Az uj TG csoda erzetet? Ez volt az ev mozis vicce.
Igen. Az, hogy ilyen szinten be lehet ülni egy vadászgép pilóta fülkéjébe és élvezni a valós repülést az egy kis csoda a mai szintetikus CGI fos világban.
Én is leírtam a múltkor , hogy milyen sok gyengéje van a filmnek, ettől függetlenül ez az egy olyan film volt idén amire másodszor is beültem.
További faktor, hogy lezajlott egy technologiai forradalom is, ma már otthonodban 50colos 8k TV-n mozizhatsz ami tök jó persze, de alkalmasint elvesz a hangulatból.
Mint mondtam a mai napig moziba járok, mert szeretem. Csak éppen nem nagyon van olyan film amit ott érdemes nézni, lásd. idei Marvel filmek.
Ezeket is láttam moziba, de hót felesleges volt. Látvány téren magasan a top gun mögött voltak, és a vicc az, hogy még sztoriban is
A film készítésben is lezajlott egy szingularitás. Amíg egy StarWars vagy Alienek film forradalmi volt a vizualitásban, ma már a CGI-nak köszönhetően akár ez tök természetes.
Mivel én a Star Warst nem a 70's években láttam hanem a 90's években így én nem estem hanyat attól a filmtől. Sőt....
A sztorija pedig szintén nem túl erős.
Az Alien és az Aliens viszont elképesztő látvánnyal bírnak és nagyon szépen öregedtek, szerintem.
A harmadik rész nem tetszett, de a 4. a Feltámad a halál az szintén nagyon bejött.
Ehhez képes a full CGI prométeusz meg a kovenant ipari hulladékok. A prométeusz alap sztorija amúgy jó lenne, de köpedelem módon van kivitelezve. Borszaztó irreális és gyenge. A kovenantal meg kínozni lehetne az embreket.
Sőt, a két Alien koppintás a Pandulom és az "Élet" szintén borzasztóan szar filmek. Utóbbi főleg. Mindkettőt moziban láttam annó, a Pandolum moziban még hangulatos volt, az Élet meg fájdalmasan ostoba. Az konkrétan fölidegesített.
Az Alien vs. Predatorból az első még tetszett, a második az büncselekmény a filmművészet ellen
Most lehet azt mondani, hogy attól jó az első két Alien, mert gyerekként láttam, de például az unokahúgom felnőttként látta velem moziban és leesett az álla. Komolyan nem hitték el, hogy 30 éves film, azt hitték viccelek és rákerestek a neten
Szóval az, hogy a mai filmek ilyen vizualitása természetes az kamu!
Ezek a filmek a jó sztori és a profi maszkmesteri+praktikus efekt munka miatt kortalanok!
És bárki aki újonnan látja élvezi!
Igaz volt ez a Ragadozóra vagy a Penge II-re, amiket megnézettem már olyanokkal akik eddig nem látták és mind élvezte ezeket a műveket.
Ezek a filmek a mai CGI-on tápolt közönséget is meggyőzik. Én legalábbis így érzékeltem.
A Terminátor 2 szintén ilyen kortalan mű.
És ez a csoda faktor nélkül is születnek remek filmek manapság is.
Még a szuperhős Genre-ből is lehet jó filmet csinálni, lásd Joker.
De ott van Clint Eastwood filmjei, Grand Torino, Millió dolláros Baby, stb.
Tarantíno kamaradarabjai; Aljas nyolcas, stb.
Te valamit nagyon félre értesz a "Csoda faktoron".
A Joker egy nagyon megterhelő film, de a színészi játék, a beállítások stb... páratlanul jók.
Abban a csodafaktor a színészi játék amely magával ragadó, az érzelmesség, az emberi psziché mélysége és ábrázolása stb...
A Grand Torinó-ban nincs "csoda érzet" faktor?
Hát amikor az öreg Kowalski a film végén szemben áll a bandával és (nem lövöm le a poént) elképesztő bátorsággal és leleményességgel egy életre elintézi őket? Hát az mekkora csavar?
Miközben az egész sztori gyönyörű és beszédes a te és a világod elmúlásáról.
Az aljas nyolcas nekem nem jön be, de a film végi csavar ott is üt rendesen. Az is egy szép megoldás.
Ezek mind olyan momentumok amik elvarázsolják a nézőt. Én úgy gondolom.