Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
QUOTE="Kurfürst, post: 460217, member: 1863"]Én a Tamronról, meg a Sigmáról lebeszélnék mindenkit. Olcsó húsnak sajnos híg a leve..
Elvileg Panasonic Lumix DMC-ZS30-asom van. Finoman szólva nem a világ teteje. Zárt térben 2-szeres zoom felett sporttevékenységet lőni mission impossible még magas ISO és 1/60 záridővel is. Éjszakai fotózás állványról megy vele és természet is az én szintemen.A kompaktok közt is vannak felső kategóriások. Sőt nagyon sok felsőkategóriás kompakt, drágább mint egy rakás DSLR gép.
A filmezés része a dolognak annyira nem érdekelt soha, de amiket ajánlottam azok kategóriájukat tekintve a legjobbak.Elvileg Panasonic Lumix DMC-ZS30-asom van. Finoman szólva nem a világ teteje. Zárt térben 2-szeres zoom felett sporttevékenységet lőni mission impossible még magas ISO és 1/60 záridővel is. Éjszakai fotózás állványról megy vele és természet is az én szintemen.
Olyan gép kéne, amivel kis záridővel is lehet nem zajos beltéri felvétel, tudja a kamera módban legalább az 50FPS-t és 100FPS-ben a full HD-t.
A video fix zoommal menne. A mostani kompakt 50 FPS-sel jó videót csinál, de "portéfotózás" vagy sorozatképeket lőni vele elmosódás vagy zaj nélkül nem lehet sajnos.A kis záridővel nem túl zajos beltérit most már lényegében minden belépő DSLR tudja. Némi zaj persze lesz de most már nem zavaró vagy otromba.
Videóban Full HD / 60 fps ami van tudtommal. De ha nagyon videózásra, pláne sportvideóra gondolsz, nem biztos hogy ezek a jó megoldások, én azt tapasztaltam hogy videós módban viszonylag lassú és bizonytalan ezekkel a fókusz (persze lehet manuálban nyomni), az előnye a DSLR-el videózásnak inkább az, hogy nagyon jó minőségű objektíveket használhatsz, és nem kell méregdrága "rendes" videókamera.
Köszi. De attül tartok, hogy félprémium kompaktsága ellenére sem lenne nagy előrelépés. Beltéri felvételeket és nagy sebességű dolgoknál rövid záridővel sem látok semmit. Ez alapján kipróbálás nélkül nem merném megvenni.A filmezés része a dolognak annyira nem érdekelt soha, de amiket ajánlottam azok kategóriájukat tekintve a legjobbak.
Kompakt kategoriában az RX-100 széria talán a legjobb. Azt hiszem már kijott a Mark VI változata is (ha még nem akkor hamarosan), ami kb 1200 dollárba kerül. Szóval habár kompaktról beszélünk árát tekintve messze leköröz egy rakás belépőkategóriás DSLR-t. Tehát megvenni a Mark III változatát aminek már megfizethető az ára szerintem nem egy rossz befektetés.
Itt a Mark VI-ról beszél
Itt meg egy összehasonlító videó a csúcskategóriás kompaktokról, köztük a Sony RX-100 III-ról is.
Ez alapján milyen konkért modellt ajánlanál? Az alap optika hozzá elégséges beltéri és kültéri fotózásra is? Repnapon nem célom vele lekapni az odafent száguldozó gépeket, ahhoz azért gondolom komolyabb szintű gép kell.A kis záridővel nem túl zajos beltérit most már lényegében minden belépő DSLR tudja. Némi zaj persze lesz de most már nem zavaró vagy otromba.
Videóban Full HD / 60 fps ami van tudtommal. De ha nagyon videózásra, pláne sportvideóra gondolsz, nem biztos hogy ezek a jó megoldások, én azt tapasztaltam hogy videós módban viszonylag lassú és bizonytalan ezekkel a fókusz (persze lehet manuálban nyomni), az előnye a DSLR-el videózásnak inkább az, hogy nagyon jó minőségű objektíveket használhatsz, és nem kell méregdrága "rendes" videókamera.
Ez alapján milyen konkért modellt ajánlanál? Az alap optika hozzá elégséges beltéri és kültéri fotózásra is? Repnapon nem célom vele lekapni az odafent száguldozó gépeket, ahhoz azért gondolom komolyabb szintű gép kell.
Köszi. Nem sürgős, leghamarabb ősz végén merülne fel a téma vagy jövőre.Ha most akarsz venni, a 150 e körüli keretben én Nikon D3400-at venném kitben a 18-105-ös VR obival. A Nikon Ez így 185 körül kapható jelenleg, talán még belefér, és van egy korrekt minőségű, jól használható általános obid ami tud széleslátószöget beltérihez / városfotózáshoz is és 8,75-ös zoomot is, és nem is nehéz. Egy kiló alatt van a gép obival. A kompakthoz képest hatalmas előrelépés lesz, ISO 6400-ig is jól használható erősebb zajosodás nélkül, maga a gép pedig nagyon felhasználóbarát, kezes.
