M
molnibalage
Guest
Még nem volt érkezésem megnézni az arról szóló videót.Ha a.Magic Carpetrő beszélsz akkor annak nincs "nyalábja"
Van a hordozón a civil ILS hez hasonló rendszer, de az nem preciziós
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még nem volt érkezésem megnézni az arról szóló videót.Ha a.Magic Carpetrő beszélsz akkor annak nincs "nyalábja"
Van a hordozón a civil ILS hez hasonló rendszer, de az nem preciziós
Nekem is úgy tűnt, hogy az elején megvolt a jó szög. Ráadásul a becsapódás előtt a csűrők is kimozdultak. Szóval olyan volt, mintha próbált volna ő minden irányban menekülni, de mintha a tolóerő hiányzott volna...
Ezek a leszállást segítő rendszerek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a pilóta keze alá dolgozzanak, de ha a pilóta elfelejti aktiválni a rendszert, miközben végig le akar szállni, majd miután három pontra leteszi a gépet, tovább akar mégis menni…A kormányfelületek "kalimpálása" a végfázisban: az a fly-by-wire munka közben, ahogy nagy állásszögre kerül a gép a szgépek dolgoznak hogy stabilan tartsák azt.
A bejövetel eleje tényleg jól néz ki, majd valamiért (ami számunkra csak akkor fog kiderülni ha esetleg publikussá válik a kivizsgálás)
a tolóerő jelentősen csökkent. A pilóta által, vagy valamilyen software probléma, vagy a kettő együtt (rendszerismeret hiánya, vagy félreértelmezése)..?
A végén nagyon későn történt meg a gázadás, ilyen állásszögről ezzel a tolóerő/tömeg aránnyal..kevés volt az idő.
Új még a típus, előfordulnak ilyenek.
Mint pl. ez a korábbi baleset egy A-val. Eb...ott bejövetel, a pilóta továbbmenne, de a gép már nem akar
A Magic Carpet nem más mint egy nagyon pontos felhajtóerő szabályzó rendszer.Még nem volt érkezésem megnézni az arról szóló videót.
Azaz, eszerint a Magic Carpet az IDLC új neve. Integrated Direct Lift Control.A Magic Carpet nem más mint egy nagyon pontos felhajtóerő szabályzó rendszer.
A rendszer kívülről csak a hordozó pillanatnyi sebesség adatát kapja.
A szél adatok az INS rendszerből jönnek.
Amikor a pilcsi befordul a finalre az optikai precíziós leszállító rendszer (meatball) alapján beállítja a gép megfelelő pozícióját a siklópályán.
Amikor a HUD kijelzőn a touch down point is jó helyre mutat akkor a pilcsi bekapcsolja a botkormányon a Magic Carpet rendszert.
Innentől kezdve a rendszer a belső inerciális rendszer adatai alapján rendkívül pontosan szabályozza a felhajtóerőt (az összes létező kormányfelület összehangolt mozgatásával) és a tolóerőt és a gépet nagyon pontosan az előre eltervezett siklópályán tartja (vagyis a gép pontosan ott fog fedélzetet érni ahol a pilcsi eltervezte...)
Akkor hogyan katapultált a becsapódás után szinte azonnal?Nincs kizárva, hogy rosszul lett a pilóta és részben/teljesen cselekvőképtelenné vált kritikus pillanatban.
Én sem értem. Szimulátorban szoktunk így leszállni, amikor már a fasznak van kedve megint tankolni és 100 font keróval minden mindegy alapon MOST LE KELL TENNI és mindennek a tetejébe elbasztuk a CASE 1 fordulókat. Ilyen a valóságban nincs.Nekem akkor se kerek ez az egész.
Ha igaz a hír, ez egy típusátképzési repülési feladat volt, abból is az első éles leszállás.
Ha valamit, hát ezt csinálják a nagykönyben megírtakhoz képest a legszebben. Vizsgadrukk és bizonyítási vágy, plusz a kiképzésért felelők extra figyelme is ott van.
Ilyen elbaltázott leszállásokat én eddig csak harci sérülés, harci kimerültség, vagy pillanatnyi egészségi állapotbeli zavar okán láttam.
Mint amikor a kilencvenes években egy Hornet pilóta illegálisan, a rokonságtól kapott nyugtatókkal kúrálta a szorongását és az N+1-ik rutin leszállásánál álltak keresztbe a szemei.
Úgy elnézte a szögfedélzetet, hogy az orrnál parkoló gépekbe szállt bele.
Ez meg itt - ha minden igaz - egy nagyon is nem rutin leszállás volt, elviekben bizonyítási vágytól égő típusvizsgázó delikvenstől. Azok nem így szoktak leszállni egy repülőgép-hordozóra, hogy súlyos méterekkel vétik el az egész siklópályát.
Tudod, ki száll le így egy F-35-össel egy hajóra?
Én.
Akkor hogyan katapultált a becsapódás után szinte azonnal?
Én sem értem. Szimulátorban szoktunk így leszállni, amikor már a fasznak van kedve megint tankolni és 100 font keróval minden mindegy alapon MOST LE KELL TENNI és mindennek a tetejébe elbasztuk a CASE 1 fordulókat. Ilyen a valóságban nincs.
.Ha részben cselekvőképtelen akkor erre azért van esély...érdemben manőverezni már nem tud, de azért ki tudja magát pattintani a fülkéből az utolsó pillanatban. De majd úgyis kiderül mi történt.
Ilyen kis magasságon?.
.
A cselekvőképtelen elmélethez.... Külön érdekes lenne, ha kiderülne esetleg, hogy itt is az F-22-n többször előfordult hypoxiás történet jelentkezett
.Ilyen kis magasságon?
Most olvasom.![]()
Finland set to sign deal with U.S. for 64 F-35 jets -sources
Finland's formal purchase agreement for F-35 fighter jets could be signed as soon as Friday, U.S.-based sources familiar with the plan said on Thursday, bringing the stealthy new planes one step closer to deploying in coming years on Russia's northern flank.www.reuters.com
Még jó, hogy külön topicja van...Most olvasom.
![]()
F-35-ös vadászgépeket vásárol Finnország
64 darab F-35-ös lopakodó vadászgépet vásárol Finnország az Egyesült Államoktól, 9,4 milliárd dollár értékben – írja a Reuters.www.portfolio.hu
A finnek sem sz@rral gurigáznak! Hiába no más gazdaság más lehetőségek!
Meg más fenyegetettségi szint...Most olvasom.
![]()
F-35-ös vadászgépeket vásárol Finnország
64 darab F-35-ös lopakodó vadászgépet vásárol Finnország az Egyesült Államoktól, 9,4 milliárd dollár értékben – írja a Reuters.www.portfolio.hu
A finnek sem sz@rral gurigáznak! Hiába no más gazdaság más lehetőségek!
Szia,Meg más fenyegetettségi szint...
Minket nem tudnak lerohanni, mert nem határosak velünk. A finneket meg konkrétan lerohanták egyszer...Szia,
Szerintem hazankban nagyobb a fenyegetettseg, mivel a Papai ezredet probalja bezaratni Putyin, mikozben nem hallottam rola, hogy Finnorszagban is hasonloval probalkozna. :-(
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..