láttam, a teszt eredményeket,a madarak elege jol szet tudjak csapni a repulogepeket.
Vótmá hogy úgy tűnik kiemelték az angol gépet?
![]()
Na várjunk csak. Az F-35 M1.6 csúcssebessége adminisztratív tudtommal a szívócsatorna miatt. Max. utánégető egészen biztosan eltolná M1.6 fölé 20-25k láb felett. A 1G envelope teszt seregnél, amit láttam függőleges vonal volt M1.6-nál, ami szintén erre utal.F-35 vs Szu-35 elemzés (ha még nem volt)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..