Bőven jó lesz beltérre és kültérre is, a képminőséggel biztosan nem lesz gondod, ezeknél a gépeknél a kezelőszerveken (nincs annyi tekerő, lassabban lehet állítgatni a beállításokat), meg olyan extrákon spórol, mint az obit meghajtó fokuszmotor a vázban, illetve 5kép/mp sorozatfotót csak pár másodpercig tud, utána lelassul mert megtelik a buffer (ez gyors SD kártyával valamennyire áthidalható). Utóbbinak nincs különösebb jelentősége ma már, mert az összes obiban benne van a saját fókuszmotor, max. a régebbi használt obikat nem érdemes megvenni mert nem lesz autofókusz.
https://www.arukereso.hu/digitalis-...105mm-vr-vba490k003-p345222780/#termek-leiras
Ha nem sürgős lehet megvárnám, amíg kihozzák a D3500-öt, mert általában hasonló árban kapható az új is, és meg lehet nézni, hogy az új mennyivel tud többet. A Nikon általában Sony szenzorokat vesz alapul, és a Sony mostanában eléggé rajta van a nagysebességű felvételeken, hátha többet tud e téren.
Elgondolkodnék az 5000-es szérián is kitben, de az már bőven 200 fölött van, és igazából annyi benne a fő poén hogy lehajtható a kijelző ami tömeg fölötti videózásnál jól jöhet, nem biztos hogy ennyit megér.
El lehet gondolkodni Canon belépő szérián is, azok is jók de én nem ismerem annyira, nálam a döntésben közrejátszott hogy szerintem maga a Canon váz gyengébb, értsd kezelőszervek, ergonómia (egyszerűen túl kicsi), a kidolgozása is kicsit fröccsentett érzést kelt, a hozzáadott kit obik pedig a Canonosok szerint is elég szarok.
Ezek elég jó gépke, persze csodák nincsenek. A másik az A6000, annak cserélhető az optikája.Köszi. De attül tartok, hogy félprémium kompaktsága ellenére sem lenne nagy előrelépés. Beltéri felvételeket és nagy sebességű dolgoknál rövid záridővel sem látok semmit. Ez alapján kipróbálás nélkül nem merném megvenni.
Ez is ok, csak nem kompakt. A 18-105 lencse meg elég lassú a maga f/3,5-5,6 értékeivel.Ha most akarsz venni, a 150 e körüli keretben én Nikon D3400-at venném kitben a 18-105-ös VR obival.
https://www.arukereso.hu/digitalis-...105mm-vr-vba490k003-p345222780/#termek-leiras
Ha nem sürgős lehet megvárnám, amíg kihozzák a D3500-öt, mert általában hasonló árban kapható az új is, és meg lehet nézni, hogy az új mennyivel tud többet. A Nikon általában Sony szenzorokat vesz alapul, és a Sony mostanában eléggé rajta van a nagysebességű felvételeken, hátha többet tud e téren.
Én nem mondtam, hogy kompakt gépet szeretnék. Azt mondtam, hogy mim van, viszonyítási alapnak és hogy azt akkor kukáznám majd. Pontosabban eladnám bár nem tudom, hogy 5 éves kompakt gépnek mekkora értéke van.Ezek elég jó gépke, persze csodák nincsenek. A másik az A6000, annak cserélhető az optikája.
Ez is ok, csak nem kompakt. A 18-105 lencse meg elég lassú a maga f/3,5-5,6 értékeivel.
A lényeg molni, hogy valamit valamiért alapon be kell áldozz: hordozhatóságot, kényelmet ha cipelni kell, anyagi megtakarításaidat.
Én nem mondtam, hogy kompakt gépet szeretnék. Azt mondtam, hogy mim van, viszonyítási alapnak és hogy azt akkor kukáznám majd. Pontosabban eladnám bár nem tudom, hogy 5 éves kompakt gépnek mekkora értéke van.
Jaaa, ok. Akkor jó a Nikon 3400 amit Kurfürst mondott. Keresgélhetsz más modelleket is az árukeresőn, de arra figyelj oda, hogy a szenzorja APS-C legyen, annál lejjebb ne add. A kompaktság miatt mondtam a Sony A6000-t.Én nem mondtam, hogy kompakt gépet szeretnék. Azt mondtam, hogy mim van, viszonyítási alapnak és hogy azt akkor kukáznám majd. Pontosabban eladnám bár nem tudom, hogy 5 éves kompakt gépnek mekkora értéke van.
Sajnos ehhez nem értek, hogy mit jelent és mire jó, de akkor figyelek erre. Meglátom, hogy ideig kiadásaim mennyir szállnak el, ha nem akkor jövő év elején sanszosan veszek egyet.Jaaa, ok. Akkor jó a Nikon 3400 amit Kurfürst mondott. Keresgélhetsz más modelleket is az árukeresőn, de arra figyelj oda, hogy a szenzorja APS-C legyen, annál lejjebb ne add. A kompaktság miatt mondtam a Sony A6000-t.
Pedig nagyon fontos. Minél nagyobb a szenzor a gépeben annál több fény vetül rá. Azért vannak gondban a mobilok és a kis kompakt gépet zárt helységben, vagy szürkületben, mert nagyon pici szenzort építenek beléjük.Sajnos ehhez nem értek, hogy mit jelent és mire jó, de akkor figyelek erre. Meglátom, hogy ideig kiadásaim mennyir szállnak el, ha nem akkor jövő év elején sanszosan veszek egyet.