Akkor erről lemaradtam, pedig ezt az F-18 híreket követem.Ez már ki lett vesézve hónapokkal ezelőtt! Ne kezdjük megint szerintem!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor erről lemaradtam, pedig ezt az F-18 híreket követem.Ez már ki lett vesézve hónapokkal ezelőtt! Ne kezdjük megint szerintem!
Ott valamit vagy elírtak, vagy a világ legszemtelenebb védelmi pénz szedése, mikor a nagy és erős "megvédi" a kicsit és gyengét... Szerintem ez inkább el lesz írva, bár nekem a 10 milliárd osztva 40 el az "csak" 250 millió per darab, nem 400. Az is pofátlanul sok.
Én mindent elhiszek, de aesa ide oda, 250+ milló per hornet? Komolyan gondolja itt azt valaki, hogy megér 4 db szu35 öt?!4.5genes (AESA...) gépek komplex csomagban kb ennyibe kerülnek.
pl 36db rafi, +support(képzés, alkatrészek xévre előre), +fegyverzet(meteor...), +képzés... 8.2b$ azaz 225m$/db
Arab olajállamok pedig jellemzően gigászi fegyver, support csomaggal rendelnek mindent.
Én mindent elhiszek, de aesa ide oda, 250+ milló per hornet? Komolyan gondolja itt azt valaki, hogy megér 4 db szu35 öt?!
Ezek az öböl-menti államok erre jók az USA-nak. Megvesznek szinte minden high-tech-et és szinte bármennyit kérhet értük. Ez a sejkeknél pont olyan nagyzási hóbort, mint a Ferrarik, Rolls-Royce-ok is. Igaz. használni már nem tudják (mint látható Jemenben), de ez már az amcsikat nem is érdekli.
A Szu-35 valósághoz közeli árának kijelentésével meg várjunk még. Egyelőre nem exportálták sehová.
Ezzel a kezelesi kuluraval kapcsolatban lenne egy kerdesem. Afrikaban ugy szokott lenni, hogy kulfoldi zsoldos pilotak repulik a gepeket. Ez az obol-allamoknal is igy van? Mert ha igen akkor fura lenne, hogy egykor rendesen kikepzett pilotaknak hirtelen nem megy amit addig tudtak.
Ebben így egyébként teljesen egyet értünk. Amit írsz, tény. Hasonlítsd össze akkor akármelyik másik korszerű 4 gen géppel, hogy családnál maradjunk, mondjuk egy utolsó exportra elsózott Szuhojjal. Na, kb. megint ott vagyunk, hogy brutál lehúzásnak néz bármilyen Hornet, ami drágább mint az F-35, és minimum 4 Szu-30XXX nem?Ezek az öböl-menti államok erre jók az USA-nak. Megvesznek szinte minden high-tech-et és szinte bármennyit kérhet értük. Ez a sejkeknél pont olyan nagyzási hóbort, mint a Ferrarik, Rolls-Royce-ok is. Igaz. használni már nem tudják (mint látható Jemenben), de ez már az amcsikat nem is érdekli.
A Szu-35 valósághoz közeli árának kijelentésével meg várjunk még. Egyelőre nem exportálták sehová.
Jellemzően ahogy én tudom, igen sok pakisztáni pilóta van pl. a Szaudiak között is. De úgy általánosságban, a zsoldosok el vannak terjedve az öbölmenti gazdag olajosoknál, így igaz.Ezzel a kezelesi kuluraval kapcsolatban lenne egy kerdesem. Afrikaban ugy szokott lenni, hogy kulfoldi zsoldos pilotak repulik a gepeket. Ez az obol-allamoknal is igy van? Mert ha igen akkor fura lenne, hogy egykor rendesen kikepzett pilotaknak hirtelen nem megy amit addig tudtak.
Tovább megyek, én olyan videót láttam, ahol a Szaudi Apache konkrétan visszavonulót fújt, mikor nehézgéppuskával harcosan felvették a kesztyűt a mezítlábasok.Én elsősorban pakisztáni zsoldospilótákról hallottam a szaúdiaknál, szóval azonos "kultúra". Na de megfelelő felderítés, célkijelölés nélkül még az esetleges nyugati, valóban képzett és a tudásukat használni is képes pilótákkal sem sokra mennének... De a vadászgépes bombázásokról nem is jön túl sok infó, hogy mennyire hatékonyak. CAS-t adni sem láttam még őket. Amit viszont láttam a Közel-Kelet-topikban egy videón, amikor az Apache a huszik feje felett körözött vagy két percig, miközben a huszik nyugodtan lőtték a szaúdi helyőrséget és a helikopter nem csinált semmit... Na nekem akkortól lett teljesen tiszta, hogy ezeknek akár birodalmi csillagrombolókat is adhatnak, azzal sem tudnának mit kezdeni.
Ebben így egyébként teljesen egyet értünk. Amit írsz, tény. Hasonlítsd össze akkor akármelyik másik korszerű 4 gen géppel, hogy családnál maradjunk, mondjuk egy utolsó exportra elsózott Szuhojjal. Na, kb. megint ott vagyunk, hogy brutál lehúzásnak néz bármilyen Hornet, ami drágább mint az F-35, és minimum 4 Szu-30XXX nem?
Tovább megyek, én olyan videót láttam, ahol a Szaudi Apache konkrétan visszavonulót fújt, mikor nehézgéppuskával harcosan felvették a kesztyűt a mezítlábasok.
Japánban ma lezuhant amerikai F-18-ról senki sem írt?